ruupe

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 1,558)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Olin heitelemässä rannalla virveliä #910260 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  mylkerö;10917732 wrote:
  Tuli kalsstuksen valvoja olipa niin kiukuinen että tuli repimään vanhalta miheltä heitto vapaa vaikka olen vanha sotaveteraani sanoin valvojalle et kyllä vie minun vapaa kun sain säästettyä juuri sen veran että sain tämän ostettua. oli niin vihanen että soitti poliisit ja poliisit kun kusyi ikääni sanoi minkäläinevalvoja sinä olet kun et kysy ikää tämä mies on vapaa kaikista luvista .

  Elä sinä mylykerö heitä virveliä jorpakkoon. Heitä vain viehettä sillä virvelillä.
  Meillä vanhoilla ja lapsilla ei tarvitse olla ns kalastuskorttia. (kalastuksen hoitomaksu) Pilkkiminen ja mato-onkiminen on myös maksutonta, mutta jos virvelöimme ( vavan lisäksi on kela) pitää olla myös kalastusalueen lupa kuten kaikkiin kiinteisiin pyytöihin ( verkot, katiskat rysät, merrat jne)

  Mutta, mutta: Mielipiteeni on aina ollut, ettei vesialueita olisi pitänyt koskaan erottaa Valtion omistuksesta. Monelta hankaluudelta olisi säästytty. Kyllä nykyinenkin lupajärjestelmä on vielä turhan hankala. Ei siitä vielä kauan ole kun pilkkijällä piti olla kalastuskortti ja pilkkikortti. Lisäksi rantaan ajaminen oli maaseudulla lähes mahdotonta.

  vastauksena käyttäjälle: Vähemmistövaltuutettu #908682 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  ruupe, post: 10910586 wrote:
  Onhan se melkoinen kelekkana tämä meidän vähemmistövaltuutettu Eva Bioudet. Nyt hän on ottanut huolekseen nämä Suomessa matkailevat Romanian romanit ja syyttää Helsingin kaupunkia heidän huonosta kohtelustaan. Mielestäni näiden asia ei mitenkään kuulu vähemmistövaltuutetulle, jonka tehtäviin kuuluu toimia vähemmistöihin kuuluvien Suomen kansalaisten ja täällä pysyvästi asuvien ulkomaalaisten edunvalvonta.
  Aikaisemmin hän on vaatinut Suomen saamelaisille autonomiaa ja millä perusteella? Ainoa selitys tällekin asialle on hänen täydellinen tietämättömyytensä.

  Tunnettu tosiasia on, että saamelaisia asuu Helsingissä enempi kuin muissa Suomen kunnissa. Pitäisikö Saamenmaan pääkaupunki olla siellä? Itse ehdotan heille pääkaupungiksi Kittilän Pokan kylää. Taatsijärven seita voisi palvella Suurkirkkona.

  vastauksena käyttäjälle: Keron pikuisen miten sain kalaa #906116 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  Utelias-, post: 10898853 wrote:
  Morjesta mylkerö. Hauki on mainettaan maukkaampi kala kun sen hallitsee. Aviosiippasi ei varmasti valmistanut ensimmäistä kertaa haukea, joten hyvää tuli. Kai sinulla oli luvat kunnossa? Vai onko niin, että eläkeläinen saa kalastaa ilman lupia?

  Tuttu mies uisteli takavuosina 50 kiloisen hauen. Pituuttakin oli miehen mitta, lähes kaksi metriä. Kalan kalastaja suomusti ruohonleikkurilla ja paloitteli sen annospaloiksi moottorisahalla. Kalan pään hän kuivasi ja teki siitä saunan kiukaan.

  Mylkerölle kiitos erinomaisesta alustuksesta, eikä tuo vastauskaan ollut aivan huono, mutta vähemmän uskottava.
  Jospa tämä palsta alkaisikin taas heräämään henkiin. Meikä on perusteellisesti väsynyt lukemaan noita politiikan paskajuttuja, sillä niitä on riittänyt kuukausitolkulla.


  ruupe
  Jäsen
  mylkerö;10859135 wrote:
  voin sanoa että jos olisit elänyt sitä aikaa joloin se aika oli voimissaan
  et riekoilisi tuolla punalipulla niitä näkyi raatren tiellä jäätyneen ryssän kädessasitäkö sinä ihailet en voi kun säälijä sinua.

  Kun sinä kirjoitat: ”niitä näkyi raatren tiellä jäätyneen ryssän kädessa ” tarkoittaa se suomenkielellä sitä, että olet itse sen nähnyt.
  Lopeta jo tuo rintamakokemuksillasi rehvastelu. Nuorimmat Raatteen tiellä taistelleet ovat jo 90- vuotiaita ja sinä olet aikaisemmin kertonut olleesi vasta Lapin sodassa, jonne otettiin 1925 ja 1926 syntyneitä.
  Ei niillä Raatteen motissa ole kuulema ollut lippuja eikä leipää saati kunnon vaatevarustusta mukana.

  vastauksena käyttäjälle: Pedofiilijärjestökö? #896744 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  Tarkkailija, post: 10852484 wrote:
  Kyllähän minä Rimpiläisen muistan.
  Kirjoitit ruupe alustuksessasi kesäjuhlista. On sellainen ryhmä kuin Lähetysyhdistys Rauhan Sana. Se järjestää suvijuhlia ja Rimpiläinen on niissä puhunut.
  Vanhoillislestadiolaiset taas ovat eri ryhmää ja järjestävät Suviseuroja.

  Luther säätiön perustamisajankohdalla ei siis ole tämän kanssa mitään tekemistä. Kun noita vanhollislestadiolaisia siis tunnen niin tunnen nimeltä myös useita lestadiolaispappeja, kaikki tekevät sulassa sovussa yhteistyötä naispappien kanssa.

  Mutta toki minä tiedän että uskontoa on aina käytetty myös väärin ja sitä on käytetty ihmisten kontrolloimiseen. Tämä tietysti pätee kaikkiin ryhmiin.
  Aiemmin lestadiolaisuuden piirissä vallitsi ainakin pienemmillä paikkakunnilla kova kuri ja usein aika ahdistava ilmapiiri.
  Ajat ovat muuttuneet, kaikki tietävät minut pakanaksi mutta ei siitä kukaan uskovainen minulle huomauttele eikä kukaan uskovainen ole saanut moitteita siitä että ovat kanssani tekemisissä.

  Oikeassa olet Tarkkailija. Lumijoen Suviseurat ovat vanhoillisten juhlat.
  Laestadiuksen saarnoista alkunsa 1850 luvulla saaneen herätysliikkeen historia on kovin kaksitahoinen ja osin musta. Saarnansa käsitettiin Karesuvannossa ensisijaisesti väärin ja siitä sai alkunsa Kautokeinon saamelaisten uskonsota, joka eteni varsin syntisesti ja väkivaltaiseksi ja päättyi veritekoihin. Pahimmat rikolliset vietiin tuomiolle ja viisi tuomittiin teloitettaviksi, joista kaksi mestattiin. Kapinasta tehty elokuva kyllä valitettavasti vääristelee tapahtumaa.
  Herätysliikkeen eduksi pitää mainita kansan raitistuminen ensisijaisesti Länsi Lapissa. Viinanpoltto väheni ja viljaa riitti leipäänkin. Sivistys ja siisteys parani ja levisi sieltä myös itään päin.
  Valitettavasti saarnamiesten joukkoon ilmestyi jo silloin ” häntäheikkejä”, jotka käyttivät herkässä tilassa olevia parannuksentekijöitä seksuaalisesti hyväkseen. He vaativat myös ilmaista ylöspitoa varsin yleisesti, mikä tapa on tänä päivanä yleistä mm Helluntaiherätyksen piirissä.
  Uusia ilmiantoja pedofiilitapauksista tulee päivittäin ja vaikka esiintymistiheys ei liene sen suurempi kuin kansassa keskimäärin ei muilla rikollisilla ole ollut taustanaan järjestöä, joka on todistettavasti suojellut rikostentekijöitä vuosikausia ja jakanut heille anteeksiantoa.

  vastauksena käyttäjälle: Pedofiilijärjestökö? #896742 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  Tarkkailija, post: 10852231 wrote:
  Vaikka itse olen harras pakana niin tunnen kyllä melkoisen määrän lestadiolaisia ja olen seurannut asioita aika tiiviisti.

  Tuossa yllä on selkeä asiavirhe. Lestadiolaiset kyllä vastustavat naispappeutta mutta lestadiolaispapit ovat lainkuuliaisia ja noudattavat työsopimuksiaan, suorittavat siis palveluksia yhdessä naispappien kanssa. Yhteistyöstä kieltäytyjät taitavat löytyä pääosin sieltä Luther-säätiön piiristä.
  Sen puoleenkin tuossa on virhettä että vaikka tuntemani lestadiolaiset kaikki tietävät minut pakanaksi niin eivät he mitenkään karta yhteyksiä ’syntiseen’, eivätkä myöskään yritä mitenkään käännyttää tai painostaa.

  Mutta itse asiaan. Otaksuisin etteivät lestadiolaiset ole sen kummempia pedofiilejä kuin muutkaan. Espoossa käytiin juuri oikeutta ja taisi olla jutun syyttäjä joka tv-uutisissa totesi että kyseessä oli perheen sisäinen tapahtuma, ei kytköksiä Rauhanyhdistykseen.

  Viime kesänä kun oli paljon puhetta rippisalaisuudesta oli televisiossa kaksi lestadiolaista. Toinen oli joku pomo sieltä keskusliitosta ja hän puhui yleisestä pappeudesta ja että rippisalaisuus koski myös sitä. Toinen oli pappi joka oli lisäksi oikeusoppinut, hän taas sanoi suoraan että rippisalaisuus koskee vain ja ainoastaan virkaan vihittyjä pappeja.

  Siinä ilmeisesti lestadiolaiset ovat tehneet suurimman virheensä että ovat menneet sillä linjalla ettei maallikkosaarnaajalle ripin yhteydessä ilmoitettuja rikoksia tarvitse ilmoittaa poliisille.
  Vielä suurempaan rikokseen ovat syyllistyneet ne jotka ovat painostaneet uskon nimissä uhreja vaikenemaan tapahtumista. Mutta kaikesta päätellen siis valtaosa tapauksista on perheen sisäisiä juttuja, ilman uskontokytkentää.

  Joka tapauksessa täytyy kiitellä SRK:ta siitä että nyt on tehty täydellinen linjamuutos, asiat on päätetty hoitaa ja tapaukset laitetaan tutkintaan.

  Muistatko Tarkkailija piispa Rimpiläisen? Hän kieltäytyi virassa ollessaan vihkimästä naisia papeiksi. Luther säätiö perustettiin vasta sen jälkeen.
  Tunsin nyt jo kuolleen lestadiolaispariskunnan, joka sai uskonveljiltään moitteita heidän pidettyään minuun ja vaimooni yhteyttä. Lisäksi mies sai moitteita siitä ettei ollut saanut minua käännytetyksi ja vielä hänen hautajaisissaan minua tentattiin uskostani. Heitä on moneksi, mutta suvaitsemattomuutta on heillä yleisesti.

  vastauksena käyttäjälle: Nyt uhkaa sumen kansaa sorron yö. #893635 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  mylkerö;10835908 wrote:
  Sen rahan jota se jakaa maan juseille ja kunille ja kaikeen valtion menoihin niin että mistä se raha tulee. älä vaan samno että porvari lahjoitaa sen.

  Sinulla on kumma tapa nimitellä kaikkia oikeistopuolueita äänestäneitä porvareiksi. Porvarinimen tausta on jotain muuta kuin pelkka oikeistolaisuus. Huomattavan suuri osuus oikeistoa äänestävistä on palkansaajia, jotka maksavat ansiotulostaan tuloveroa. Heidän osuutensa tuloverokertymästä voi olla suurempi kuin vasemmistoa äänestäneillä. He maksavat keskimäärin enemmän kuin saavat.
  Myönnän sosialidemokraattisen työväenliikkeen saavutukset Suomessa, mutta tavoitteet liennee jo saavutettu ja nyt alkaa mennä jo överiksi pahemman kerran.

  vastauksena käyttäjälle: Kyllä on suomen kansa tyhmää. #893530 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  mylkerö;10834745 wrote:
  Kun eivät tiedä kuka johtaa ja ketkä ovat halituksessa kun luulevat että temarit ovat halituksessa ja demarit laittakaa nyt maan laajuinen kanppania että halitksessa on kokomus ja keskusta-puolue ja vihreät ja
  ruottalaiset.

  Niin onkii sano Lonki, istu kivellä ja onki.
  Tunnetaan useita älykkäitä ihmisiä, jotka eivät ole mitenkään kiinostuneita politiikasta.

  vastauksena käyttäjälle: ”Riistanhoitoako?” #892561 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  Tarkkailija, post: 10830893 wrote:
  Onko?
  Tuli vain mieleen että maailmassa on vielä sellaisiakin erämaita joissa ei käytännössää metsästetä lainkaan vaan luonto itse hoitaa kantojen sääntelyn.
  Vähän sama tilanne taisi olla siihen aikaan kun ihmiset keihäin ja jousin metsästivät. Se ei ollut tätä nykyaikaista tehometsästystä ja ihminen oli tavallaan luonnon järjestyksessä vain yksi peto muiden petojen rinnalla.

  Kyllä sinä itse tiedät ajattelevana ihmisenä.
  Ei ilvesten määrän säätely metsästyksellä ole niin välttämätöntä. Nälkäänhän ne liiat kuolisivat kuitenkin, mutta haitat ja vahingot kuitenkin kasvaisivat. Koiria ja kissoja ne söisivät nykyistä enempi, mikä sinänsä voisi olla varsinkin irtokissojen määrää vähentää. Jos jänis rauhoitettaisiin metsästykseltä saisi muutama ilves lisää ravintoa.
  Erämaihin meillä ei ole paluuta. Se aika loppui meiltä kun siirryttiin maatilatalouteen. Syntyi ristiriita karjanhoidon ja petojen välille ja se ei ole mihinkään kadonnut. Ihmisellä on voimakas vietti metsästää, eikä sitä voida noin vain kokonaan lailla kieltää- meinaan sitä viettiä.

  vastauksena käyttäjälle: ”Riistanhoitoako?” #892547 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen

  Ilveksen ravintoeläimiä ovat jänis, metsäkauris, peurat, ketut, laidunaikana lammas, irtokissat ja porot. Pahimpia vihollisia ovat nälkä ja sudet. Metsästyksellä on pakko säädellä ilvesten määrää, sillä joinakin vuosina lajin määrä kasvaa liikaa. Tänä talvena oli pitkä pakkaskausi, jolloin ilvesten tekemät vahingot kasvavat. Ilves ei pysty syömään jäistä ravintoa niin kuin esim ahma ja tappaa enempi kuin syö. Eihän metsästyksessä ole siitä kysymys että joku laji olisi ihmiselle vaarallinen. Eräs halutuimmista riistaeläimistä lienee metso, joka testosteronin likkatuotannosta johtuen voi keväällä käydä ihmisenkin kimppuun, mutta ei ole hengenvaarallinen. Villiintyneiden kissojen aiheuttamat vahingot luonnossa ovat suuret, eikä kissa kuulu Suomen luontoon niinkuin ilves.

  vastauksena käyttäjälle: Minä kysyn teiltä viisailta. #891980 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  mylkerö;10825281 wrote:
  Kokoomuksen kannattajat miten pitkään te olisitte relestämässä niillä rahoillanne jos työläiset eivät tekisi töitä ajatellaan että kaikki lopettaisi työt no nyt siten te jotka haukutte työläuisijä joutuisitte tekemään töitä
  minä sanon suoraan te seisoisitte sormi suussa eli ette osaisi tehdä mitään.
  Että lopettakaa demaeien haukkuminen koska remareita on suomessa enenmistö jotka pitää tamän maan pyörät pyörimässä.

  Eivät kaikki työntekijät ole demareita. Kuka sitten on työntekijä?

  vastauksena käyttäjälle: Vanhurskaus kansan korottaisi… #891991 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  puolueeton, post: 10825395 wrote:
  p { margin-bottom: 0.21cm; } Vanhurskaus kansan korottaisi…

  ja pelastaisi, onnettomuuksilta, turmiolta ja tuholta, niiden väärin touhujen ja politiikan pahaksi, jopa hirveän raskailta, ja valtavan kalliiksi koituvilta turhiksi menetyksiksi seuraamuksilta. Ainakin ne, jotka haluaa alkaa ja yhtyä elämään vanhurskaasti, = rehellisesti. Kaikille ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle hyväksi tavalla, puhtaaseen Totuuteen perustuvan, kaikkia kohtaan Oikeuden mukaisuuden mukaisesti. = Vasta ja ainoastaan Laillisesti. = Itse koko luomakuntamme kaikkineen Luoja ja Omistaja Jumalan Luvallisesti…

  Niiden Luoja Jumalan ihmiskunnalle oikein elämän ja toiminnan opeiksi ja ohjeiksi, ja niiden, sen kaikille hyväksi olevan mahdollistavien ja takaavien ehtojen, Krist. Rakkaus, = Lain / Laillisuuden täyttymykseksi ILMOITUSKIRJAN, eli Raamatun UT mukaisesti. Jota UUDEN liiton, Jumalan armon aikakauden LOPUN aikaa nyt elämme, vuotta 2011. Jonka Jumalan armon aikakauden, Kristus Jeesus ihmiskunnalle ansaitsi.

  Mutta, joka armon aikakausi alkaa olemaan nyt lopussaan. Eletään viimeisen sukupolven lopun aikaa. Ennen tälle pahan vallassa olevalle, vääryyden mukaisesti ja pahuuden puolesta toimivalle saatanaa palvelevalla maailmalle lopuksi, lopullista tuomion aikaa!! Joita ihmiskunnalle kurinpalautukseksi, jo vakaviksi, herätykseksi puhutteluiksi vitsauksia, jo koko ajan, yhä lisääntyvästi, yhä suuremmin pahemmin tuntuvia ja vaikuttavia tuleekin.

  Syystä kun vakavasti, varoitukseksi ja valistukseksi, ja oikeaan turvalliseen ja turvattuun suuntaan puheet, kutsumiset, ohjaamiset ja vetämiset ei ole mitään muutosta, oikeaan suuntaa tielle ja puolelle kääntymykseksi ja lähtemiseksi mitään vaikuttaneet. Ei ole ollut kukaan siitä kaikille hyväksi Jumalan valtakunta vaihtoehdosta ”jonka ohessa (vasta) se kaikki muukin, mitä elämässä tarvitaan tulisi, ollut kiinnostuneita, vaikka ovat niitä viestejä / sanomia lukeneetkin.

  Mutta mistä niitä tähän vetäviä ja ohjaavia vanhurskaita löytyisi, kyllä niitä tällaiseen kaikille hyväksi vaihtoehtoon varmaan halukkaasti tulijoita ja yhtyviä olisi ja riittäisi.

  Vaikka se edellyttäisikin siihen, kaikille hyväksi olevaan, Oikein elävien ja toimivien / vaikuttavien, kaikkia kohtaan Oikeuden mukaisuuden mukaisesti / Laillisesti elämään ja toimimaan alkavien vaihtoehtoon, vain niillä, kaikille hyväksi Jumalan sanan mukaisilla, ehdoilla pääsyä ja yhtymistä

  Löytyneekö muita tällaisesta, kaikille hyväksi puolen vaihtoehdosta kiinnostuvia. Ja tästä vaihtoehto asiasta ja kysymyksistä keskustelemaan halukkaita?

  Onko sinusta nyt sopiva päivä puhua siitä kuinka vanhurskaus pelastaa?
  Osaa Japanin kansasta on kohdannut suuri onnettomuus. Sekö on Jumalan sallimaa?
  Muistan pätkän eräästä virrestä ” Hän säät ja ilmat säätää ja aallon tainnuttaa…”. Taitaa olla vanhurskailla aika pitää turpa kiinni.


  ruupe
  Jäsen
  Realthing, post: 10825288 wrote:
  Japanissa on koettu lähes 9 magnitudin maanjäristys tänään.
  Kun katsoo aurinkokunnan planeettojen asemaa ja niiden vetovoimien yhteisvaikutusta niin herää vahva epäily gravitaatiovoimien resultantin olevan maanjäristyksen mahdollinen laukaiseva tekijä.
  Maasta katsoen samalla suunnalla ovat auringon lisäksi Jupiter, Mars, Merkurius, Venus ja Kuu.

  Voit olla oikeassa, mutta koska mannerlaatat ovat jatkuvasti liikkeessä ja syntyy valtava ja kasvava paine liitoskohdissa, voi järistys olla mahdollinen koska tahansa taivaankappaleiden asennosta riippumatta.

  vastauksena käyttäjälle: Naistenpäivä #891404 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  ugri, post: 10821823 wrote:
  Huomenna on tämä Kansainvälinen Naistenpäivä Onnittelut kaikille saittimme naisille,jos heitä nyttemmin enään täällä saitilla onkaan, kuten tietysti kaikille muillekin naisille.

  En ehtinyt luntata, mutta Amerikoissa keksitty tämä mekkipäivä alunpitäen, josta tuli sitten sosialistimaissa hyvinkin merkittävä päivä.
  Tämänverran politisoin tätä Naistenpäivän aihetta, mutta en sitten enempää, Naisille kaikkea hyvää toivottaen.

  Lämpimät Onnittelut kaikille naisille myös minulta!

  Minulle tieto Yleisestä Naistenpäivästä tuli työryhmässäni olleelta venäläiseltä insinööriltä, joka ilmoitti
  08.03. 1974 ettei hän lähde töihin, koska heillä Neuvostoliitossa palkallinen vapaapäivä. Oli käynyt päivällä kaupassa ja järjesti illalla muulle porukalle pienet juhlat.

  vastauksena käyttäjälle: Nälkä #891168 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen
  Utelias-, post: 10821128 wrote:
  Neljän kilometrin ulkoilu koleassa ja tuulisessa säässa herätti nälän. Koska meillä ei ole kotiapulaista, valmistimme kalakeiton itse. Ei mitään keskenkertaista, vaan herkullista sapuskaa. Minä kuorin perunat, porkkanat, pilkoin lantun ja muut raaka-aineet, sillä aikaa kun emäntä pesi hiuksiaan. Lautasella höyrisi keitto, joka oli kruunattu valkosipulilla, chilipippurilla ja tuoreella rakuunalla.

  Kalakeitto ilman kalaa on kuin aitanpolulla asteleva pilvinen päivä.
  Saitko kalaa ja mitä lajia ja panitko keittoonkin? Särkiä ja mateita? Kala on tärkein kalakeitossa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 1,558)