Vastikkeellinen työttömänolokorvaus aktivoi takaisin joukkoon!

Etusivu Foorumit Talous Vastikkeellinen työttömänolokorvaus aktivoi takaisin joukkoon!

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ilkka Luoma 3 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1709798 Ilmoita asiaton viesti

  Ilkka Luoma
  Osallistuja

  (Sipilä I junailee ja masinoi työttömyyskorvaukseen ainakin osittaista vastikkeellisuutta – annamme rahaa ja sitten osallistut yhteisiin yleishyödyllisiin tehtäviin. Pakkotyö vai kädenojennus löytää uutta hyväksyntää ja tarpeelliseksi tuntemisen euforiaa?)

  [ … kansalainen Erkki tietää mitä on olla 10 vuotta työttömänä. Ikään kuin kaikki normaalit sidokset olisivat katkenneet; kaupassakin kassanneiti tuntuu jo kaukaiselta – vain epävarma hymy, kun itse ei osaa enää osallistua vuorovaikuttamiseen, jota normaalisti kohdataan kymmeniä kertoja päivässä, kun olemme osallisena yhteiskunnassa …

   … kansalainen Liisa on eläkkeeltään suruissaan – hän on yksin, asunto on oma, rahaakin on, säästeliäisyyden vuoksi – mies kuoli jo 10 vuotta sitten. Vielä enemmän Liisa on huolissaan ajelehtivista nuorista, heistä kirjoitetaan yhä enemmän – eivät tiedä aamulla herätessään mitä iltapäivällä tekisivät. Olisiko joku heistä vilpittömästi ihminen ja voisi minua auttaa, kun jalatkin ovat jo niin huonot … ]

  Ihminen on normaalisti laumaeläin ja suvunjatkokykyisenä etsii kumppania lisääntyäkseen.  Voidakseen nykyään lisääntyä vastuullisesti – olisi oltava riittävä toimeentulo. Toimeentulo syntyy tehdystä tuottavasta työstä – kansantaloudellisesti tarkasteltuna. Työ on elämän suola, sanotaan. Nyt liian moni ei pääse verkostoihin oman sohvansa yksinäisyydestä – jää tunne kokematta omasta tarpeellisuudesta.

  Sipilä I kääntää kantoja kiviä – kääntääkseen niitä myös takaisin

  Kiviä on nyt käännetty työttömyysongelmien ratkaisemiseksi. Annetaan puheenvuoro työikänsä eduskunnassa olleelle Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz: lle – linkki ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611192200029653_uu.shtml – ja nyt lisäämme tähän allekirjoittaneen vastintekstin:

  ”Zyskowicz tekee myös itse vastikkeellista sosiaalitoimen työtä, koettaa edustaa häntä äänestäneitä kansalaisia – muun muassa nyt patistamalla ihmisiä osallistumaan. Joku toki voisi Beniltä kysyä, että mitä muuta työtä olet tehnyt kuin kerran neljässä vuodessa kosiskellut Helsingin äänestäjiä. Mutta vakavasti – me tarvitsemme jokaisen kansalaisen kokemaan tarpeelliseksi tuntemisen osallistuvuutta – ja kyllä Benin yhteiskuntaharrastaminen eduskunnassa työstä käy!”

  Seuraavaksi tutkimme mediasta mitä sanoo professori Heikki Hiilamo – samaisesta aiheesta, kun työttömältä edellytetään vastiketta – ainakin valtion maksamalle työttömyyskorvaukselle (peruspäiväraha, jolla ei tule yksin toimeen – millään muotoa, ellei ole takataskussa suuria perintöjä tai Lotto voittoa) – linkki ~ http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000002504814.html – ja nyt lisäämme tähän allekirjoittaneen vastintekstin:

  ”Miten varmistetaan ja koulutetaan sinällään tuntematon ihminen sosiaaliseen työhön, jossa voi nousta esille pitkään yhteiskunnanrattaista poissaolleille kiusauksia tekoihin, jotka ovat laissa kiellettyjä”

  Piileekö vastikkeellisuudessa vaara – taiteileeko Sipilä I ohuella nuoralla?

  Kolmanneksi otamme tekstin Ilta-Sanomista ~ http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000002283383.html – toimittajana Teemu Muhonen – ja sitten allekirjoittaneen vastinkommentti:

  ”Tässä piilee vaara tiettyjen tahojen noususta barrikadeille. Silti me elämme osallistuvassa verkostoyhteiskunnassa, jossa jokaisesta olisi huolehdittava ja päinvastoin kunkin olla mukana vastavuoroisuudessa. Erakoituva yksinäisyys pelottaa suurinta osaa ihmisiä. Tarvitsemme hyväksyntää”

  Yhteiskuntamme kaksi suurta ongelmapesäkettä ovat yksinäisyys ja ajelehtiminen

  (Tämä tarkoittaa lähinnä vanhuksia ja nuoria – iällisiä äärilaitoja; toisella elämänkokemusta ja toisella toivottavasti halua oppia elämänkokemusta)

  Mitä teemme? Järjestämme yhteiskunnalliset työmobilisaatiot 1, 2 ja 3. Ykkösmobilisaatio kuvataan linkin 1 alta. Kakkonen on selostettu linkissä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – ja numero 3 on soveliaiden nuorten valikoiminen sopivasta joukosta, kouluttaminen ja opastaminen sekä motivaation tarkistaminen, jonka jälkeen monet nuoret ovat mitä parhaimpia yhteiskuntavastuutehtäviin yksinäisten vanhuksien kanssa.

  Näillä mennään ja nostetaan kansakuntamme toimeliaisuutta – aina ei tarvita kasvua, mutta huomioimista, vastuunkantoa ja empatiaa tarvitaan ja nämä ominaisuudet voivat vaikka kasvaa – itse kullakin!

   

  ***

  Linkki 1

  ~ http://jontikka.blogspot.fi/2016/08/kansallisen-eheytyksen-tyomobilisaatio.html

  EKSTRA – aiheeseen läheisesti liittyvä alavire:

  ”Herää kysymys miten työttömän ja varsinkin pitkäaikaistyöttömän alavire vaikuttaa tämän terveydentilaan ja elämäniloon, johon kaikilla on oikeus. Helpottaisiko sosiaalinen vastiketyöttömyyskorvaus elämänlaatuun ja jopa terveydentilaan, jos muutoin sohvalla on alavireinen olo? Millainen vastiketyöttömyyskorvaus olisi virikkeellistä?” – LINKKI ~ http://yle.fi/uutiset/alavire_voi_olla_yhta_vaarallista_kuin_tupakointi__mielen_hyvinvointi_ehkaisee_jopa_sydansairauksia/9304163

  EKSTRA – koulukiusaajat siirtyvät usein työpaikkakiusaajiksi:

  Löytyisikö täältäkin työmobilisaatio – vaikka numero 4? Soveltuvat työttömät koulutettuna ja motivoituna huolehtimaan välitunnit, koulutiet ja kokoontumispaikat – ehkä harkinnan arvoinen paikka! – ” Moni koulukiusaaja siirtyy työpaikkakiusaajaksi. Kiusaaminen on pienimunaisten henkistä heikkoutta. Tyttökiusaajille en keksi verrantoa, heitäkin on. Sosiaalisen median maailmassa on omat riekkujat ja kiusaajat” – LINKKI ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kiusatun-8-vuotiaan-elama-muuttui-painajaiseksi-poikaani-potkittiin-lyotiin-ja-uhkailtiin-kaveritkin-kaikkosivat/6167508 – Kansanedustaja Hjallis Harkimo ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611182200029326_uu.shtml

  PS Mikäli et näe tekstin linkkejä ja/tai ne eivät aukea – voit lukea tämän saman tekstin toimivine linkkeineen täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/vastikkeellinen-tyottomanolokorvaus.html

   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL | US | VU | PZ | BL | BL | T | BLOG 97842

  DOC Vastikkeellinen työttömänolokorvaus aktivoi takaisin joukkoon_19112016 – Microsoft Word Starter

  PVM 19112016

   

  |648|

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Alueelle ‘Talous’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.