Clarice

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Kata Kärkkäinen #541014 Ilmoita asiaton viesti

  Clarice
  Jäsen
  lukuhullu, post: 9127736 wrote:
  … kirjailija ole tämä Kata Kärkkäinen! Arvioni tosin perustuu vain kahteen teokseen jotka olen häneltä lukenut. Jumalasta seuraava (ilmestyi muutamia vuosia sitten) oli tosi loistava narsismin kuvaus. Kahdeksas huone (tämän kevään uutuus) ei yltänyt ihan sen tasolle. Vaikutti vähän siltä, että Kata oli haukannut liian isoa palaa yrittäessään tehdä kahdessa tasossa liikkuvaa, osin historiallista romaania. Mutta nykyelämän ja erityisesti cityelämän kuvaajana Kata on ihan OK.

  Laatutietoisen Laten väitteisiin en ihan usko: tuntuisi varmaan kustantajastakin aika turhauttavalta tehdä tosipaljon työtä jonkun avuttoman romaanin kimpussa kun ei sitä kuitenkaan hirveästi myydä, vaikka tekijä jonkin sortin julkkis olisikin. Enemmän Kata on kirjallisilla ansioillaan (joita nyt ei vielä ihan hirveästi ole) kirjajulkisuudessa kuin menneillä Playboy- tms. kuvilla. Pikemmin tuo hömppäjulkisuus on rasite, sellaista kantavan pitää osoittautua paremmaksi kuin joku aivan tuntemattomuudesta ponnistava nuori kirjailija.

  Osittain samaa mieltä kanssasi, osittain en. Jumalasta seuraavaa ei todellakaan ole mikään loistava kuvaus narsismista vaan äärimmäisen epäuskottava. Mutta ihan mukavasti kirjan parissa kului aika, en voi kiistää. Minä ja Morrison taas oli ikävystyttävä, teennäinen.

  Kirjailijan uraa ajatellen hän on päässyt suhteellisen helpolla; jo olemassa oleva julkisuus on auttanut häntä luultavasti eteen päin kovasti toisin kuin esimerkiksi sellaiset kirjailijat kuin Elizabeth Kostova joka teki kymmenen vuotta töitä kirjansa eteen, tai Patricia Cornwell joka lähetteli Post Mortemin käsikirjoitusta useisiin kustantamoihin hermoromahduksen partaalla.

  Itseäni häiritsee myös että Kärkkäisen kirjoissa ei kuvailla asioita kunnolla, vaan ne ovat jotenkin teennäisiä myös siltä osalta. Esimerkiksi Patrick Süskindiin verrattuna Kärkkäinen tuntuu olevan aivan hukassa asioiden kuvailun saralla.

  Kärkkäisen kirjat ovat viihdyttäviä, mutta ei niissä mielestäni ole klassikkoainesta.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)