Anna ja Fanny Bergenström: Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla

Lukupiiri: Syötävän hyvä keittokirja

Anna Bergenström ja Fanny Bergenström, Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla

Olen inspiroitunut Anna ja Fanny Bergenströmin kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla (Otava). Se on keittokirja, joka tuoksuu, maistuu ja innostaa. Olen monena iltana katsellut sitä keittiönpöytäni ääressä.

Pelkkä katselu on saanut keittiöni täyttymään inkiväärin, chilin, kardemumman, piparjuuren, vaniljan, päärynän, avokadon, tomaattien, appelsiinien, sitruunoiden, kookoksen, vadelman, suklaan, pähkinöiden, teen, mintun, basilikan ja persiljan tuoksuista.

Näistä kaikista kirjassa on oma lukunsa, joissa kerrotaan raaka-aineiden historiasta, taustoista, terveysvaikutuksista ja kirjoittajien omista kokemuksista. En tiennytkään, että esimerkiksi avokado on kotoisin Meksikosta, josta on löydetty yli 7 000 vanhoja avokadon jäännöksiä. Ruotsiin avokado tuli 1970-luvulla, Suomeen ilmeisesti hieman myöhemmin.

Kolmas onnistumiseni löytyy sivulta 96: pastasalaatti a la Gina. Tämä syntyi nopeasti ja helposti, kun sain yllätysvieraita. Vieraat olivat haltioissaan – ja niin minäkin.

Olen aivan tavallinen ruoanlaittaja, en mikään intohimokokki, joten olen iloinnut näistä onnistumisen kokemuksistani, kiitos siis tämä kirjan.

Kirjahan on myös upea äidin ja tyttären yhteistyön hedelmä. Anna Bergenström on ruokakulttuurista kirjoittava kirjailija ja toimittaja. Hänen tyttärensä Fanny on valokuvaaja ja kirjoittaja. Fannyn kuvat ovat kauniita ja herkullisia, kuten koko kirja.

Ulla Janhonen
Anna - Lukupiiri

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Anna Bergenström, Fanny Bergenström, Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *