Mikä on syksyn kovin kirjauutuus? Vastaa kysymykseen ja osallistu arvontaan!

kirjakollaasiNyt juhlitaan syksyä, lukemisen riemua ja uutuuskirjoja – huikealla kirja-arvonnalla! 

Lupailin Facebookissa, että juhlistamme merkkipaalua – Fb-sivustollamme on tykkääjiä jo yli 3600 – kirja-arvonnan merkeissä. On aika korjata satoa ja lunastaa lupaus.

Mikä on tämän syksyn kovin kirjauutuus? 

Kerro tämän bloggauksen kommenttikentässä, mitä kirjaa odotat eniten ja osallistut samalla arvontaan.

Vastaamista helpottaakseni olen koonnut pitkähkön listan syksyn uutuuskirjoista blogiini, ja toivon, että lukuvinkeistä löytyy mielekästä luettavaa syksyn hämärtyviin ja sateisiin iltoihin. Kirjalistauksen lisäksi olen linkannut samaiseen bloggaukseen kustantajien katalogit, joista voi käydä tutustumassa tarkemmin uutuusteoksiin.  

Arvonnan säännöt:

  1. Mikä on syksyn kovin kirjauutuus? Vastaa kysymykseen blogini kommenttikentässä ja olet mukana arvonnassa.
  2. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan15 uutuusteosta (ks. tarkempi listaus alta) viiden kustantajan – Otava, Like, Siltala, Teos, Nemo – valikoimista.
  3. Vastausaikaa on sunnuntaihin 31.8. saakka. Voittajat julkistan maanantaina 1. syyskuuta. 

Palkintokirjat:

Otavan kirjakauppa (Uudenmaankatu 10, Helsinki) laajeni elokuun aikana siten, että Otavan ja Liken lisäksi kustantajan kirjakaupasta löytää tästä lähtien myös Siltalan, Teoksen ja Nemon kirjoja. Tupaantuliaisten kunniaksi sain ystävällisiltä kustantajilta arvontakappaleita heidän uutuuskirjoistaan.

Otava_arvontakirjat

Otavan valikoimista:

Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein. Romaani pariskunnasta, joka voittaa loton jättipotin ja joutuu rahapsykoosiin. Tuovatko miljoonat onnen?

Olli Jalonen: Miehiä ja ihmisiä. Nuoruuden katoavia tunnelmia ja värikästä 1970-luvun ajankuvaa henkivä romaani kesästä, jolloin kaikki tapahtui ensimmäistä kertaa. 

Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia. Maaginen esikoisromaani juuriltaan revitystä perheestä, mahdottomasta rakkaudesta, kuolemanpelosta ja kauniista kissasta.

like_arvontakirjat

Liken valikoimista:

Tommi Liimatta: Jeppis. Tommi-pojasta kertova, 1980-luvulle sijoittuva hevinkuunteluromaani.

Rosa Liksom: Väliaikainen. Finlandia-palkittu kirjailija palaa lyhytproosaan. Väliaikainen marssittaa eteemme tämän päivän suomalaiset… huolineen, murheineen sekä rinnassa riehuvine rakkauksineen

Olga Välimaa (toim.): Kauko Röyhkä (virallinen). Sisältää suositun Facebook-päiväkirjan parhaat palat.

siltala_arvontakirjat

Siltalan valikoimista:

Helmi Kekkonen: Suojaton. Herkkävireinen tarina tytöstä, jota ympäröi hiljaisuus. 

Aulikki Oksanen: Helise, taivas! Valitut runot 1964–2014. 70-vuotisjuhliaan viettävän runoilijan juhlateos sisältää kaikki hänen runokokoelmansa 50 vuoden ajalta sekä lisäksi uusia, aiemmin julkaisemattomia runoja. 

Raimo Pesonen: Metsästäjä. Romaani, jossa maailman mielettömyys rakentuu pienistä ja valheellisen viattomista palasista ja jossa arkisuuden taakse piiloutuu se kaikkien pelottavin: ihminen,  jonka ajatusten ja tekojen julmuudesta ei lähimmilläkään ole aavistusta. 

teos_arvontakirjat

Teoksen valikoimista:

Eeva-Kaarina Aronen: Edda. Maaginen romaani lapsista 1950-luvun Töölössä ja Eddan ennustuksista.

Maria Peura: Ja taivaan tähdet putoavat. Romaani äidistä ja tyttärestä, ihmismielen hauraudesta. Me kaikki olemme maagisen edessä lapsia. 

Raija Oranen: Aurora. Romaani historiamme mahtinaisesta, Aurora Karamzinista (os. Stjernvall), maamme itsenäisyyttä pohjustaneiden tapahtumien keskellä.

nemo_arvontakirjat

Nemon valikoimista: 

Thomas Jaenisch & Feliz RohlandMyboshi, minun piponi. 15 värikästä virkkuumallia (suom. Kaija Koirikivi). Kirja sisältää selkeästi kuvitetut vaiheittaiset virkkuuohjeet viiteentoista erilaiseen pipo- ja pantamalliin.

Maria Lönnqvist: Raakaleipurin parhaat kakut. Raakaleipurin leivonnaisissa ei tingitä mausta tai ulkonäöstä. Esimerkiksi täyteläinen suklaakakku ja kuohkea marjajuusto kakku valmistuvat puhtaista ja ravitsevista aineksista ilman sokeria, vehnää, munia ja voita.

Lia Gasbarra & Ina RuokolainenSuomalaisia sieniruokia italialaisella otteella. Miltä kuulostavat herkkutatti-pähkinätäytteiset kaalikääryleet, joissa yhdistyvät ligurialainen ja toscanalainen cucina povera, köyhä keittiö, ja karjalaiset perinteet? Entä kantarellien kanssa syötävät kurpitsa-peruna-gnocchit? Näissä resepteissä maistuu kahden maan keittiöt!

Onnea arvontaan!

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti