Alan Drew’n upea Vesipuutarhat kerää kiitosta

VesipuutarhatAlan Drew’n esikoisromaani Vesipuutarhat kerää ylistäviä arvosteluja ja on ollut ilmestymisestään lähtien lukulistojen kärjessä.

Alan Drew’n Vesipuutarhat on unohtumaton romaani nuoresta rakkaudesta, idän ja lännen törmäyksestä, sukupolvien välisestä kuilusta. Alan Drew muutti vaimonsa kanssa Turkkiin vuonna 1999 vain 4 päivää ennen Marmaran kohtalokasta maanjäristystä, jossa kuoli yli 17 000 ihmistä.

Drew työskenteli vapaaehtoisena katastrofialueella, samanlaisessa telttakylässä, jota kuvaa nyt romaanissaan. Drew vietti Turkissa yhteensä 2 vuotta, ja on rakentanut unohtamattomista kokemuksistaan vahvan ja koskettavan esikoisromaanin Vesipuutarhat.

Arvosteluja:
”Vesipuutarhat on taitavasti rakennettu tragedia, nykypäivän Turkkiin sijoittuva Romeo ja Julia -muunnelma. Se myös auttaa ymmärtämään muslimimaiden ja lännen välistä kuilua, jonka yli käden on vaikea yhä yltää.”
Etelä-Saimaa 11.2. 2009

”Viimeksi kulttuurisen avartumisen ja globaalin vastuuntunnon asialla oli Khaled Hosseini Afganistan-romaanillaan Tuhat loistavaa aurinkoa. Oli myönnettävä, että vanhakantainen tiedostavammaksi ja paremmaksi ihmiseksi opettaminen hirvitti ensin, mutta otti ja liikutti sitten.

Hosseini kirjoitti hyvin ja myy edelleen huikeasti, myös Suomessa. Hyvin kirjoittaa myös Drew nyt. Yksinkertaistaen kai voi sanoa, että kyse on kyvystä eläytyä toisten osaan ja – kehtaako pyhän estetiikan portinvartija tämmöistä vanhakantaisuutta mainitakaan – itkeä heidän itkunsa.”
Helsingin Sanomat 8.3. 2009

”Alan Drew onnistuu teoksessaan valottamaan muslimien ajattelua. Hän ymmärtää, vaikka ei hyväksykään. Lukija saa muodostaa omat mielipiteensä ilman johdattelua.”
Kainuun Sanomat 16.2. 2009

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:SSKK
Avainsanat: arvostelu, estetiikka, maanjäristykset, muslimi, rakkaus, romaanit, sukupolvet, tragediat, turkki, vastuuntunto

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *