Vientiennätys

Etusivu Foorumit Talous Vientiennätys

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 13 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23479 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Talouden hyvät uutiset vyöryvät alati valaen innostavaa näkymää tulevaan. Nyt kertoo YLE uutisessaan seuraavaa:

  ”Vienti nousi ennätykseen huhtikuussa
  Julkaistu 03.07.2006, klo 13.11

  Suomen vienti kohosi huhtikuussa uuteen ennätykseen laivatoimitusten ansiosta. Tullihallituksen mukaan viennin arvo oli 5,52 miljardia euroa, neljänneksen enemmän kuin vuotta aiemmin.
  Vientiä kasvattivat erityisesti Yhdysvaltoihin ja Viroon toimitetut ristelyalukset. Ilman aluksia vienti olisi kasvanut kahdeksan prosenttia.

  Vahvasti kasvoi myös öljytuotteiden vienti, joka kaksinkertaistui vuotta
  aiemmasta. Paperin viennin arvo kasvoi neljä prosenttia ja puutavaran kaksi prosenttia.

  Tuonti lisääntyi puolestaan vuodentakaisesta neljä prosenttia 4,04 miljardiin euroon. Raakaöljyn tuonnin arvo kasvoi 15 prosenttia ja öljytuotteiden viidenneksen. Määrälläsesti raakaöljyn tuonti supistui, kun sähkön tuonti lähes kaksinkertaistui.

  Suomen kauppataseen ylijäämä kohosi 1,48 miljardiin euroon. Viime vuoden huhtikuussa ylijäämää kertyi 540 miljoonaa euroa.”

  Nyt ”eräät” irvileuat tietenkin pyrkivät mitätöimään uutista näiden laivatoimitusten osuudella. Mitään syytä moiseen ei ole. Nämä laivat nimenomaan ovat sitä todellista ja kovaa vientiä ja kertovat menestyksestämme.


  Soli
  Jäsen

  Jos YLE katsoo että kansalle on näin asiat ilmaistava, niin silloinhan asiansa kuuluu näin tuoda esiin. Neutraalistihan tämä uutisensa on tuossa nimenomaan kopioituna luettaviksemme esitetty.

  Laivateollisuutemme saa valtion avustuksia ja lisäavustuksia jopa systeemimme mukaan. Sitä myös muu metalli- ja raskasteollisuutemme on saanut iänkaiken nimenomaan myös kerta-asioinaan milloin minkäkin verran.
  Se on ja on ollut aivan oikein koko maatamme ajatellen. Vaikkakin on ollut aina suurempaa tukiaista mitä maataudessamme koskaan. Raha kiertää, työllistää myös satoja jopa kokonaisuudessa tuhansia aliurakoitsijoita. Maamme elpyisi nopsasti jos näin voitaisiin tehdä jopa enemmän. Jos emme sponsoroi laivateollisuuttamme laivat tehdään tietenkin jossain muualla. Näin on ollut lähes jokaisen Viking båtskien kohdalla. Montako niistä on valmistettu Suomessa?

  Setaas jos nykyisin EU antaa sinne maksamistamme rahoista maataloudelle jopa max.350 €(!) vuosittaisille pajuviljeyksille, alkaakin jossain suunnilla poliittisesti huutonsa kuinka paljon taas valtio maksaa ituniskoille.
  Kannattaisikin siis todella ottaa selvää kuka saa ja mitäkin?

  Maailmoilla vai tapahtua vaikka mitä sotia, luonnonmullistuksia tai muuta yllättävää. Muusta yllättävästä mainitsen tässäyhteydessä hyvinkin mielelläni Venäjältä tulevan energien hinnan aivan lähiaikoina. Myyvät mielellään sähköään lähes toivottomissa kunnoissa olevilta atomivoimaloiltaan. Miksemme me rakenna itse omia atomivoimaloita lisää?

  … taas varmaan vaikeaselkoista teksitiäni ainakin P.Tärkeälle hänelle, joka kuvittelee tietävänsä niin menyttä, nykyistä kuin huomistammekin. P.Tärkeä, älä ainakaan nyt tiedustele selkeämpää asian esiintuomista kirjoituksestani? Mokaat itsesi kuin Zirinovski?

  Jos emme ole itsenäisiä omanmaan ruuantuotannossa, mitä siitä seuraa? Seuraako siitä enemmän muoviinpakattujen lämminsavusiikojen myrkyttämiä ihmisiä? Juuri tuli yksi joskin poikkeusellisen harva tapaus. Jo toistakymmentä vuotta sitten norjalaisena kasvatettuna lohena kaupoissamme myydyn alkuperä oli Viroon viety venäläinen kala. Se ”leimattiin” jo silloin Norjassa norjalaiseksi. Siis kelkottiin edes-takaisin ainakin papereissa.

  Käytännön todellisuuksista me kansa emme tiedä juurikaan asioista todellisesti tapahtuneista toimenpiteistä. Ja näistä ainoastaan meille annetuista tiedoista sitten keskuudessamme kiistelemme hampaat irvessä niiden kanssa, joka niitä vielä omistaa. Osa on jo ajaat-sitten aivastellut niin ylä- kuin alapuolisensakkin ryyppyreissuillaan katujen viemäreihin.


  Soli
  Jäsen

  a-aat-shihH!

  Se on kamut pujo nyt taas hetkittäin, eikä maamme poliitikot.

  … mihin, mihin se taas-lähti? En taaskaan kerinnyt rukkaseen sitä nappamaan. Niin äkisti se aina pistää aivastaan.


  Nimetön

  Minä tulisin täysin mökkihöperöksi, jos täällä vain lueskelisin uutisia –
  – kyllä toi kotimainen peruselinkeino ihmisineen on enempi kuin missivanhanen…


  Nimetön
  Soli wrote:
  … taas varmaan vaikeaselkoista teksitiäni ainakin P.Tärkeälle hänelle, joka kuvittelee tietävänsä niin menyttä, nykyistä kuin huomistammekin. P.Tärkeä, älä ainakaan nyt tiedustele selkeämpää asian esiintuomista kirjoituksestani? Mokaat itsesi kuin Zirinovski?

  Onko parkaisusi tarkoitus ilmentää mielipahaasi sen johdosta, että vientimme on voimallisessa kasvussa, jopa nimenomaan ilman näitä laivoja?

  Tapahtuuko tämä erinomainen taloudellinen kehitys nähdäksesi ”väärän” hallituksen aikana?

  #320871 Ilmoita asiaton viesti

  Soli
  Jäsen

  Morjens P. Tärkeä

  Kirjoituksieni tarkoitus kohtaasi ei aina ole ollut järin niin selkää, kuin ei sitten nytkään näyttänyt tätä olevan.

  Olen oikeistolainen suomalainen, maan kansalainen ollut jo sukunikin puolistaan valitettavasti jo jokien alaspäin menneistä lastuistaan lähtien. Vertauskuvallinen kirves varsineen on siis vahvasti ja pysyvästi mukana edelleen.

  Näillä vaatimattomilla eväilläni en välttämättä, ainakaan niin halutessani, ymmärrä jotain sinun kantojasi esitellä teoreettisia äärivasemmistoon liittyviä suorastaan typeriä mielikuviasi oikeaan elämään meille kaikille. Muuten olet kylläkin jokseenkin hmm. kelpo saittailija ainakin ilman kirjoituksiasi ihmisruumin määrättyjä osia esiin tuomattomana, etkä kiroillutkaan ole sen suuremmin.

  P.Tärkeä, Beslanin todellisuus oli ainakin minulle melkoinen alku tai loppu nimenomaan Venäjän nykyisistä lukemattomista meiningeistään todellista arkeaan.
  Toinen asia on se, ettei yksi Evesti Putin valitettavasti voi vaikuttaa maansa kokonais-asioihin kovinkaan kattavasti. Suomen ystävänä on vahvasti ilmanmuuta siksi, koska piti aikoinaan maatamme tavallaan, ja myönnettäköön se vielä tässä toistamisiin, että todella toisena kotimaanaan.

  Maamme tämä nykyinen toistakauttaan oleva Tarjamme ei ollut alkuunkaan edes kiinnostunut tapaamaan ensikautensa alussa Putiinia.
  Kylä totuus on näin, että Putin se on joka haluaa maamme yhteisiä etuja ajaa ja olla mitä suuremmassa määrin myös virkansa puoliltaan kanssakäymisissä. Ja sehän on sopinut jo historiamme aluista saakka tämän jo Rurikimmekin puoliltaan. Varmaan edes tämän-verran olet sentään ainakin geopoliittittisesta yhteisestä historiastamme tietoinen? Saatikka sitten tästä, kuka oikeestaan Venäjän perusti.

  #320872 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  Soli wrote:
  Ja sehän on sopinut jo historiamme aluista saakka tämän jo Rurikimmekin puoliltaan. Varmaan edes tämän-verran olet sentään ainakin geopoliittittisesta yhteisestä historiastamme tietoinen? Saatikka sitten tästä, kuka oikeestaan Venäjän perusti.

  Haluan pikaisesti hieman oikaista tätä levittämääsi käsitystä, koska lukijajoukossamme saattaa olla myöskin mietteillesi alttiita lapsukaisia.

  Tämän ”Miikkulaisen” tarinat itsestään Nooasta novgorodilaisten todistettuna esi-isänä on käsittääkseni jäänyt toteen näyttämättä. Aivan samoin voimme täydellä syyllä vähintäänkin epäillä kertoelman muitakin osasia ja rakennepuita.

  Se, kuka perustaa minkäkin valtion, ei voi koskaan poistaa kyseisen alueen kansan roolia tässä valtiossa. Onhan myös Suomi muiden kuin suomalaisten perustama, mutta ei suinkaan ole se siitä juontuen muuta, kuin todellakin nimenomaan Suomi.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Alueelle ‘Talous’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.