J.E.Vanaja

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19,191)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Voi teitä ruåtsalaiset #1060870 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  derechas, post: 11728400 wrote:
  Tämä lo änkyrä on täysin kokenematon ja osaamaton ulko ja sisäpolitiikan tiedoissa verattuna Reinfeldtiin.
  Kaikissa kesän kyselyissä Ruotsissa kun kysyttiin kuka osaisi parhaiten viedä Ruotsia eteenpäin oli Reinfeldt ylivoimainen ykkönen. Mieti Reinfeldtin 8 vuotta, Ruotsin talous on oikeistovoimien ohjkauksessa voinut erinomaisesti ja yrittäjät ovat uskaltaneet investoida Ruotsiinkin nyt sosialistin tullessa puikkoihin alkaa maastapako.

  Ei se voi olla kenenkään etu, että yhdenkään maan pääministeriksi valitaan hitsari. Olihan tässä taannoin etenkin vasemmistolaisilla suunnattomia ongelmia sen suhteen, että valtiovarainministerinä Suomessa oli diplomi-insinööri. Ja nyt sitten hyväksyvät sen, että hitsari nousee pääministeriksi. Vaarat epäonnistumiselle ovat sen sijaan hyvinkin merkittäviä. Venezuela on varoittavana esimerkkinä hyvä. Siellä on bussikuski presidenttinä ja se maa on lähes konkurssin partaalla siitäkin huolimatta, että sillä on hyvin merkittävät öljyvarannot. Ja voidaanhan sitä mennä historiassa taakse päin ja tutkiskella, että millaista kaaosta muuallakin on saatu aikaan, kun maan johtoon on valittu kouluttamattomia ihmisiä.

  vastauksena käyttäjälle: Voi teitä ruåtsalaiset #1060868 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  totuus, post: 11728373 wrote:
  Demokratia on hieno asia. Hitsaajastakin voi tulla Ruotsin pääministeri.

  Mitäs hieanoa siinä sitten on?

  vastauksena käyttäjälle: Jari Tervo antaa palaa #1060108 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  B. Vento, post: 11727901 wrote:
  Tarkkailija nyt tekee aina vääriä johtopäätöksiä tahallaan, ärsyttääkseen tai tyhmyyttään…

  Juuri siksi, kun asiat ovat noin, nniihin ei kannata ottaa kantaa, koska silloinhan se pääsee tavoitteeseensa oman pätemisentarpeensa kanssa.

  vastauksena käyttäjälle: Ryssä-roistojen kostonhimo #1060332 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  engel48, post: 11727779 wrote:
  Natsivääpeliä olen pitänyt jo pidemmän aikaa sairaana miehenä ja tämä käsitys entisestään vahvistuu.

  No voi, että sentään. Niinkö olet?

  vastauksena käyttäjälle: Suomen talous romahtaa 2014 -15 #951454 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  yks tavis, post: 11728186 wrote:
  Suomen hyvinvointipalvelut on rakennettu velkarahalla…Suomi on Kreikan tapainen kupla ja mätäpaise, joka puhkeaa muutaman kuukauden tai vuoden sisällä…

  Niin taisin asiasta kirjoittaa. Suomi on vuosikymmenten aikana tietoisin valinnoin kulkenut täysin kestämättömän kehityksen polkua. On kuviteltu, että on varaa kaikkeen, mitä joku vain kehtaa esittää ilmaiseksi palveluksi. Ja tukemaan tuota kehitystä on manipuloitu ihmisten mieliä uskomaan siihen, että on oikein ottaa varakkaammilta ja kyvykkäämmiltä. Eikä sitä ajatusta kyetä pyyhkimään pois, vaikka kaikki merkit yhteiskunnassa osoittavat sen olevan väärin. Talous sakkaa, kun ostovoimaa leikataan veronkorotuksilla, kun rahaa tarvitaan ylimitoitettujen lupausten kattamiseksi.

  vastauksena käyttäjälle: Suomen talous romahtaa 2014 -15 #951451 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  yks tavis, post: 11728015 wrote:
  Sosiaalitukia on maksettu myös sellaisille, jotka niitä tukiaisia ihan oikesati eivät edes tarvitse… muistan, kun opiskelin 80-90 luvun taitteessa yo-tutkinnon, silloin oikein opetettiin yhteiskuntaopin tunnilla, että kaikki tuet kuuluvat kaikille ja teidän tulee ottaa tukimuodot käyttöönne – siitä syystä verojakin me kaikki maksamme… tämä oli laulu tuolloin… ja oppivathan ne toiset käyttämään tukiaisia… itse en ole tukiaisia milloinkaan hakenut – olen tullut omillani toimeen… olen vain ollut veroja maksava lypsylehmä… ja veroja tosiaan on korotettu niin, että yli puolet vuoden ansioista menee jo veroihin…

  Tuo kaikki juontaa siitä illuusiosta, mikä suomalaisia poliitikkoja vaivaa. Kuvittelevat, että Suomi on vauras maa niin kuin Ruotsi tai Norja ja niiden illuusioiden varassa ovat lähteneet kilpaisille noiden kahden vauraan maan kanssa yrittäen luoda systeemiä, joka tarjoaa samanlaisia etuisuuksia kuin noissa maissa on. Ja, kun niihin ei ole kerta kaikkiaan varaa niin sitten on keksitty, että tuloerojen tasoittaminen on pyhä asia ja sen verukkeella on kohtuuttomin veroin alettu ammentamaan rahoitusta sille yli varojen elämiselle. Seurauksena on ollut vain talouden sakkaaminen ja vauraampien kansan osien keinotekoinen köyhdyttäminen esimerkiksi kateusveron nimissä. Eli, kun ollaan jo lähtökohdiltaan väärillä poluilla niin korjausliikkeeksi ei mitkään homekoulujen korjaamiset riitä. Hyvä alku muutokselle olisi napsauttaa sormia ja herättää Suomen kansa siitä unesta mihin se on vaipunut suomalaisten poliitikkojen nukuttamana. Muut kuin sosialistiset arvot pitää kunniaan, että Suomi voi joskus nousta suosta johon se on ihan itse itsensä kävelyttänyt.

  vastauksena käyttäjälle: Suomen talous romahtaa 2014 -15 #951447 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  yks tavis, post: 11727983 wrote:
  Ihan aikuisten oikeasti; tämän Suomen kurjan tilanteen on aikaansaanut Kokoomuslainen Katainen ja demari Urpilainen… siinä on kaksi syyllistä, joita ei pitäisi päästää pälkähästä ihan noin vain… joku tolkku se pitäisi olla valehtelullakin…ja kansan huijaamisella…

  Kyllä se on pidemmällä ajalla huolella pieleen rakennettu. Sosiaalihuoltovaltio syntyi sodan raunioille koordinoimaan maan selviämistä sodasta. Ja sellatteeksi se ehkä olisi sopinutkin. Sitten siinä kävi niin, että maan vastuuttomimmat poliittiset tahot, vasemmisto ja keskusta, jatkovatkin noita käytäntöjä isännöidessään vuosikymmenet hallituksia. Ja lopun viimein kaikki kärjistyi Kataisen-Urpilaisen ja nyttemmin Rinteen valheille rakennettujen ohjelmien myötä. Kun olisi ollut aika päästää irti vanhoista käytännöistä, eivät nuo uskaltaneetkaan tehdä niin vaan keksivät talousohjelmille sopivat numerot. Ja alkoivat pyörittää Suomea noiden imaginääristen lukujen pohjalta niin kuin ennenkin. Kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja nyt Rinne tuntuu jatkavan samaa valheen perintöä ja lisää omia valheitaan joukkoon. Se on sama kuin laittaisi lisää painoja upotettavaan tavaraan. Uppoaa nopeammin ja on vaikeampi saada uudelleen pinnalle.

  vastauksena käyttäjälle: Suomen talous romahtaa 2014 -15 #951445 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  Hadermann, post: 11727930 wrote:
  Suomi on taloutensa kanssa jo kuilun partaalla. Elintasoa on pakko leikata kolmannes nykyisestä.

  Finanssivaikuttaja Björn Wahlroos kuvaa Helsingin Sanomien haastattelussa Suomen taloustilannetta ”katastrofaaliseksi” ja ”murhaavaksi”.

  Pankkikonserni Nordean, finanssikonserni Sammon ja metsäyhtiö UPM:n hallituksen puheenjohtaja listaa ahdingon syiksi kehnot talouspoliittiset päätökset, keskeisten toimialojen ongelmiin ajautumisen ja lyhytnäköiset työmarkkinaratkaisut.

  Tilanteesta ylöspääsy vaatii Wahlroosin mukaan ”aika hurjia” ja poliittisesti vaikeita toimia, jotka keskittyvät työn tarjonnan lisäämiseen ja verotukseen.

  Jos Suomella olisi edelleen oma markka, se olisi devalvoitunut jo ainakin kolmanneksen. Se tarkoittaa melkoista työntuottavuuden pudotusta, koska vain osa kansasta tekee tuottavaa työtä.

  Wahlroos myöntää HS:lle siirtäneensä kirjansa Ruotsiin verotussyistä. Onko Ruotsi siis veroparatiisi?

  Miksi suomalainen media uutisoi Wahlroosin yksityiasioista tuon tuostakin? Kyse on puhtaasti asioista, jotka eivät ole julkisia. Itse näen asian niin, että tietyin väliajoin tällä jutulla herätellään vasemmistolaista vaalikarjaa raivoamaan kapitalistisen vapauden takia ja itkeä ruikuttamaan sosiaalihuoltovaltion periaatteiden puolesta. IS:n sivulla asian tiimoilta on yksi mielipideketju, jossa surkimukset kateellisena ruikuttavat sitä perinteistä suomalaista ruikutustaan tämän asian tiimoilta. Vasemmiston itkuille yhteinen nimittäjä on se, että kaikki kuin yhdestä suusta tuomitsevat sen, kun Wahlroos ei maksa veroja Suomeen ja kanna vastuuta resupersevasemmiston elättämisestä. Yksikään kannanotto ei käsittele sitä, että miten yhteiskuntaa voisi parantaa Suomessa niin, ettei Wahlrooskaan tuntisi itseään ryöstetyksi ja katsoisi paremmaksi siirtää varallisuutensa niinkin ”alhaisen” verotuksen maahan kuin Ruåtsiin. Vasemmistolaiset lähtevät siitä, että pitää rajoittaa, määrätä, ohjata, pakottaa jne. Ei ainuttakaan positiivisistä lähtökohdista lähtevää aloitetta.

  vastauksena käyttäjälle: Tämänkökin takia kateusveroa maksetaan? #1060718 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  Hadermann, post: 11727091 wrote:
  He heh ja tunnemme tyypin.

  Kyllä!

  vastauksena käyttäjälle: Nato on todellinen vaihtoehto #1040502 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  Hadermann, post: 11726460 wrote:
  Tarkkailija on jäänyt maaniseen koukkuun. Todella hienosti osaa veli Maaniherra vedättää Tarkkailijaa kuin kerjäläinen kelkkaa.

  On se muutamassa muussakin koukussa. Ihan kiduksia myöten. Eikä pääse irti.

  vastauksena käyttäjälle: Tämänkökin takia kateusveroa maksetaan? #1060716 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  Hadermann, post: 11726974 wrote:
  Eikös se ole ihan turha vaatimus. Kertomasi mukaan et ole ulkomailla käynyt.

  Näppärästi tutut retoriikat toistuvat huomaamattaan pikkarajallun teksteissä.

  vastauksena käyttäjälle: Onko vodkalla sielu? #1058140 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  Hadermann, post: 11726977 wrote:
  Sano nyt seuraavaksi, että Pripps on maailman paras olut ja toisena on Falcon.

  Ruotsi nyt tuskin on mikään erityinen maa juomakulttuurinsa kanssa. Suomen apinat matkivat silti sitä kaikessa.

  Suomen pitäisi ottaa mallia vaikka Saksasta.

  Absolut ei ole mikään vodka vaan ruumiinpesuvesi. Tai vanhan maalin poistoaine.

  vastauksena käyttäjälle: Toinen sekopää, Sergei Lavrov #1060701 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen

  Tästä Lavrovista tulee mieleen se barettipäinen vouhottaja, joka uhosi aikanaan Bagdadin puolustuksen suhteen. Ihan yksi yhteen yhtä typeriä jorinoita.

  vastauksena käyttäjälle: Suomen luottoluokitus tulee romahtamaan #1015534 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  Hadermann, post: 11726473 wrote:
  Hieman yli vuosi meni ennustuksesi toteutumiseen. Olit jo tuolloin ajan hermolla. Ensi viikolla on AAB tai jopa AA+.

  Väheksymättä veli Realthing ennustustaitojasi on Suomen alamäen ennustaminen nykyisin helppoa.

  Suomella on vain yksi suunta.

  Ja alamäessä vauhti vain kiihtyy. Varsinkin, kun suomalaiset päättäjät edelleenkin vain vähättelevät asiaa ja antavat tilanteen liukua kohti tilaa, jossa korjausliikkeitä ei enää voida tehdä hallitusti.

  vastauksena käyttäjälle: Voi, kuinka kauniin alistuvaista #1060635 Ilmoita asiaton viesti

  J.E.Vanaja
  Jäsen
  oli karkki, post: 11726418 wrote:
  Minusta ainakin olisi hienoa, jos nuo ulkomaanelävät saataisiin pois sotkemasta kuljetushommia. Vievät keikat, mutta eivät maksa verojaan, niin kuin rehdit liikkeet tekevät. Maksamattomat verot siirtyvät aina niille jotka maksavat veronsa.
  Mutta sehän ei tietenkään Sinuun vaikuta mitenkään, vain veronmaksajiin.

  Ei se veronmaksu mikään itseisarvo ole. Ainakaan yhdellekkään yritykselle. Päinvastoin ne ovat pois yrityksen tuloksesta ja vaikuttavat negatiivisesti niiden mahdollisuuksiin tehdä tulosta. Välistä vetojahan ne ovat. Mitä hienoa siinä on, että ulkomaalaiset yrittäjät saadaan poistettua Suomen markkinoilta? Kilpailuhan tunnetusti laskee hintoja ja näin ollen halvemmat kuljetuskustannukset ovat jokaisen suomalaisen etu. Suomessakin on jo viimeinkin aika alkaa sisäsitämään sellainen asia, ettei ole olemassa mitään tarvetta pitää verotusta pyhän lehmän asemassa ja sillä vaikuttaa negatiivisesti talouteen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19,191)