Vs: Miksi alastonta naisvartaloa ainoastaan ihannoidaan?

Etusivu Foorumit Miksi alastonta naisvartaloa ainoastaan ihannoidaan? Vs: Miksi alastonta naisvartaloa ainoastaan ihannoidaan?

#931115 Ilmoita asiaton viesti

Nimetön
A.J., post: 11034161 wrote:
Olen usein miettinyt, että miksihän alastomasta naisvartalosta on tehty ikään kuin objekti, ja sitä ihannoidaan ihan eri tavalla kuin miehen? Tuntuu myös että alastomana poseeraaminen tai esiintyminen taiteen tai viihteen nimissä, on naisten yksinoikeus. Tämän huomaa mm siitä että esim. taiteilijoiden ja taidepiirien alastonmallithan ovat enimmäkseen naisia. Myös taiteellisessa mielessä otetuissa alastonkuvissa esiintyvät mallit ovat pääasiassa naisia. Roskalehtienkin esim. hymy, 7 päivää -lehdissä julkaistuissa alastonkuvissa poseeraajat ovat myös naisia suurimmaksi osaksi. Stripparitkinhan ovat enimmäkseen naisia, vaikka miesstripparitkinhan ovat viime vuosina jonkin verran lisääntyneet. Nykyisinhän on myös teattereissa esitettävää alastonta tanssitaidetta ja niissäkin esiintyvät pääasiassa naiset. Hyvänä esimerkkinä voin sanoa sen taannoisen Helsingissä esitetyn ihmisen asussa -esityksen.
Onko siis näin, että alaston naisvartalo nyt vain on paremman näköinen kuin miehen, vai onko se jotain ikivanhaa perua jostain antiikin ajoilta, että alastonta naisvartaloa ihannoidaan paljon enemmän kuin miehen? Tässä tulee taas se tasa-arvo kysymys.

Samaa ihmettelen minäkin suuresti. Minusta miesvartalo on kaunis, enkä todellakaan tarkoita mitään pumpattuja lihaskimppuja. Mielelläni katselisin ihan tavallisiakin alastomia miesvartaloita. Mutta turha haaveillakaan, että näkisit esim. iltapäivälehdessä iltapojan tai kannessa vähäpukeisen miehen esittelemässä alusvaatemuotia.

Kyllä tasa-arvo on kaukana tässä seksistisessä yhteikunnassa, jossa myydään kaikkea mahdollista puolialastomien naisten kuvilla höystettynä. Kyllä antiikin ajoilla arvostettiin miehen vartaloitakin. Sen kertovat lukuisat miehistä tehdyt veistoksetkin.