5 kysymystä: Niina Kurkinen

Kun otan yhteyttä muotiyrittäjä Niina Kurkiseen, hän on juuri lähdössä Pariisin muotiviikoille. Kevään hankinnat NINA’S-liikkeeseen on tehtävä hyvissä ajoin. Juuri tämä hetki on kiireisin ja jännittävin koko vuonna, Kurkinen sanoo. Mutta mitä löytyy muodin ammattilaisen kirjahyllystä?

 

1 Nina’sin löytää Helsingin Bulevardilta. Avasit hiljattain myös uuden liikkeen Turkuun. Miksi juuri Turku?

Turku oli luonnollinen valinta laajennukselle, koska meillä Helsingissä käy paljon turkulaisia asiakkaita. Turkulaiset ovat kokemukseni mukaan muotitietoisia ja tyylikkäitä ihmisiä; se näkyy katukuvassa päivittäin. Monet omistavat merkkilaukkuja ja -vaatteita. Turku on myös ajankohtainen kulttuurivuotensa vuoksi. Uskon, että Turussa on tilaa uusille muodin alan yrittäjille.

2 Mitä muodin ystävä löytää Nina’sista?

Nina’sin intohimo on tuoda huippumuoti lähelle ihmistä. Olemme muodin ammattilaisia ja haluamme, että jokainen nainen voisi kokea iloa avatessaan vaatekaappinsa. Että sieltä löytyisi toimiva valikoima vaatteita, jotka saavat meidät tuntemaan itsemme kauniiksi ja arvokkaiksi. Haluamme tutustua asiakkaisiimme ja auttaa heitä löytämään sen ihan oman tyylin.

3 Mitä luet juuri nyt ja mitä löytyy kirjahyllystäsi?

Minulla on kirjoja ja lehtiä kasoissa kaikissa huoneissa. Luen todella paljon muotialan julkaisuja niin lehtinä, nettilehtinä kuin blogimuodossa, välillä myös kirjoina. Tilaan Glorian, Amerikan Voguen, WWD:n ja ostan myös lehtien irtonumeroita. Rakastan muotilehtiä myös puhtaasti visualisessa merkityksessä, mutta tilaamissani lehdissä töytyy olla laadukasta luettavaa kauniiden kuvien lisäksi.

Viime aikoina ole alkanut lukea myös runoja. Aila Meriluodon ja Jonimatti Joutsjärven kirjat ovat tällä hetkellä yöpöydälläni. Ainoa ns. oikea kirjahyllyni on täynnä kenkiä.

4 Mitä tekisit, jos et olisi putiikinpitäjä?

Minulla on meneillään vahva kansallisromanttinen itsetutkiskeluvaihe (hymyä). Voisin kuvitella, että tekisin jotain joka liittyy suomalaisiin perinteisiin, ruokaan tai ehkä kansanparannukseen. Tai sitten valaisin savea, se on itse asiassa ihan oikea haave.

5 Mikä on parasta muodissa – entä lukemisessa?

Parasta muodissa on se, että se on taidetta, joka voi tuoda iloa ihan jokaisen ihmisen elämään. Lukemisessa parasta on se, että sen kautta voin saada kuvan jonkun toisen, tuntemattoman ihmisen sisäisestä maailmasta. Ja joskus siitä jää mukaan jotain merkityksellistä.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: 5 kysymystä, lukeminen, muoti, tyyli

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *