5 kysymystä: Galleristi Pilvi Kalhama

Helsingin Vanhan kirkon puiston laitamille on kehkeytymässä uusi taidekortteli. Tuorein tulokas on parisen viikkoa sitten ovensa avannut GALLERY KALHAMA & PIIPPO. Nykytaidegallerian valoisa ja avara tila on paraatipaikalla Bulevardin varrella. Kävin tapaamassa galleristi Pilvi Kalhamaa. Hän paljastui intohimoiseksi kirjallisuuden ystäväksi.

  1) Mitä tarjoatte taiteen ystäville?Haluamme näyttää nykytaiteen moninaisuuden emmekä rajaudu tyylillisesti. Se tarkoittaa myös haastavaa taidetta. Ajatuksena on, että kävijä kokee joka kerta jotain erilaista. Nyt meillä on rehevä, provokatiivinen Jukka Korkeilan näyttely. Seuraavaksi tulee tummanpuhuva ja esteettinen Liisa Lounila.


2) Mikä kirja on yöpöydälläsi?Monta kirjaa! Menen fiiliksen mukaan. Luen paljon englannin ja ruotsinkielisiä dekkareita, kaunokirjallisuutta suomeksi. Nyt menossa on Stieg Larssonin dekkaritrilogian toinen osa.


3) Mitä tekisit, jos et olisi galleristi?Olisin nykytaiteen kanssa tekemisissä asiantuntijana. Lisäksi toimisin vapaana kirjoittajana. Olin seitsemän vuotta Taide-lehden avustajana. 


4) Mitä löytyy kirjahyllystäsi?Kaikkea laidasta laitaan, paljon klassikoita ja matkakirjoja. Opiskelin aikanaan kirjallisuustiedettä – se on intohimoni. Monia kirjoja on jopa kaksin kappalein, sillä kirjoista luopuminen on sekä minulle että miehelleni aika vaikeaa. Kun lapset kasvavat on ainakin mitä antaa eteenpäin! Taidekirjat vievät niin paljon tilaa, että suurin osa on täällä töissä.


5) Mikä on parasta taiteessa – entä lukemisessa?

Omaan aikaan, ajattomaan tilaan uppoutuminen. Taiteessa riittää toisinaan lyhyempikin aika. Kirjan kanssa pääsen erilaiseen tunnelmaan, pois arjen asioista.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: 5 kysymystä, design, galleriat, ihmiset & ilmiöt, kirjat, lukeminen, taide

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *