Antti Tuuri ja Talvisota: Kuvaus suomalaisen rivimiehen sodasta nyt uutena painoksena

Antti Tuuri, TalvisotaTalvisodan alkamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Antti Tuurin Talvisota on vaikuttava kunnianosoitus suomalaisille rintamasotilaille, jotka joutuivat läheltä katsomaan sodan kuolemankasvoja.

Martti, nyt jo vanha mies, kertoo siitä mitä hänelle ja hänen komppanialleen talvisodassa tapahtui. Martti kuului Laurilan komentamaan Jalkaväkirykmentti 23:een, joka oli melkein kokonaan pohjalaisista koottu.

Talvisota-teoksen totuuspohja on vankka: sen perustaa ovat autenttiset sotapäiväkirjat, mukana olleiden haastattelut ja kertomukset. Mutta suora dokumentti Talvisota ei ole. Se on kertomus tavallisesta miehestä sodassa: rivimiehen kuvaus siitä mitä hän koki ja tunsi sodan tappotyötä tehdessään. Kun poikkeusolot jatkuivat ja muuttuivat ainoaksi olemassa olevaksi todellisuudeksi, luonnottomaksi ja mahdottomaksi. Ja silti oli pakko kestää.

Antti Tuuri (s. 1944) on suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti hänen Pohjanmaata kuvaavista teoksistaan. Hänen Talvisota-romaaninsa ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1984.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: dokumentit, kirjailija, pohjalaiset, Pohjanmaa, poikkeusolot, romaanit, sota, sotapäiväkirjat, Talvisota

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *