Vampyyri-kirjat

Etusivu Foorumit Lukeminen Vampyyri-kirjat

Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 6 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64375 Ilmoita asiaton viesti

  Pipariina
  Jäsen

  Heipä hei! pikaisella searchilla en löytänyt varsinaisesti tähän aiheeseen kuuluvaa ketjua, mutta nytpä siis avaamma semmoisen.
  Joku ihme innostus iski tälläselle reilu parikymppiselle näihin vampyyrikirjoihin taas jonkin vuoden tauon jälkeen. Twilight saaga on luettu jo moneen otteeseen, nyt etsittäisiin uusia lukukokemuksia aiheesta! Suositelkaahan minulle kirjoja joissa vilisee vampyyreja!

  #789034 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Meilla tytto on kanssa hurahtanut vamppyyreihin ja muihin kammotuksiin. Twilight saaga on ehdoton! Minua nuo kirjat eivat erikoisemmin kiinnosta, mutta tassa listaa tyttareni suosituksista. Tytolla on ikaa 11v ja useimmat kirjoista ovat kirjaston teinihyllyssa. Toivottavasti on tarpeeksi karmivaa. En ole varma mita noista on suomennettu, mutta eikohan haulla loydy.

  Rachel Caine: Morgaville vampires -sarja
  Alex Duval: Vampire Beach -sarja
  L J Smith : Nightworld -sarja
  Darren Shan -kirjat
  P C & Kristin Castin kirjat (niita en ole viela antanut oman tyttareni lukea)
  Maggie Stiefvater: Shiver (ei vamppyyreja, mutta muutoin samaa linjaa)

  #789035 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  J.R Wart: Black degger brotherhood
  on kanssa hyvä, sarjan toinen osa ilmestyy suomeksi kuukauden sisään.

  #789036 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Anne Ricellä on useita vampyyrikirjoja, ainakin kahta eri sarjaa. Sookie Stackhouse -kirjasarja on kanssa hurjan suosittu tuttujeni kesken (Charlaine Harrisin kirjoittama), Laurell K. Hamilton on kirjoittanut Guilty Pleasure -kirjan jolle on käsittääkseni jatkoakin, ja Kelley Armstrong on kirjoittanu pari kirjasarjaa joissa kerrotaan vampyyreistä ja ihmissusista yms. Nämä kaikki on vähän aikuisempaan makuun kuin Twilightit eli erotiikkaakin on joissain enemmän tai vähemmän. Itse olen lukenut näistä Sookie Stackhouse -sarjan ja odotan innolla toukokuussa jatkoa sarjalle, samoin Anne Ricen Veren vangit olen lukenut. Kirjoittelen myöhemmin lisää jos tulee vielä jotain mieleen.


  Nimetön

  Luin vähän alle parikymppisenä Ann Ricen vamppyyrikirjaa, ja se oli aivan lumoava. Yhtenä aamuna heräsin siten, että olin asettanut unissani kaksi tyynyä pääni alle päällekkäin, makasin selälläni, ja kädet olivat rinnan päällä sillä tavalla käsivarret ristissä. Säikähdin ja lopetin kirjan lukemisen, mutta nyt 15 vuotta myöhemmin haluaisin kokeilla uudestaan. Josko nyt en olisi enää niin vaikutuksille altis ;)

  Kyseessä oli siis muistaakseni ensimmäinen trilogiasta (?), johon kuuluu myös Interview with a vampire, josta on tehty se aika typerä leffa.


  Nimetön

  Älä nyt ”veren vangit” elokuva oli aivan mahtava! sai nauraa ihan kunnolla..


  Nimetön

  Minä suosittelisin hiukan erilaista vampyyrikirjaa, nimittäin ruotsalaisen John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen (ruots. Låt den rätte komma in). Kirjassa ei ole mitään hempeitä teiniromansseja, mutta se on todella hyvä ja mukaansatempaava, jännä ja paikoin jopa vastenmielinen

  Aika hyvä oli myös Elizabeth Kostovan Historiantutkija, tämäkin vähän ns. aikuisempaan makuun (eikä siis missään harlekiinisarja-mielessä, vaan ihan kunnollista kirjallisuutta, ei siis nuortenkirja). Ja Bram Stokerin klassikko Dracula kannattaa toki myös lukea, jos se on jäänyt välistä.

  Lapsena tietty fanitin Pikku vampyyri -kirjoja, mutta ne nyt taitaa olla vähän eri kohderyhmälle :D


  Nimetön

  Oho, blancanievellä tuli paljon sellaisia mitä ei itselle juolahtanu mieleen. Tuosta Draculasta että sille on Dacre Stoker tehnyt jatko-osan nimeltä The Un-Dead, en ole itse vielä lukenut. On käsittääkseni itse Bram Stokerille sukua tämä.

  Sitten juolahti vielä mieleen että Stephen Kingihän on kirjoittanut kirjan nimeltä Pimeä puoli missä on käsittääkseni vampyyrejä, en tosin tätäkään ole ehtinyt lukea. Niin paljon on kaikkea mitä pitäisi lukea mutta niin vähän aikaa… :(

  Ps, ne pikku-vampyyrit on ihan klassikoita, oon niitä näin aikuisiälläkin lukenut joskus nostalgiamielessä :D


  Nimetön

  Kingin Painajaisessa vilisee suorastaan vampyyreja. Luin sen joskun lukioikäisenä ja nukuin suunnilleen raamattu kainalossa monta yötä, niin paljon pelotti…

  #789042 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Nora Robertsilla on kolmiosainen sarja: Morriganin risti, Jumalten tanssi ja Hiljaisuuden laakso. Noitia, velhoja, muodonmuuttajia, vampyyrinmetsästäjiä ja vampyyreita kirjoissa vilisee.

  #789043 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  se nora robertsin ”kuuden piiri” on hyvä sarja, tosin sen sarjan luettuani näin eka kerran elämässäni unta vampyyreistä, yritin opettaa unessa vamppyyreja syömään banaaneja ihmisen veren sijaan..

  #789044 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tanith Lee; Pimeyden tytär.

  #789045 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Black Dagger Brotherhood -sarjaa suosittelen minäkin, kaikki mitä nainen haluaa: rakkautta, isoa lihasta, seksiä jne jne.. =D

  Mutta siis, oikein mukaansatempaavia!

  #789046 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  L3d, post: 10550011 wrote:
  Black Dagger Brotherhood -sarjaa suosittelen minäkin, kaikki mitä nainen haluaa: rakkautta, isoa lihasta, seksiä jne jne.. =D

  Mutta siis, oikein mukaansatempaavia!

  :DD Tuota on monet lukevat tuttavani suositelleet, ja kirja on lainassa tällä hetkellä mutta en oo saanu aikaseks alottaa.

  #789047 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Black Dagger Brotherhood -sarjaan on käännettävänä jo kolmas osa ja kustantamon tietojen mukaan ilmestyy syksyllä.. :)
  kannatta kirjan lukeminen alottaa siihen jääpi koukkuun ;)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Alueelle ‘Lukeminen’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.