Äänestä elämäsi lasten- tai nuortenkirja!

Nyt sitten alkaa todellinen taisto. Te lähetitte meille valtaisan määrän listoja kirjoista, jotka jollakin tavoin olivat sykähdyttäneet teitä tai jättäneet elämäänne pysyvän jäljen. Koska eri kirjoja oli lukumääräisesti satoja, päätimme tehdä kevyttä ennakkokarsintaa. Mikäli kirja sai vain yhden tai kaksi mainintaa, se jäi armotta suosituimpien listalta. Vaadimme siis kullekin valitulle vähintään muutaman maininnan.

Tuonkin jälkeen lista oli vielä kovin pitkä, joten jaoimme sen kotimaiseen ja ulkomaiseen kirjallisuuteen sekä lasten ja nuorten kirjoihin. Jako ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta käypäinen kai kuitenkin. Näin syntyi kolme erillistä listaa, joista nyt te hyvät kävijät pääsette äänestämään ne kaikkein parhaat ja vaikuttavimmat!

Nyt esillä oleva lista – sen paremmin kuin myöhemminkään julkaistavat – eivät ole mitään absoluuttisia totuuksia. Lukuisa määrä aivan loistavia teoksia puuttuu, ja jonkun mielestä joukossa saattaa olla todella vähäpätöisiä tai merkityksettömiä kirjoja. Näillä kuitenkin menemme, sillä nämä te, jotka osallistuitte kilpailuumme, olette äänestäneet mukaan. Annamme kuitenkin vielä mahdollisuuden kertoa, jos jokin ihan huippu vielä puuttuisi. Kirjaa ehdotuksesi kommenttikenttään ja odota. Ehkä joku muukin ehdottaa samaa kirjaa?

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: lasten ja nuorten kirjat, parhaat lastenkirjat, TOP 10

Kommentit

Koska olen metusalemin ikäinen, ei meillä eikä meille luettu. Olin sisarussarjan ainut, joka sain joululahjaksi Liisa Ihmemaassa ja myöhemmin Väiski vemmelsäären seikkailut – se oli jo jännä:)
Sitä seuraavat oli Anni Polvaa.

Kuitenkin parhaina lastenkirjoina lapset pitivät Helme Heinen, Camilla Mickwitsin ja Sven Nordqvistin kirjoja, aikana, jolloin kuulijakunta ei osannut vielä itse lukea. Mutta ajat ovat muuttuneet, skifit tulivat.

Omasta lukemisesta ehkä Vaahteramäen Eemeli tai Raul Roineen satukirja (Rudolf Koivun kuvituksin), mutta Selma Lagerlöfin ”Peukaloisen retket” on tärkein, koska se on luullakseni ainut kirja minkä muistan, minulle on lapsena luetun.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *