Anne Holtin uusi rikosromaani pureutuu viharikoksiin

Anne Holt: Kasvoton tuomio

Norjan dekkarikuningatar Anne Holt, 52, kuvaa uudessa Inger Johanne Vik -dekkarissaan veitsenterävästi rikoksia, joiden taustalla on etniseen tai uskonnolliseen ryhmään tai seksuaaliseen vähemmistöön kohdistuva viha. Gummeruksen julkaisema Kasvoton tuomio ottaa vahvasti kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja on kaukana yksinkertaisesta viihteestä.

Viharikosten joulu

Kesken joulunvieton kriminologi Inger Johanne Vikin rikostutkijamies Yngvar Stubø hälytetään tutkimaan pidetyn naispiispan outoa murhaa. Tapauksella on epämiellyttäviä yhtymäkohtia Inger Johanne Vikin omaan, viharikoksia käsittelevään tutkimustyöhön.

Pian Inger Johannesta alkaa tuntua kuin joku seuraisi hänen ja 13-vuotiaan tyttärensä liikkeitä. Samaan aikaan Oslon poliisitalossa rikoskomisario Silje Sørensenin pöydällä makaa kolme ratkaisematonta homoseksuaalin murhatapausta. Murhien taustalta alkaa hiljalleen hahmottua karmaiseva palapeli…

Holt tunnetaan myös yhteiskunnallisena keskustelijana

Anne Holt on 17 romaanillaan ansainnut paikkansa rikoskirjallisuuden kovimmassa kärjessä – hänen teoksiaan julkaistaan 30 maassa ja ne yltävät yksi toisensa jälkeen bestsellereiksi. Nykyisin täysin kirjailijanuralleen omistautuva Holt on koulutukseltaan asianajaja. Hän on työskennellyt muun muassa toimittajana sekä lyhyen ajan Norjan oikeusministerinä.

Holt tunnetaan myös yhteiskunnallisena keskustelijana. Avoimesti homoseksuaali Holt on ottanut vahvasti kantaa homokeskusteluihin ja osallistuu mielellään myös rasismia käsitteleviin debatteihin.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Anna Holt, kasvoton tuomio, kirjat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *