travel

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 4,532)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Toistolla vaikuttamista #898273 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Osi1, post: 10857430 wrote:
  On tämä muuten merkillistä, sillä mehän olemme parhaamme yrittäneet ja näitä punapipoja siviistääksemme tehneet, mutta EI ! Onkotämä siis aivan ja totaalisen mahdotonta näiden vasurivemmeltäjien ymmärtää, että ja AINOASTAAN se ARVONLISÄ mitä YRITYSTOIMINTA suomessa tuottaa on se TAIKASANA mistä mämä punakuono rupiperseet sen leivän jos puuronsa saa, ynnä kertakaikkiaan MITÄÄNTUOTTAMATTOMAN valtion jos kunnan palkka-armeijan ylläpitäjänä on ja ennenkaikkea suomen PK YRITTÄJÄT ! Lyönkohta hanskat naulaan näiden typerien punatallukoiden kanssa täällään, sillä vaikka rautalangastaan joon vääntäisi niin…Osi

  zzzzzzzzzzz
  Se mitä kirjoitit, on arka asia noille vasemmistoänkyriduunarijohtajillensa.
  Vasemmiston polttoaineena on aina ollut uho ja uhkailu. Jos emme saa sitä ja tätä ja tuota ja sen päälle vielä läskiä, aloitamme yleislakon ja sitten saavat porvait maksaa perkele.

  Tuo retoriikka, joka nykyisin on jo laimentunut oli jakamassa kansaa kahteen leiriin ja se ei ollut kellekään hyvä. Vasta nyt aletaan ymmärtää, että jokainen on tärkeä omalla osaamisellaan maamme hvyinvointia rakennettaessa.

  Duunarien entisissä vappupunalippikeppikulkueissa oltiin aina hirmuisen vihaisia kapitalisteille ja eritoten kaikille riistäjille ja ryöstäjile. Onneksi se aika on ohi.

  Jokaisen tulisi ymmärtää, että maan hyvinvioinnin ylläpidossa tarvitaan jokaisen kansalaisen työpanos, pientenkin käsien. Ne taas joilla on pääomia, pyörittävät tuota talouselämää ja jokainen saa lopulta leipänsä, kun yrittäjät ja niiden duunarit ovat veronsa antaneet yhteiseen jakoon.

  Muuten olen sitä mieltä,
  ett kannattaisi kehittää jonkin sortin palkintsemisjärjestelmä suurimpien verojen maksajille. Esim. erilaisia neuvosten titteleitä, kunniaprinikoita ja esim, auton keulaan jonkinlainen pikku korkokuva tai pienoispatsas porvarista ja isänmaanystävästä. Olen sitä mieltä, että se jossain määrin pienentäisi sitä katkeruutta, joka omista tienesteistä muiden hyväksi otetuista varoista ottaa pattiin.

  Pattinen Yrjö N.

  vastauksena käyttäjälle: Toistolla vaikuttamista #898272 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Soli, post: 10857211 wrote:
  Tuossa äsken hain postin, jossa oli mukana Savon Sanomat erikseen lähetettynä kurpalle Itellan kautta. Luin kyseisen Sanomat ja olin tietty hyvin tyytyväinen.

  Nyt juuri kuin luin Sinun ravel alustuksesi, tämä kelpaisi aivan sinällään niin Savon Sanomiin kuin vaikka mihin muihin maamme Sanomalehtiin!

  Kevät terveisiä muuten Lilli-kouruudelta kotiinne. Tuossa hän itsekseen mutisee ja mörisee sängyn alla miettinen varmaan maailmojensa menoja.

  zzzzzzzzzz
  Terve vaan taas. Opiskeluaikanani työskentelin Savon Sanomien free lance toimittajana. Tein juttuja opiskelusta, kotikunnastani ja monesta muusta asiasta. Tykkäsivät kirjoitustyylistäni. Sitten kun TV-1 aloitti joskus 57, toimin kuvakirjeenvaihtajana ja lähettelin ”kamerakierrokseen” filminpätkiä maatalousnäyttelyistä, Puijon Kisoista, Kekkosen vierailuista ynnä muusta.
  Sain jopa erityisen kiitoskirjeen filmipäällikkö Lasse Aalltiolta hyvistä aiheista ja kuvauksesta. Kun tulin Saksasta opiskelemasta joskus 60-luvun alkupuolella, pyysivät oikein vakituiseksi TV:n hommiin, mutta liksa olisi ollut tuolloin vain 500 markkaa kuussa, joten jatkoin liikealalla. Palkkakin oli 50% suurempija sillä eli.

  t:ravel se telekkarin entinen filmimies.

  vastauksena käyttäjälle: Älä äänestä taantumusta #897298 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  engel48, post: 10856413 wrote:
  Jostain sen muutoksen täytyy alkaa ja se muutos alkaa Marxismista.

  zzzzzzzzzzzzzz

  Jokaisen urpon ja jopa muidenkin Uunojen on hyvä muistaa, että jokaisen on oma elämänsä rakennettava, sitä hoidettava ja läheisistään huolta pidettävä.
  Kukaan ei ei voi delegoida tätä vastuuta muiden kannettavaksi.

  On mielestäni sairasta lähteä siitä vasemmislaisten kauppaamasta ideologiasta, että joku hemmetin sosialismi hoitaa asiat. Jos näin olisi, sosialismin olisi pitänyt kehittää valtava määrä tuoteinnovaatioita, hankkia niiden valmistukseen ja markkinointiin rahoitusta ja ylläpitää teollisuutta ja kauppaa.

  Siihen ei pystynyt Marx eikä sen enkelitkään. Eikä pysty nykyisetkään solisaaritdemokraatit.

  Ihminen on syntynyt sellaiseen maailmaan, jossa jokaisen on pilkottava omat puunsa ja haettava vesi kaivosta. Noin retoriaanisesti mukaillen.

  Mutta kun osa ihmisistä on laiskoja ja lahjattomia, niin heidän etunsa mukaista on, että muut ahkeroivat heitä paremmin ja enemmän ja tuottavat sitä lisäarvoa jota vähäväkisten elatusvelvollisuus edellyttää meiltä paremmalta ja ahkerammalta kansanosalta. Tosin on aina sellaisia syntymäviallisia ja muita heikkoja, joista on myös hyvä huolehtia yhteiskuntarauhan säilyttämisen takia.

  Ilman noiden fiksumpien puurtamista meillä ei olisi sosiaaliturvaa ja kaikkia niitä etuisuuksia, joita kansantalous kaikille tuottaa. Mitään ei synny itsestään vaan tarvitaan ihmisiä, joilla on tahto ja osaaminen hallussaan. Kansantalous on hommansa osaavien herrojen työmaa ja siitä hyötyvät kaikki.

  Näille talouselämän etujoukoille olisi syytä järjestää kerran vuodessa kansallinen kiitospäivä. Nythän heitä kiitetään lähinnä veromätkyjen muodossa. Se kun osaa ja viitsii, maksaa siten aina muidenkin laskuja.

  Terveisiä kaikille puurtajille ja vapaarahoitteisille matkaajille.

  t:ravel ja päivän tekstinsä

  vastauksena käyttäjälle: Entäs nyt siirtomaat? #896168 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Osi1, post: 10849586 wrote:
  Totuus on niinkinlähellä jutussasi, ettäsiihen pystyy aivan ”koskemaan” jo kumminkin !…Osi

  zzzzzzzzzz
  Kiitos viestistäsi Osi.

  Olettaisin, että Ausseja koskee ihan sama teoreema kuin afrikkaakin.

  Ennen valkoisten sinne rantautumista maanosassasi vallitsi mustien lerppahuulien ihmissyöjien klaanit. Rohkeiden matakailijoiden ansiosta sinnekin saatiin sivistystä ja raaka-aineet hyötykäyttöön.

  Millainenhan maa se olisi, jos ne lerppahuulet olisivat saaneet jatkaa human menu harrastuksiaan tähän päivään saakka?

  Oliko se Scott vai joku muu nelikirjaiminen tutkimusmatkailija kun löysi mantereenne?

  t:ravel

  vastauksena käyttäjälle: Entäs nyt siirtomaat? #896167 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Tarkkailija, post: 10849890 wrote:
  Totuttuun raveltyyliin silkkaa soopaa.

  zzzzzzzzzz

  Jokainen historian kirjoja lukenut tietää, millaista afrikan maissa oli ennen kuin sinne valkoiset rantautuivat. Köyhyttä, kurjuutta, sairauksia, rähinöitä, taikauskoa, poppamiehiä, tappamista ja ihmisten syöntiä ihan huvin vuoksi.

  Kyllä enlantilaiset ja ranskalaiset opettivat niitä herrojen tavoille, mutta monen monta sukupolvea menee ennenkuin nollasta päästään vaikkapa kymmeneen sivistyksen portaita.

  Kumma miten vasemman laidan vipsuttajilla on edelleen nuo samat silmälaput kuin köyhän talon hevosella kärryjä vetäessään. hihi.

  t:ravel

  vastauksena käyttäjälle: Re. Pienipalkkaisten ruikutus #895319 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  Poistettu sensuroitu ja pyyhitty.

  vastauksena käyttäjälle: Re. Pienipalkkaisten ruikutus #895318 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  äärikapitalisti;10851342 wrote:
  ei sinne kannata muuttaa, sataman liikenne tekee melkoiset saasteet seudulle. Joku Monaco tai Bahama on selvästi järkevämpi kohde.

  zzzzzzzzzz
  Turun torilla myydään paria mielenkiintoista herkkua. Toinen on rusinamakkara, Siis semmonen tavallinen weisswurstin näköinen ohut makkara, johoon on lisätty hieman rusinoita. Toinen saman luokan herkku on Perniössä valmistettu makkara. Muistuttaa teemakkaraa näöltään, mutta on hyvin lihaisa ja maistuva herkku. On siellä torilla muutakin maakunnan erikoisuuksia, jotta sinne vaan turkusii ostelemaa.

  t:ravel kohta turkulainen itseki

  PS. nuot pahamat ja monacot eivät enää kiinnosta niin kauhiast.
  Nuorempana tuli reissattua niissä ja amerikoiss ihan tarpeeks.

  Nyt on paras paikka jossain landella järven rannalla omissa oloissaan eukon kaa. Lähikaupungin torilta saa myös monelaista herkkua kalakukkoja yms rölssyjä. Vai olko net lörtsyjä?

  t:ravel

  vastauksena käyttäjälle: Re. Pienipalkkaisten ruikutus #895316 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Tarkkailija, post: 10849539 wrote:
  Olen siinä tilanteessa etten henkilökohtaisesti tunne ravelia.
  Täytyy vain sitten luottaa hänen sanaansa asumisesta jossain slummialueella jossa venakot tarjoavat viihdepalveluja ja juttuihinsa mahdollisimman pierettävien ruokien kehittelystä.

  zzzzzzzzzzzzz
  Kotoamme on keskiaikaiseen Linnaan siihen kivirötisköön 3 sataa metriä. Torille parin minsan kävelymatka, josta Alkoon sama matka. Naapureita ihan riittoisasti. Jotta slummien kasvatteja ollaan ihan vanhaan malliin.

  Suunnittelemme tosin lopullista muuttoa Turun linnan lähelle, kun nuo linnat sopivat niin hyvin sieluni maisemaan. Esi-isäni kun olivat keskiajalla töissä kuninkaan valtakirjalla noissa linnoissa ja vartioivat linnanherran hyvinvointia. Siitä se sukunimenikin juontaa alkunsa. Äidin puolelta löytyy ruotsalaisten linnanherrojen jälkiä, kun suku on nimeltaan Ruotsalainen, niinku se Paavokin.
  Se kiusattu.

  t:ravel, kantasuomalainen juuriltaan

  vastauksena käyttäjälle: LOPPUUNAJETTU ! #896585 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Osi1, post: 10851305 wrote:
  Tunnen olevani juuritätä eli loppuunajettu kumminkin ! Olisi mitä mieluisaampaankin istuutua ”teidän” seuraan muutaman ginilonkeron verran ja rupatella ”niitä näitä”…Elämän panokset kasvavat sinun ja itsesi mukana, eli ennenkuin huomaatkaan olet tässä ”pyörteessä” mistä on vaikiapäästä ulos ! Tiedän hyvinkin tapahtuvakseen sen, eliin suomeen tullessani nämä ”Huruystäväni” minut tapaa ja sillelasken mitä suurimman arvon jos kumminkin…Osi

  zzzzzzzzzzzz
  Ymmärrän oikein hvyin tuskasi.
  Olemmehan suurinpiirtein samoja vuosirenkaita kumpainenkin.
  Liikemiehen ura on kuin huumetta. Se vie lopulta voimat ja vanhemmiten halutkin. Lonkeron himoa on sitteen syytä kyllä hieman jarrutella.

  Sitä vaan täässä kummailen, että, kun rahaa on jo kertynyt tarpeeksi eikä sen perässä tarvitse niin juosta, niin se pelimiehen himo vaan pitää hormoonit hyrräämässä ja juoksussa vanhaan malliin.

  Olet varmaan itseksesi pohtinut, miten sitä tunnetta voisi helpottaa. Itse olen huomannut hyväksi keinoksi häippästä pois ihmisten ilimoilta jonnekin korpeen siis landelle kerran parissa kuukaudessa..

  Meillä on ollut semmonen piilopirtti länsi-Savossa. Sinne ei tule muita ihmmeisiä. Posteljooni tosin käy portilla iltapäivisin. Rantasaunan lämmittäminen iltaisin ja kylpeminen uinteineen on melko mukava tapa rentoutua ja nyt suunnitelemme sinne menoa pääsiäispyhiksi. Olettaisin sieltä jostain Brisbanen viidakosta läytyvä pikkujärven ja sen rannalta kivan mökin, jonne voit hurautta Mersullasi ja relakseerata. Olen kuullut semmosesta gengurumaasta, jossa ei immeisiä näe. Pitääkö paikkaansa. En ossoo sannoo.

  Voi hyvin anyway brother Osi.

  t:ravel

  vastauksena käyttäjälle: Lähes kaikki ihmiset maailmassa!! #896196 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  puolueeton, post: 10849493 wrote:
  Lähes kaikki ihmiset maailmassa…

  on pimeyden puolen ruhtinaan, kaiken vääryyden ja valheellisuuden isän, sen ns. ”satusedän” valheellisuuksia syöttävän ja vääryyksiin viettelijän, vetävän ja ohjaavan vietävissä ja vietävinä!

  Monet sanovat ettei usko satuihin, mutta kuitenkin ovat niillä Totuuteen perustumattomilla valheellisuuksilla / vääryyden mukaisuuksilla, niitä pahaksi seuraamuksia tuotavilla asioilla, touhuilla ja politiikalla vietävinä ja johdettavina, ovat valinneet SEN, johtamaan ja hallitsemaan itseään ja toisiaan…

  Sen, kaikille hyväksi olevan, kaikkia kohtaan Totuuteen perustuvan Oikeuden mukaisuuden / Laillisen, = Itse Luoja Jumalan Luvallisen puolen Ruhtinaan, Kaikkivaltiaan Kristuksen Jeesuksen sijasta. Ovat mieltyneet vääryyteen ja valheellisuuteen, niitä syystä pahaksi / kärsimyksiksi seuraamuksia tuottavaan, Totuuden ja Oikeuden mukaisuuden, kaikille hyväksi seuraamuksia tuottavan vaihtoehdon sijasta.

  Mutta kukin, näin kaikille hyväksi olevan vaihtoehdon sijasta, kaikille pahaksi saatanallisuuteen mieltynyt, taipunut ja antautunut onnettomuudekseen ja tuomiokseen. Ja siihen hirmuiseen maailman lopukseen ja ikuiseen kadotukseen viejäänsä, uskollisesti ja kuuliaisesti palvelijaksi. = Siihen uskovaiseksi.

  Ovat tulleet sen, ns. satusedän (saatanan), johon uskovaisesti nyt elävät, pettämiksi.

  Kaikille, ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle hyväksi puolen, turvallisen ja turvatun elämän ja tulevaisuuden mahdollistavan ja tavaavan vaihtoedon puolesta ÄÄNTÄ pitävä.

  zzzzzzzzzzzzzzzz
  Voisko tuota enää paremmin sanoa?
  t:ravel


  travel
  Jäsen
  baccara, post: 10842239 wrote:
  Kyllä se vaan näyttää olevan totta, että Suomi on siirretty Euroopan ja muista maailman ytimistä porstuan puolelle.

  Suomi näyttäytyy tarpeettomana luuserina niin turvallisuuspolitiikasssaan kuin myös vastuullisena EU:n jäsenmaana.

  Tätä kehitystä on Presidentti Tarja Halonen surkeat valtavuotensa kaikin tavoin tukenut.

  Suomelta meni ensiksi USA:n luottamus Halosen johtamaan ulkopolitiikkaan, nyt menee luottamus myös EU:n tasolla.

  Ainoa kestävä luottamus lienee säilynyt Putiniin, sekin kortti taitaa olla Venäjän politiikassa pelkkää historiaa, samoihin aikoihin kuin sosialisti Halosenkin valtakausi Suomessa kansakunnan onneksi päättyy.

  Hornetin lentohinta per tunti lienee useamman tuhatta euroa.

  Hyvä vaan, kun niitä ei sinne hiekkamyrskyihin paskastumaan lähetettykään.
  Kuvitelkaa, mitä hieno hiekka tekee suihkumottorin turbiinien laakereissa. hehi.

  t:ravel

  Muuten,paljonko Libya olisi maksanut siellä lentelystä meille? hehi.

  vastauksena käyttäjälle: HOMO eivoi peittää homouttaan ! #895924 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Osi1, post: 10848286 wrote:
  Kuten olemmekin panneet merkeilleen joon vuosiensakin saatoillaan tämäänsä mitenkään tämään visvahuuli altemme oon jaan kaikenaikaa ”nitoutunut” tähään homouteen, eliin onkin räätikkänsä pannut näitään ”valikoituja” pätkiään filmiään saitilleen…Onmyös pantu merkilleen häneensa tallukan mieltymys ja kaikenaikaa jokellus aiheestaan kuineen olisikin jonkinmoinen ”pakkomielle” päällänsä jokeltelijallaan ! Kysymys näineenollen onkiin jaan lähinnään siitään, eliin visvahuuli altemme kiskaisee seuraavan vaihteensa päälleen, eliin TULEE ULOS KAAPISTAAN jaan tunnustaa julkisesteen homoutensa joonkumminkin!!!…Osi

  Morjenstas Osi.

  Kävin äskettäin kreivittären kaa turuus.

  Hallissa meni aikaa, kun oli niin paljon ihhania herkkuja katseltavana ja maisteltavana.
  Kotiin otin sitä russinamakkaraa, juustoja, lammasta ja lettuja kauppahalista. tervehtien t:ravel

  vastauksena käyttäjälle: Syökää kalaa. #895876 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Soli, post: 10848278 wrote:
  Näillä ilveksien syvillä Sydän-Hämeen syrjäisillä mailla keskustelemme myös nimenomaan vastaavista kysymyksistä.
  T’ämän su koko päivän kylämme vietti aikaa jäillä. Kolme hevosrekeä oli, ja saimme ahvenia varmaan yli tarpeen. Siksi, koska nykyisin ei enää edes osata kalaa perata.

  … vaimo tuossa juuri sanoi, että yli 11 kg on nyt perannut ahvenia ja jättää koko hommelin mennäkseen asaituille yö unilleen.

  zzzzzzzzzzzzz

  Hyvää kevättä myös Sinulle Soli.

  Onko olemassa parempaa ja maukkaampaa ja lisäksi terveellisempää ruokaa kuin jauhotetut ja voissa paistetut ahvenfileet. Mielestäni paras kalamme ja puhdaskin.
  Kyllä muikkukin ihana kala on. Siitä saa monen sortin evästä mm. neulamuikkuja, kalasoppaa ja vaikkapa muikkupitsaa savolaisittain.

  t:ravel

  PS. Pienenä jouduin perkaamaan ämpärikaupalla muikkuja isolle perheellemme harva se päivä. Olin kai ainoa spesialisti siihen hommaan jo 11 vuotiaana.

  vastauksena käyttäjälle: Re. Pienipalkkaisten ruikutus #895291 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  Rouva Nooa, post: 10847782 wrote:
  Raimo tietää:
  Olemme asiantuntija No 1 hajujen hallinnassa Suomessa.”

  zzzzzzzzzzzzzzz
  Senkun pieraiset, apu on lähellä. Eikä maksa paljon. viissataa tunnin hoito.
  t:ravel, yhdyskuntakonsulentti

  vastauksena käyttäjälle: Re. Pienipalkkaisten ruikutus #895289 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen
  irwin, post: 10847748 wrote:
  ravel

  Tätä samaa vuodatusta olet toistellut kymmeniä ellei satoja kertoja täällä saitilla.

  Uskoisit nyt lopulta ettet ole löytänyt mitään kirkasta uutta valaistumista sillä kaikki me tiedämme että on olemassa rupusakkia joka usemmiten itsestään riippumattomista syistä ei kelpaa työelämään.

  On sairaita vammaisia tyhmiä geneettisesti vajaita jne kuten niin oivaltavasti luettelit. Infantiilisti / seniilisti (?) kerrot että näiden pitää vaan korjata vajaakykyisyytensä, tehdä töitä, alkaa yrittäjiksi jne.

  Anna mun kaikki kestää. Ongelma kun on että noita vajavuuksia ei voi korjata, noille osaamisilla ei löydy töitä josta maksettaisiin toimeentulon takaava palkka eivätkä yrittäjiksi pysty.

  Ruikutat sitä että sitten mm. sinun elätteinäsi. Et koskaan ole päässyt ruikutustasi ja itsekehuasi pitemmälle. Siksi kysyinkin sinulta mitä ongelmalle ja näille ali-ihmisille pitäisi tehdä. :

  Jätetäänkö rupusakki kuolemaan kadulle – omahan on syynsä kelpaamattomuuteensa
  Siirretäänkö heidär sopivalle rupuleirille pois silmistä, vai
  vaikkapa kaassutetaan pois yhteiskunnan niskoilta.

  Esittänet oman rakentavan vaihtoehtosi. Mutta älä ehdota että korjaisivat itse geneettisen vvajaakelpoisuutensa tai tekisivät töitä koska sinunkin julistuksesi mukaan eivät lisäarvoa tuottamattomina mihinkään kelpaisi

  zzzzzzzzzzzzz
  Nuita mainitsemani marginaaliryhmiä pitäisi diagnostisoida jo alakouluasteella ja heitä varten olisi oltava erityiskursseja.

  Onhan niin, että huonoista kotioloista ei aina automaattisesti tule uusia rupeloita. Vaan älykkäät lapset oivaltavat missä vanhemmat ovat menneet väärin ja korjaavat omaa elämäänsä näillä kokemuksilla viisastuneina.

  Kokemus on hyvä opettaja.


  Jätetäänkö rupusakki kuolemaan kadulle – omahan on syynsä kelpaamattomuuteensa
  Siirretäänkö heidär sopivalle rupuleirille pois silmistä, vai
  vaikkapa kaassutetaan pois yhteiskunnan niskoilta.”

  Tuohon lainaukseen voin todeta, että hieman liioittelet ja osoitat mielikuvituksesi rajoitteisuuden. Noita onnettomia on autettava tiedon poluille, jotta he oppisivat itse tulemaan toimeen osaamisellaan ja ahkeruudellaan.
  Mutta kuka niitä laiskoja viitsii toisaalta opettaa ja välittää niistä.

  Laiskoja ei kukaan ruoki vapaaehtoisesti.

  Kohta ne ovat romaanien joukossa polvillaan kädet rtistissä kuppi edessään kerjulla ostareiden ovilla.

  Perussyy on siinä, että he ovat syntyneet väärään aikaan ja paikkaan ilman omaa syytään. Mutta jokainen voi rakentaa itselleen hyvän elämän jos vaan viitsii. Tämä systeemi on siitä hyvä.

  t:ravel, yhdyskunta konsulentti.

  t:ravel, kansankynttilä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 4,532)