Ateneum ja WSOY sponsoriyhteistyöhön

Ateneumin taidemuseo ja WSOY ovat solmineet Lapin taika -näyttelyä koskevan yritysyhteistyösopimuksen. Ateneum tekee nyt ensimmäistä kertaa sponsoriyhteistyötä toisen taiteellista sisältöä tuottavan organisaation kanssa. Lapin taika -näyttelyssä ovat WSOY:n kirjailijoista mukana Rosa Liksom, Kalervo Palsa ja Timo K. Mukka, jotka kaikki ovat myös ansioituneita kuvataiteilijoita.

”WSOY:llä on pitkät perinteet kuvataiteen mesenaattina, ja yhteistyö Ateneumin kanssa tuntuu varsin luontevalta jatkumolta tälle työlle. Monet kirjailijamme ovat kuvataiteilijoita, ja monet lukijat ovat kuvataiteen ystäviä. Tavoittelemme Ateneumin kanssa yhdessä taiteen kokijaa”, kertoo WSOY:n toimitusjohtaja Anna Baijars.

”Lapin taika -näyttely on luonteva tapa tehdä yhteistyötä, sillä osa mukaan valitsemistani taiteilijoista on myös WSOY:n kirjailijoita”, sanoo näyttelyn kuratoinut Ateneumin museonjohtaja Maija Tanninen-Mattila.

Lapin taika -näyttely tarkastelee suomalaisen kuvataiteen välittämiä mielikuvia Lapista. Esillä on teoksia, jotka joko kuvaavat Suomen Lappia, ovat syntyneet sen innoittamina tai joissa on aiheena Lappi ja alueen kulttuuri. Lappi-aiheista taidetta nähdään kaikkiaan 47:ltä taiteilijalta 1800-luvulta nykypäivään.

Näyttely on esillä Ateneumissa 18.6.2011-8.1.2012 sekä Rovaniemen taidemuseossa keväällä 2012.

Kuva: Kalervo Palsa (1947-1987 Kittilä): Nimetön 1972, öljymaalaus

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: kirjakauppa, kirjankustannus, kirjat, museot & galleriat, näyttelyluettelo, taide, taidekirja, WSOY

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *