E.T.

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 1,701)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Mistä Kiina tulee Venäjälle? #1083456 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja

  Eräs tuttavani on Kiinan tuntija ja hänellä on yhteyksiä mm. sikäläisiin yliopisto- ja opiskelijapiireihin. Siellä pidetään täysin selviönä, että Kiina ottaa takaisin (vähintäänkin) 1700- ja 1800-lukujen häpeärauhoissa Venäjälle menettämänsä alueet, ”kunhan aika on kypsä”. Taloudellista kuristusotetta köyhään ja pysähtyneeseen Venäjään luodaan jo nyt. Voi olla, ettei mitään suurempia sotilaallisia toimia edes tarvita.
  Ihmettelen Venäjän johtoa – se on valinnut liittolaisensa kohtalokkaasti väärin ja maa joutuu kantamaan sen seuraukset.
  No, liittoutuivathan Stalin ja Hitlerkin 1939, ja tiedämme, mitä siitä seurasi…

  vastauksena käyttäjälle: Joulua tärkeämpi juttu…. #1075229 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  engel50, post: 11737665, member: 23448 wrote:
  Mitä tekstieni ymmärtämiseen tulee , niin se vaatii syvällistä yleissivistystä, politiikan ymmärrystä, historian oivallusta ja ennakkoluulotonta ajattelua.

  En olekaan vähään aikaan nauranut niin paljon kuin luettuani tämän. Hilpeää joulun jatkoa itse kullekin!
  Kun en ole nyt aikoihin käynyt näillä sivustoilla, niin onko Engel50 sama hörhö kuin aiempi Engel48, joka myös tuotti monta hupihetkeä? Vai pari vuotta nuorentunut painos?

  vastauksena käyttäjälle: Demarien talousnerouden huipentuma #1071534 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Tarkkailija10, post: 11733718, member: 23427 wrote:
  Kieliasusta ja kirjoitusvirheistä päätellen kyllä.

  Pientä pohdittavaa. Miksi tuollainen lista löytyy vain maahanmuuttoon liittyvistä nimikkeistä. Miksei esimerkiksi puolustusministeriön osalta, tai oikeusministeriöstä.
  Niitä ei löydy koska niitä ei ole. On vain tämä niin sanottujen maahanmuuttokriittisten luoma lista jota siis jatkuvasti levitetään, on jo vuosia levitetty.

  En lainkaan epäile,, etteikö melkoista listaa turhista viroista tai toimista voitaisi laatia myös esimerkiksi puolustusministeriöstä tai oikeusministeriöstä – puhumattakaan kuntien valtavasta virkamiehistöstä. Se ei vain nostaisi lukijan niskakarvoja yhtä räväkästi pystyyn kuin paljon kiistellyt maahanmuuttajat. Joten tiettyä tarkoitushakuisuutta tässä lienee.
  Se ei kuitenkaan poista sitä perimmäistä ongelmaa, että meillä on aivan liian raskas ja kallis julkinen hallinto kaikkine mahdollisine säätelyineen taloutemme kantokykyyn nähden.

  vastauksena käyttäjälle: Demarien talousnerouden huipentuma #1071528 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Spalerniitti, post: 11733712, member: 8715 wrote:
  Sipilä oli listallanni pitkään ensimmäisenä kepúlina, jolle olisin voinut antaa ääneni. Sitten se meni ja muni mahdollisuutensa. Siinä vaiheessa, kun se alkoi taas kertomaan niitä sosialistisia tasapäistäviä tavoitteitaan verotuksen piiristä, päätin, että saa olla. Vaikka Kepú pettää aina niin olen melkoisen vakuuttunut, että tässä asiassa ne eivät petä. Ja taas tulee uusi porras, jolla ostovoimaani leikataan. Niitä leikkureita on tasapäistämisen merkeissä ollut viime vuosina jo aivan liikaa ja nyt on verojen keventämisen aika.

  Taidat olla oikeassa Sipilästä, valitettavasti.

  vastauksena käyttäjälle: Demarien talousnerouden huipentuma #1071523 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Tarkkailija10, post: 11733635, member: 23427 wrote:
  Ei, ei ollut Kauppalehdestä eikä Talouselämästä. Oli Uudesta Suomesta. Siellä kolumnistina oli Esko Seppänen, mutta lista ei ollut kolumnissa vaan Ilkka Varsion kommentissa.
  Siinä oli yksi merkittävä lause:
  ”No minä autan listaa vain yhdeltä valtionhallinnon alueelta.”
  Niin, miksi vain yhdeltä hallinnon alalta. Siksi että yksi riitti tähän tarkoitukseen. Listahan on siis niin sanottujen maahanmuuttokriittisten piirien laatima lista, ihan vain käytännön työkaluksi laadittu.
  Lista on jo vanha, sitä on ainakin vuodesta 2011 asti ahkerasti levitetty. Ja toimintatapakin on samanlainen, valitaan jokin blogi jolla arvellaan olevan paljon lukijoita, nyt se oli Esko Seppäsen juttu. Uitetaan se lista sitten omaan kommenttiin, sopi se aiheeseen tai ei.
  Listahan on vuosien mittaan muuttunut, se sinun kopioimasi lista oli vähän paranneltu versio. Alkuunhan lista oli pitkänä pötkönä. Se ei ollut propagandamielessä tehokas ja niinpä se muutettiin numeroiduksi listaksi. Sellainenhan on paljon näyttävämpikin, pitkä lista ja juokseva numerointi.
  Listalle on kaiketi ’mausteeksi’ laitettu jokunen todellinenkin toimenkuva, mutta kun katsoo listan kieli- ja kirjoitusvirheitä niin tajuaa heti että ihan vitsihän se on.
  http://keskustelu.plaza.fi/threads/tässä-esimerkki-turhista-virkamies-loisista.1940106/#post-11732395

  Tarkoitatko, että valtaosa noista toimenkuvista on keksittyjä? Tässä muuten Helsingin kaupunginkirjaston http://www.kysy.fi -palvelun vastaus lukijan sille esittämään kysymykseen:

  Hyvä kysyjä, listasi on massiivinen eikä Kysy.fi ryhdy jokaikistä näistä erikseen selvittämään. Kyseessähän ei ole yleensä virka, vaan titteli, joka kertoo työntekijän vastuualueen, kuten esimerkiksi kotoutumisvalmentaja.

  http://www.kysy.fi/sites/www.kysy.fi/files/styles/userpicture_thumb/public/user_picture_hkk.gif?itok=MeOR3bZL
  02.09.201313:42
  Helsingin kaupunginkirjasto

  Tärkeintä tietenkin on, olipa kyse virasta, toimesta tai työntekijän vastuualueesta, että me veronmaksajat maksamme tuon tehdyn työn.
  Äänestäisin ensi vaaleissa Sipilää, jos voisin olla varma, että hän todellakin karsisi julkishallinnosta 50.000 (enemmän tai vähemmän turhaa) työpaikkaa.

  vastauksena käyttäjälle: Ukraina suojelee Eurooppaa #1062417 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  engel50, post: 11733625, member: 23448 wrote:
  Suomen” miehittäminen” tarkoittaisi , että Euroopassa syttyisi täysimittainen sota.
  Tässä sodassa otettaisiin sataprosenttisella todennäköisyydellä käyttöön ydinaseet. Jälki olisi sellaista, että eloonjääneet kadehtisivat kuolleita.

  Ei Euroopassa mitään ydinsotaa synny, tuskinpa edes mitään täysimittaista sotaa. Suurvalloilla(kin) on sen verran itsesäilytysvaistoa, etteivät ne sellaista riskiä ota. Sehän olisi itsemurha, jokaiselle osapuolelle. Ei ainakaan Ukrainan, eikä edes liittoutumattoman Suomenkaan takia.
  Jos täällä ydinpommi räjähtää, niin se olisi ISISin tai muiden ääri-islamistien tekoja (”Allahin tahto” jne.)

  vastauksena käyttäjälle: Demarien talousnerouden huipentuma #1071512 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Tarkkailija10, post: 11733603, member: 23427 wrote:
  Tuo Sami Metelisen ’analyysi’ vaalien vaihtoehdoista oli aika heppoinen.
  Oikeastaan sen ainoa todellinen anti oli se että kokoomus on valinnut päävastustajakseen keskustan.
  Varsin todennäköiseltä näyttää se että kokoomus joko pääsee hallitukseen apupuolueeksi, tai sitten putoaa pois. Vaikka hallitusneuvotteluissa yleensä unohdetaan vaalitaistelun aikaiset iskut niin hirveän rajusti ei kannattaisi esiintyä, se voi olla jatkossa haitaksi.

  Ja kun nyt olet E.T. taas paikalla niin tiesitkö että se taannoin laittamasi lista virkamiehistä oli pelkkä vitsi.

  Tarkkailija10, post: 11733603, member: 23427 wrote:
  Tuo Sami Metelisen ’analyysi’ vaalien vaihtoehdoista oli aika heppoinen.
  Oikeastaan sen ainoa todellinen anti oli se että kokoomus on valinnut päävastustajakseen keskustan.
  Varsin todennäköiseltä näyttää se että kokoomus joko pääsee hallitukseen apupuolueeksi, tai sitten putoaa pois. Vaikka hallitusneuvotteluissa yleensä unohdetaan vaalitaistelun aikaiset iskut niin hirveän rajusti ei kannattaisi esiintyä, se voi olla jatkossa haitaksi.

  Ja kun nyt olet E.T. taas paikalla niin tiesitkö että se taannoin laittamasi lista virkamiehistä oli pelkkä vitsi.

  Oliko? Miten niin? Lainasin siihen muistaakseni Talouselämän vai oliko se Kauppalehden kolumnistin kirjoituksen. En toki ryhtynyt tarkistamaan jokaista virkaa, mutta tiedän, että ainakin osa niistä oli aitoja – ja enemmän tai vähemmän turhia.

  vastauksena käyttäjälle: Demarien talousnerouden huipentuma #1071507 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Spalerniitti, post: 11733593, member: 8715 wrote:
  Vaalien vaihtoehtoja: Himoverotus tai veronalennukset
  SAMI METELINEN

  eilen klo 08:00

  Suomi nousee ensi vuonna kehittyneen maailman toiseksi kovimmaksi verottajaksi, kun kokonaisveroaste nousee 46 prosenttiin.

  Huhtikuun 2015 eduskuntavaaleista on tulossa linjavaali sen suhteen, jämähtääkö Suomi koko maailman mittakaavassa himoverottajaksi vai pyrkiikö se lähemmäksi kehittyneiden maiden keskimääräistä tasoa. Eri puolueiden verolinjat ovat alkaneet hahmottua oppositiopuolueiden julkistettua vaihtoehtobudjettinsa.

  Gallup-johtajaksi noussut Kepú varoittaa kiristämästä entisestään veroastetta, mutta ei toisaalta ole valmis toimenpiteisiin, joilla veroaste käännettäisiin laskuun.

  Veroaste kertoo, kuinka suuri osa ihmisten tuloista keskimäärin päätyy valtiolle ja kunnille. Siihen lasketaan mukaan kaikki verot, myös kulutusverot. Suomalaisen veropolitiikan linja on ollut selvä: kohta valtio kaappaa suomalaiselta keskimäärin noin puolet tuloista ja jakaa tuon potin uudelleen tulonsiirtoina ja palveluina parhaaksi katsomallaan tavalla kansalaisille.

  Pitkällä aikavälillä veroaste on ainoa tekijä, joka määrittää julkisen sektorin koon, sen, kuinka paljon poliitikot tekevät kansalaisten puolesta valintoja sen suhteen, mihin rahat käytetään.

  Keskustan valtiovetoinen linja

  – Valtiovallalla voi ja pitää olla oma tehtävänsä talouden kasvun ja työpaikkojen luomisessa, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoi esitellessään keskustan vaihtoehtobudjettia eduskunnassa keskiviikkona.

  Lause kiteyttää keskustan hellimän ajatuksen Urho Kaleva Kekkosen vuonna 1952 pamfletissaan Onko maallamme malttia vaurastua? esittämästä valtiovetoisen kasvun ideasta. Kekkosen ajatuksena oli vauhdittaa kasvua rakentamalla raskasta teollisuutta paikkoihin, joihin ei markkinaehtoisesti tehtaita nousisi pystyyn.

  Keskustan tähän päivään päivitetty talousmalli on kuitenkin ketterämpi kuin Kekkosen konstit. Suuren teollisuuden sijaan pyritään puhaltamaan henkeä maaseudun pieniin ja keskisuuriin yrityksiin toivoen, että ne pystyisivät tuettuina kilpailemaan kasvukeskusten yritysten kanssa.

  Maaseudun yrityselvytyksen työkalupakkiin kuuluu valtion rahoittama miljardien eurojen kasvurahasto, perinteisten yritystukien lisääminen, tukipaketit uudelle metsätaloudelle eli biotaloudelle, turvetuotannon verohelpotukset ja maatalouden tukeminen. Pienten yritysten asemaa helpotetaan viiden prosentin yrittäjätulovähennyksellä ja työvoimavaltaisten alojen arvonlisäveron alennuksella.

  Menestyä ei saa

  Verotuksen suuressa linjassa keskustan talousajattelu menee yksiin vasemmistopuolueiden ja perussuomalaisten kanssa. Yrittäjät ja työntekijät ovat hyviä ja niitä kohdellaan suopeasti niin kauan, kun ne eivät menesty turhan hyvin.

  Keskusta keventäisi tuloveroa alle 5 000 euroa vuodessa ansaitsevilta, mutta siitä ylöspäin verotus kiristyisi entisestään. Uudet veroportaat tulisivat vielä 7 500 euron kuukausiansioista ylöspäin ja 13 000 kuukaudessa ansaitsevilta. Yhteisöverosta tai osinkoverotuksen uudistamisesta kasvuyrityksiä suosivaan suuntaan keskusta ei sano mitään.

  – Verotuksen puolella ei ole kyllä varaa odottaa suuria kevennyksiä eikä oikeastaan kevennyksiä ollenkaan, Juha Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa.

  Keskusta luottaa talouden tasapainottamisessa talouskasvuun ja julkisen sektorin tuottavuuden kasvuun, kuten SDP tämän hallituskauden alussa. Keskustan ajattelussa suhteellinen veroaste lähtisi pienenemään, kun talous toiveskenaariossa lähtee kahden prosentin kasvuun ja työpaikkoja syntyy kahdeksan vuoden aikana 200 000 lisää. Tässä on ajatusvirhe. Suhteellinenkin veroaste edellyttää päätöksiä eri veromuotojen alentamisesta, koska muutoin veroaste pysyy samana.

  – Sen myötä, kun kasvua saadaan aikaiseksi ja velka alkaa pienenemään, sitten tulee mahdollisuuksia kannustavampaan verotukseen ja veronkevennyksiin, Sipilä sanoi Ykkösaamussa.

  Käytännössä tämä tarkoittaa niin sanotun prosyklisen talouspolitiikan linjaa, jossa talouskasvua vauhditetaan silloin, kun talouden potentiaali on muutenkin jo täydessä käytössä. Vaarana on tällöin talouden ylikuumeneminen.

  Kokoomus tähtää kevyempään verotukseen

  Kokoomus ei ole enää ensi kevään eduskuntavaalien ennakkosuosikki. Siitä on tullut haastaja, joka paradoksaalisesti tarjoaa vaihtoehdon kokoomusjohtoisen hallituksen talouspoliittiselle linjalle: kiristyvälle verotukselle ja talouskasvun pysähtyneisyydelle.

  Yhtä paradoksaalisella tavalla pääoppositiopuolueet, keskusta ja perussuomalaiset, tarjoavat suomalaisille nykyisen talouspolitiikan jatkoa – entistä enemmän onnistumisesta ja eteenpäin pyrkimisestä rankaisevalla verolinjalla. SDP:n vaihtoehtoa ei ole vielä kuultu, mutta siltä lienee turha odottaa menestykseen ja kasvuun kannustavaa verolinjaa.

  Puheenjohtaja Alexander Stubb määritteli kokoomuksen talous- ja veropoliittisen linjan pääkohdat syyskuun lopussa Keskuskauppakamarin veropäivässä pitämässään puheessa. Stubb kuvasi puheessaan talouspoliittisen kokonaisuuden, joka koostui veronalennusten linjasta, työmarkkinoiden joustavoittamisesta, sääntelyn purkamisesta ja osaamiseen panostamisesta.

  Linja on hyvin kaukana keskustan mallista. Stubbin kantava idea on markkinatalous. Yritysten annetaan kilpailla vapaasti ja talousjärjestelmä kannustaa aiempaa paremmin työntekoon, yrittämiseen ja ennen kaikkea menestymiseen. Stubbin mallissa valtio ei tule sanomaan tietyn rajan jälkeen: ”Seis. Nyt olet menestynyt liian hyvin, ja loput otamme omaan kassaamme”.

  – Ensi vaalikaudella työn verotusta on merkittävästi kevennettävä. Työn verotusta tulisi keventää kautta linjan – niin pienituloisten, keskituloisten kuin suurituloistenkin palkkaveroa on kevennettävä. Tämän rahoittamiseksi on vähennettävä julkisia menoja ja kiristettävä kulutusveroja, Stubb sanoi.

  Hyvä, Stubb! Juuri näin olisi tehtävä.

  vastauksena käyttäjälle: Kyllä venäjän kieli on kaunis kieli. #1071391 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Hadermann, post: 11733533, member: 18530 wrote:
  Tuo kielien kauneus on monesti sidoksissa siihen montaako kieltä osaat. B. Vento on sivistynyt vanhempi herrasmies ja en rupea väittelemään hänen kanssaan.

  Heinäsaari on ruotsin kielellä Hö ö. Ei vaikuta kovin sivistyneeltä.

  Hadermann, post: 11733251, member: 18530 wrote:
  Eräs venäläinen on joskus tokaissut, että kansa jonka nimitys niin kauniista ja jalosta eläimestä on hevonen ei heillä voi olla tulevaisuutta.

  Kovin kauas näki tämä ratsuväen upseeri. Suomessa hevosilla leikkivät vain pahaiset tytöt ja pojat tietokoneilla.

  Tässä näyte kauniista venäjän kielestä;

  https://www.youtube.com/watch?v=KairmsARpyo ja sitten aiheena tämä jalo eläin; https://www.youtube.com/watch?v=3zGf4hlzgYg varmuudeksi sanat englanniksi.

  Vysotskin parhaimpia sanoituksia.

  Hevonen on viroksi höbu(ne) (tai jotakin sinne päin).
  Mitähän mieltä tuo ratsuväen upseeri olisi siitä?
  Olen itsekin opiskellut jonkin verran venäjää, mutta kauniiksi en sitä kieltä sanoisi – ne liudentuneet konsonantit ovat kamalaa kuultavaa. Vysotskin laulaminakin. Tai sinänsä kauniissa kappaleessa ”Podmoskovnie ventshera”.

  vastauksena käyttäjälle: Suomen talous romahtaa 2014 -15 #951655 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja
  Hadermann, post: 11732114, member: 18530 wrote:
  Suomalaisten velka on jo kansakuntana 300 miljardia euroa. Ei Suomi siitä tule selviytymään vuosikymmeniin. Antaa Jan Hurrin selittää se teille, koska ette muuten älyä mistä on kysymys.

  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/09/01/korkojen-nousu-paljastaa-olemme-velkaloukussa/201312075/12

  Tässä myös aika hyvä selvitys Suomen ongelmista:
  Nordea-Aki-Kangasharju.jpg
  Kimalaisen lento katkesi
  2014-10-31 09:11 | Aki Kangasharju
  Pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa verrataan usein kimalaiseen. Elintaso on korkea, vaikka teorian mukaan suuren julkisen sektorin pitäisi syödä kasvun eväät. Nyt kuitenkin Suomi-kimalaisen kantokyky on ylitetty.

  1970-luvun puolivälistä saakka saatavilla olevasta tilastosta havaitaan, että yksityisen sektorin työpaikat ovat vähentyneet neljä prosenttia, vaikka väkiluku, eli yksityisen sektorin tienesteillä elätettävien joukko on noussut 15 prosenttia. Samalla yksityisen sektorin tienestillä elää myös julkinen sektori. Julkisen sektorin työpaikat ovat lisääntyneet huimat 70 % viimeisen 40 vuoden aikana.

  1980-luvu loppupuolelle saakka julkisen sektorin kasvua selitti hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen. Kasvutrendi kuitenkin palasi 1990-luvun laman jälkeen, vaikka yleinen mielipide puhui enemmänkin hyvinvointiyhteiskunnan alasajosta.

  Hyvinvointiyhteiskuntaa ei varsinaisesti rahoiteta yksityisen sektorin työpaikoilla, vaan yksityisen sektorin työtunneilla. Työtuntitarkastelu osoittaa tilanteen työpaikkatarkasteluakin karummaksi. Yksityisen sektorin työtunnit ovat vähentyneet jopa 18 % viimeisen 40 vuoden aikana. Vuonna 1975 yksityisen sektorin työlliset olivat 41 % koko väestöstä, kun ne vuonna 2013 olivat enää 34 %.

  Joku voisi luulla, että Suomi olisi ollut jo ajat sitten konkurssissa tällaisella kehityksellä. Konkurssi on kuitenkin pystytty tähän saakka välttämään hyvän tuottavuuskehityksen ansiosta. Pienempi yksityisen sektorin osuus riitti kustantamaan kasvavan väestön ja julkisen sektorin finanssikriisiin saakka, koska yksityisen sektorin työtunnilla pystyttiin koko ajan tuottamaan enemmän verotettavaa arvonlisää.

  Viime aikoina tuottavuus on kuitenkin romahtanut, mikä on nostanut kuntien ja valtion yhteenlasketut menot yhdeksän miljardia euroa tuloja suuremmiksi. Samaan aikaan myös 1990-luvun puolesta välistä alkanut yksityisen sektorin työllisyyden nousutrendi on kääntynyt.

  Eikä tulevaisuuden lentosää näytä suinkaan seesteiseltä. Yhtäältä eläkeikäisten määrä kasvaa ennätysvauhtia 2030-luvulle saakka. Toisaalta Nokian ja metsäsektorin ongelmien johdolla menetetyn kapasiteetin uudelleen rakentaminen on väistämättä hidasta. Meiltä puuttuu ennen kaikkea valuutan kelluttamisen kaltainen taikakeino, joka pelasti Suomen 1990-luvun lamasta.

  Devalvaation sijaan meidän on rakennettava teollinen pohja vanhan raunioille innovoimalla, riskejäkin ottamalla ja ylipäätään tekemällä yritystoiminta kannattavaksi ja houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

  Jos yksityisen sektorin työpaikkojen määrää ei saada pian kasvuun, kimalainen tippuu korkealta ja kovaa. Turbulenssi on jo tuimaa.

  Kuvio: Suomen työllisyys, työtunnit ja väkiluku

  kangasharju_31102014-466x304.jpg

  Tagit
  Aki Kangasharju, julkinen talous, Suomen talous


  E.T.
  Osallistuja
  Spalerniitti, post: 11732188, member: 8715 wrote:
  Jos verovaroilla kustannetaan tällätteiden loisten virkoja niin hukkaan menevät nekin rahat. Ja samalla löytyi taas yksi kohde, mistä voidaan laittaa virkamiehiä menemään tietä pitkin. Aivan turhaa haaskausta, jolle tulee tehdä loppu ensitilassa.

  http://anttihalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179108-saksien-yo-2500-parturin-ratsaus

  Turhat virkamiehet… Entäpä nämä?

  Ilkka Varsion kommentti Uudessa Suomessa 3.11. 2014:
  No minä autan listaa vain yhdeltä valtionhallinnon alueelta.
  Karsittavaa on jo yhdellä sektorilla hieman. 5-50 henkilöa/ammattinimike.

  1 Aikuisperuskoulun linjavastaava
  2 Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja
  3 Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja
  4 Aputulkki
  5 Asioimistulkki
  6 Avustamistulkin
  7 Avustusanomusten esitäyttäjä
  8 Erityisryhmän linjavastaava
  9 Etnisten suhteiden neuvottelukunta
  10 Ihmisoikeustyönjohtaja
  11 Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä
  12 Kansainvälisen siirtolaisjärjestön projektikoordinaattori
  13 Kehitysmaatutkimuksen professori
  14 Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen asiantuntijan
  15 Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija
  16 Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen kehityspoliittinen asiantuntija
  17 Kerjäläistyöryhmä
  18 Kotouttamisohjaaja
  19 Kotoutussihteeri
  20 Kulttuuriluotsi
  21 Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija
  22 Lyhytkurssivastaava
  23 Maahanmuuton erikoistutkija
  24 Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta
  25 Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija
  26 Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja
  27 Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja
  28 Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja
  29 Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö
  30 Maahanmuuttajapoikatyön johtaja
  31 Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija
  32 Maahanmuuttajien asumisneuvoja
  33 Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies
  34 Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja
  35 Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija
  36 Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen projektin johtokunta
  37 Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies
  38 Maahanmuuttajien koulutuksen kehittäjä
  39 Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja
  40 Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä
  41 Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja
  42 Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja
  43 Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja
  44 Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä
  45 Maahanmuuttoasioiden johtaja
  46 Maahanmuuttokoordinaattori
  47 Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja
  48 Maahanmuuttopolitiikan tutkija
  49 Maahanmuuttopolitiikkastrategi
  50 Maahanmuuttotyön päällikkö
  51 Maahanmuuttovastaava
  52 Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja
  53 Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja
  54 Maahanmuuttoviraston tutkija
  55 Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä
  56 Maahanmuuttoyksikön psykologi
  57 Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja
  58 Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä
  59 Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti
  60 Maahmnmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektinjohtaja
  61 Monialaisen romanityöryhmän puheenjohtaja
  62 Monikulttuurikonsultti
  63 Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö
  64 Monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija
  65 Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija
  66 Monikulttuurisenopetuksen suunnittelija
  67 Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja
  68 Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija
  69 Monikulttuurisuusaktivisti
  70 Monikulttuurisuusasiantuntija
  71 Monikulttuurisuuskampanja suunnittelija
  72 Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava
  73 Monikulttuurisuustaitojen kehittäjä
  74 Monikulttuurisuustyön suunnittelija
  75 Naapuruus-sovittelija
  76 Pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori
  77 Pakolaiskoordinaattori
  78 Pakolaisneuvonantaja
  79 Pakolaisneuvonnan tiedottaja
  80 Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä
  81 Pakolaisvähemmistö vastaava
  82 Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori
  83 Romaniasioidenhoitaja
  84 Romanien päiväkeskuksen työntekijä
  85 Romanien päiväkeskuskuksen johtaja
  86 Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja
  87 Romanityöryhmä
  88 Romaniyhdyshenkilö
  89 Siirtolaisinstituutin johtaja
  90 Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja
  91 Sisäasianministeriön maahanmuutto-osaston oikeusyksikön yhdenvertaisuus-vastuualueen johtaja
  92 Sisäministeriön maahanmuuttojohtaja
  93 Sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö
  94 Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja
  95 Sisäministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä
  96 Sopeuttamistyöntekijä
  97 Sopeutumiskonsultti
  98 Sosiokulttuurinen tasapainottaja
  99 Suomen askeleet-linjan opettaja
  100 Suomen somalia-verkoston toiminnanjohtaja
  101 Syrjinnänvastaisesta toiminnasta vastaava viranomainen
  102 Syrjintäilmiöiden analysoija
  103 Syrjintälautakunnan johtaja
  104 Syrjintää epäilevien neuvontapisteen johtaja

  Lisäksi tulevat vielä virkamiesten aikaansaamat toimintakulut, jotka ova vielä moninkertaiset palkkojan päälle.

  vastauksena käyttäjälle: Suomen talous romahtaa 2014 -15 #951608 Ilmoita asiaton viesti

  E.T.
  Osallistuja

  On tämä Suomen meno monessa asioissa hölmöläisten hommaa. Otetaan vaikka energiahuolto. Suomen soiden turpeessa on laskelmien mukaan lähes Norjan öljyn veroiset energiavarat, mutta niitä ei saa juuri hyödyntää, koska ne kuulemma saastuttavat ilmakehää. Miksi sitten tuomme ulkomailta sadoilla miljoonilla, ellei miljardilla, kivihiiltä, joka on vielä paljon saastuttavampaa? Korvattaisiin edes se vähemmän saastuttavalla turvetuotannolla, joka toisi runsaasti työpaikkoja työttömyydestä kärsivälle maaseudulle. Etelä-Suomen suojeltavat suot – muutama prosentti koko maan suopinta-alasta – eivät tätä isoa kuvaa muuttaisi.
  Tulevaisuuden valtava saasteeton energialähde on aurinkoenergia, jonka liiketaloudellisesti kannattava hyödyntäminen edistyy nopeasti. Jo viimeistään parinkymmenen vuoden kuluttua se lyö laudalta kaikki muut energialähteet. Siksi EHDOTON EI Pyhäjoen Rosatom-ydinvoimalalle, jättisatsaukselle vanhentuvaan fissio-tekniikkaan, jonka lopputuloksena on vuosituhansia säteilevää uraanijätettä! Kehitteillähän on jo fuusioydinvoimala, jonka lopputuloksena on luonnolle ja ihmiselle vaaratonta heliumia.
  Meillehän on jo valmistumassa vanhan tekniikan Olkiluoto Kolmonen (valmistuu jos/kunhan valmistuu). Ei enää lisää näitä vanhanaikaisia hengenvaarallisia hökötyksiä!
  Tämä hölmöläisten touhuista energiapolitiikan alalla. Monilta muilta aloilta löytyisi vastaavanlaisia hölmön-tölmäyksiä, mutta niistä toisen kerran.


  E.T.
  Osallistuja

  Eipä Venäjällä hyvin mene. Nyt Putinin kevällä luontoon vapauttama siperiantiikeri Kuzlakin on karannut Kiinaan. Eivät vain ennätysmäiset lähes sata miljardia dollaria vaan hyvävainuiset tiikeritkin tietävät, milloin jättää uppoava laiva.


  E.T.
  Osallistuja
  Resalik, post: 11730101 wrote:
  Kansalaiset!

  Karjalaa on manguttu takaisin siitä lähtien, kun aseet rintamalla vaikenivat.

  Jos syntyisi sellainen tilanne, että EU ja USA hyökkäisivät Venäjää vastaan, Suomella olisi hyvät saumat käyttää tilaisuus hyödyksi ja valloittaa Karjala takaisin.

  Omien tappioiden pienentämiseksi hyökkäykseen kannattaisi ryhtyä vasta sitten, kun Venäjän tappio näyttää varmalta ja se on menettänyt sotilaallisen voimansa. Silloinhan Venäjän asevoimat olisi sidottu toisiin taisteluihin ja Suomen roolina olisi antaa lopullinen kuolinisku Putinin joukoille.

  Painotan, että kyseessä olisi nimenomaan erillissota, mutta siitä tulisi toki neuvotella EU:n sisällä ja USA:n kanssa mahdollisen sotilaallisen avun saamiseksi ja ikävien tilanteiden välttämiseksi valloitetun Venäjän jakamista koskevassa kysymyksessä. On erittäin tärkeää välttää nousemasta voittajaosapuolta vastaan.

  Mitä mieltä olette tästä?

  Henkilökohtaisesti en näe mitään syytä ottaa toiselta pois sellaista, jonka antaminen on aikoinaan kyseisten osapuolien välillä sovittu, mutta tarvittaessa olen valmis suorittamaan minulle käsketyn tehtävän niin hyvin kuin sen vain ikinä osaan.

  7.10.2014

  Resalik
  Nurmijärvi

  Todennäköisempi vaihtoehto olisi kyllä tämä: lyhyen erillissodan jälkeen Etelä-Suomi liitettäisiin Karjalan tasavaltaan ja Pohjois-Suomi Murmanskin oblastiin. Näinhän Kremliä lähellä olevat ideologit, Dugin kumppaneineen, ovat julkisesti kaavailleet (eivät toki maininneet sodasta mitään, ehkä olettavat Suomen liittyvän vapaaehtoisesti Venäjän federaatioon). Näin siisi palaisi menetetty Karjala, Kannasta lukuun ottamatta, Suomen yhteyteen – korkojen kanssa. Ja tämän uuden Karjalais-suomalaisen tasavallan johtajaksi olisi varmasti pyrkimässä (omien sanojensa mukaan) ihmisoikeustaistelija ja lasten oikeuksien puolustaja dosentti Johan Bäckman.
  Siinäpä meille tulevaisuus!


  E.T.
  Osallistuja
  Pikkarajallu, post: 11729857, member: 22608 wrote:
  Se on näet niin että kehittyneissä sivistysvaltioissa nämä ns. paskaduunit ohjautuvat väkisinkin kehitysmaista saapuville siirtolaisille, niin se on joka puolella maailmaa. Kun maan kansalaiset ovat päässeet Maslowin rappusilla riitävän korkealle, jonkun alempiarvoisen on tehtävä edellä mainittu työ. Tällöin korkea elintaso antaa myös hieman vapauksia niille jotka eivät aina jaksa innostua työn orjuudesta.

  Niinpä. Korkean elintason siis pitäisi antaa yhteiskunnan anteliaalla kustannuksella vapauden olla tekemättä työtä niille, ”jotka eivät aina jaksa innostua työn orjuudesta”. Sekö on kehittyneen sivistysvaltion tunnusmerkki? Olen eri mieltä.
  Mikä on ns. paskaduuni tai alempiarvoinen tehtävä? Paljolti arvostuskysymys. Ja oikeuttaako siitä kieltäytyminen jättäytymisen yhteiskunnan elätettäväksi? Esimerkiksi Suomessa on selvät minimipalkkasäädökset, joita työnantajan on noudatettava tai muuten hän löytää itsensä oikeudesta. Olisi parempi teettää nämäkin työt suomalaisilla kuin tuottaa tänne satatuhatta virolaista ja ison joukon muita tekemään nuo ”alempiarvoiset työt” ja samalla kustantaa kymmenien tuhansien suomalaisten joutenolo. Heidän ”paskatöistäkin” saama rahallinen korvaus ei jääne jälkeen työttömyyskorvauksista. Tai ei ainakaan pitäisi jäädä.
  Mutta tietenkin, jos ”työn orjuus” ei innosta…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 1,701)