Anna mun kaikki kestää – Pekka Haaviston huoneentaulu sovittelijalle

Tänään selviää, yltääkö Pekka Haavisto Suomen tasavallan presidentiksi. Haaviston teos Anna mun kaikki kestää kertoo, että hän on ollut piukemmissakin paikoissa.

 

Tartuin Haaviston kirjaan sekä vaalien että teoksen teeman vuoksi. Tein nimittäin toisen graduistani rauhanneuvotteluista. Opinnäytettä kasatessani kahlasin läpi kymmenittäin teoksia Getting to Yes -klassikosta Martti Ahtisaarta käsitteleviin julkaisuihin.

Anna mun kaikki kestääsovinnon kirja (WSOY, 2011) on laatijansa tapaan maltillinen ja paljon enemmän kuin ”vaalikirja”. Haavisto formuloi teoksessa oman, kuuntelemista korostavan rauhansuunnitelmansa, avaa taustojaan ja kommentoi laajasti kansainvälisiä kysymyksiä. Lisäksi hän näyttää konkreettisesti, miten hienovireistä veivausta sovinnonteko voi olla – maailmalla tai keittiön pöydän ääressä. Oli ilo huomata Haaviston jakavan asiantuntemustaan jouhevalla tavalla, sillä käytännönläheistä ja selkokielistä kirjallisuutta tästä aiheesta on vaikea löytää.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Anna mun kaikki kestää, kansainvälinen politiikka, Martti Ahtisaari, Pekka Haavisto, presidentinvaalit, presidentti, rauha, rauhanneuvottelut, rauhanvälitys, tietokirjat, WSOY

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *