Vista on kauhee

Etusivu Foorumit Media ja It Vista on kauhee

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  äärikapitalisti 12 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #38565 Ilmoita asiaton viesti

  Huhuh, pliis onko muilla ongelmia Vistan kanssa?
  Ostin uuden pöytäkoneen vuoden vaihteessa, siihen tuli Vista. Sen jälkeen kun asensin kaikki, myös F-securen turvat (Windowsin ja Nortonin palomuurit tietty positettiin tai deaktivoitiin) niin homma toimi hienosti pari viikkoa. Sitten tuli täys-stoppi. En saanut käynnistettyä welhon sähköposteja eikä internet toiminut, modemit ja kaikki väylät oli kunnossa, sen vahvistivat laajakaistan toimittajakin. Monen monta tuntia microsoftille jonottaneena ja itse eri vaihtoehtoja asetuksista kokeilleena, vahingossa panin windowsin palomuurin vastoin kaikkia kieltoja takaisin päälle ja heti alkoi kaikki toimia buutattuani koneen! Ihmeellistä! Tätä en ole mistään kuullut että näin voisi olla! Sitten tämä toimikin siihen malliin että joka toinen päivä oli windowsin palomuuri otettava pois päältä ja joka toinen päivä laitettava se takaisin. Kaikki syyttelivät vuorotellen toisiaan ja enimmäkseen minua, jos vain mitenkään voisin niin heittäisin koko ohjelman kuuseen.
  Huomaan myös, että usein työpäivän jälkeen internet ja sähköposti on ”lakannut toimimasta” vaikka se vielä edellisenä iltana tai aamuna toimikin. Hermo menee tällaisessa.
  Pöytäkoneessa ei ole mitään vikaa, se kävi huollossa jo kerran kun oikein tuskannuin, sitten asensin vanhan pöytäkoneen laajakaistaan, niin kaikki toimi moitteettomasti vaikka uudessa ei toiminut. Eli sormi osoittaa vahvasti Vistan ongelmiin. Mitä kuluttaja voi tehdä tällaisessa tilanteessa???
  Apuva!

  #534411 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Olin it alalla pari vuosikymmentä. ja aina sama laulu.
  Tunne siis ketjua aika pitkältä: ns midi-koneet, dos, win 3.x, win 9.x, win, xp, vista.
  (ja lisäksi unix-versiot)

  Käyttäjät kokevat, joksus aiheellisestikin:
  ”Miksi tämä uusi käyttis pitää ottaa kun se on ihan susi ?
  Vanha sentään toimii ”

  Jos käyttiksen valinta olisi käyttäjistä kiinni, niin me olisimme edelleen Dos:ssa.

  Tottahan se on, että aina uuden käyttöjärjestelmän alkuvuosina siinä on ikäviä bugeja ja epäjohdonmukaisuuksia, mutta kyllä uudet ominaisuudet ja käytön helppous ovat kuitenkin merkittävämmät.

  Siihen suuntaan tämä kuitenkin on mennyt, että kannattaa ostaa täysi valmis paketti ja painaa vaan entteriä, niin kohta kone on kunnossa. Jos koneen ostaa palasina, niin sitten kyllä pitää asentajalla olla aika hyvät it-taidot … niin kuin aina ennenkin.

  Nythän koneet asentuvat lähes itsestään ja bugeja on todella vähän, kun huomioidaan miten paljon niissä nyt on softaa.

  ”It-kehitys on niin nopeaa” on ihan pelkkä kupla. Jokaista käyttistä kehitellään 8-12 vuotta ennenkuin se tulee markkinoille ja lähes valmis se on vasta 15 vuoden päästä aloituspäätöksestä.

  #534412 Ilmoita asiaton viesti

  galileya
  Jäsen

  Itse sähläsin tosin heti alussa Nortonilla nöyhtää levylle mutta pääsin F-securen kanssa eroon ongelmista.Ettei sinunkin kaavio sama?

  #534413 Ilmoita asiaton viesti

  Bezoeker
  Jäsen

  Kuukauden käytön jälkeen voi vain ihmetellä kuinka hyvin Vista pelittää. Ei pienintäkään ongelmaa toiminnassa. Tietoturvaan tosin panostettu kotikäyttöön liikaa ja senmyötä asetusten kanssa saa hommia päivän ennenkuin kaikki utelut saa mäkeen. Jos jotain ongelmia esiintyy, niin asetusten piikkiin menevät.

  Itse tein saman vaihdoksen kuin galileya.

  #534414 Ilmoita asiaton viesti

  äärikapitalisti
  Osallistuja

  Tällaisen koneen rakensin http://www.poropekka.fi:stä tilaamillani osilla. Oli neljäs rakentamani kotipc 15 vuoden sisään ja on toiminut loistavasti kotiteatteri- ja nettikäytössä. Myöskin uusin OpenOffice toimii.

  Palomuuri on mulla adsl modeemissa, mutta enpä juri vistan oletusturva-asetuksiin tainnut koskea. Virussoftaakan en ole jaksanut asentaa, harvassa kotikoneessa mitään niin kriittistä tehdään, etteikö viruksista selviäisi kovelvyn formatoinnilla ja käyttiksen uudelleen asennuksella. Jättää porno-ja warezsaitit väliin, niin eipä niitä viruksia ja spywarea muualta tulekaan.

  MSI S775 IP35 DDR-2 SATA-2 GBLAN 8CH ATX 78.69
  CORSAIR DDR2 KIT 2X1G 675MHZ HEAT SPRED 37.96
  MSI 8400 GS PCIE 256MB VGA+DVI+TV SILENT 39.54
  SMG S166 160GB SATA2 7200RPM 8MB 38.36
  SMG DVDRW 20X BLACK SATA 23.63
  KOTE450W3 64.1
  INTEL DUAL CORE E2160 1.8GHZ 800/1M S775 57.16
  339.44
  VISTA HOME PREM, UK, OEM (1) 96.77
  436.21

  #534415 Ilmoita asiaton viesti

  äärikapitalisti
  Osallistuja

  näin tapahtui ja hyvin on toiminut:-)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Alueelle ‘Media ja It’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.