Se kokoomuksen arvomaailma?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu Se kokoomuksen arvomaailma?

Tämä aihe sisältää 18 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 14 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23333 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  Puolueiden valta perustuu tässä maassa äänestäjäkunnan antamaan mandaattiin.
  Vain äänestäjien tuella ja luvalla voi päästä eduskuntaan. Puolue-eliittiin pääsee kyllä ilman vaalejakin, kun on suhteita ja oikeata supliikkia.

  Suomen kansa koostuu suurimmaksi osaksi palkannnauttijoista, joiden toimeentulo on täysin riipuksissa palkanmaksajasta, sen kyvyistä ja osaamisesta. Juylkisella sektorilla sitä asetelmaa ei ole, koska virat ovat käytännössä ikuisia ja työpaikat turvattuja. Jokainen ihminen ajattelee ensin itseään ja sitten reppuaan ja muita ihmisiä. Oman repun suu on tärkeintä.

  Tässä kuviossa sellaiset poliittiset puolueet, jotka pystyvät lupaamaan kaiken jatkuvan entisellään ja etujen pysyvän loukkaamattomina saavat eniten kannatusta palkannauttijoiden keskuudessa. Seillaista yhteiskunnallista paloa tai aatetta, joka menisi yli oman repun ei ole olemassa. Tavallista tallaajaa kiinnostaa vain kaiken jatkuminen samanlaisena. Ei riskejä ei muutoksia. Tässä asetelmassa toimii vasemmisto, demarit ja vihreät ja jopa ruotsalaiset ja keskustakin.

  Kokoomus ei voi mennä esittämään edellisestä asetelmasta poikkeavia ohjelmia, koska silloin ne vakiintuneeseen elämään kiinittyneet äänestäjät hakisivat turvaa vasemmalta.

  Kansaamme on myös peloteltu niin kauan, että kukaan vallassaan pysymistä haluava politikko ei voi mennä potkimaan aisan yli ja esim. vaatimaan Karjalaa takaisin tai uhittelemaan Venäjää vastaan. Myöntyvyys on leimaa antava periaate joka puolueessa.

  Jos maassamme sallittaisiin Snellmannilaista opetusta uskonnosta ja isänmaasta ja koivusta ja tähdestä, tilanne voisi olla toinen. Jos ihmisille annettaisiin uusia unelmia ja ideaa paremmista vaihtoehdoista perusteltuina ja rohkeina esityksinä, äänestäjiä saattaisi tulla lisää. Nykyinen politiikka on kaurapuuron syöntiä jokaisena päivänä. Ihmiset, jotka osaavat nauttia uusista asioista ja trendeistä kaurapuurossa ei ole seksiä eikä säihkyä.

  Jos kokoomus uskaltaisi avata keskusteluja yrittäjyyden merkityksestä maamme talouteen ja ihmisten tulevaisuuteen, se voisi tukea kokoomusta. Miksi kukaan politikko ei ole uskaltanut ravelin tavoin tuoda julki sitä seikkaa ja faktaa, että 80 % maamme hyvinvoinnista maksetaan yrittäjien luomalla lisäarvolla. Muita vastaavia tuloja maallamme i yksinkertaisesti ole. Jos joku väittää muuta, hänellä ei ole tietoa eikä käsitystä maailman menosta. Kansa on oppimatonta ja pidetään sellaisena, jotta sitä on helppo manipuloida.

  Esim. yrittäjien merkittävyyden korostamista pelätään sillä, että se loisi epätasa-arvoa ja tuloeroja. Jos niitä ei sallita, olemme kaikki kaurapuurokansaa kuten elovenan tyttö kansallispuvussaan. Mikään maa ei elä muusta kuin bisneksestä.
  Se nähtiin ryssänmaalla ja nyt nekin koettavat olla bisnesmiehiä.

  Kokoomuksen pitäisi uskaltaa kertoa kansantuotteen koostumuksesta ja siitä, miten rahaa tehdään. Sitä eivät tee demarit, keskusta, vas. vihreät ei sos eikä kok. eikä nimenomaan yhdistykset tai mitä ne on ne yhteisöverot, joita luullaan marttojen ja kirkkojen tienisteiksi. Mikä helevetin yhteisö ne työpaikat tänne luo. Niitä luo vaan fiksut ja taitavat ihmiset, jotka panevat kaikki likoon liikeideansa toteuttamiseksi.

  Koskaan ei kukaan demari ole menestynyt yrittäjänä.

  Kokoomuksen johdon olisi syytä kutsu ravel johtoryhmäänsä antamaan niille rohkeutta ja ideaa maan suunnan muuttamiseksi. Sitä ei tee 65 kiloinen puheenjotaja eikä hänen apulikkansa tai juoksupoikansa. Johtoon tarvitaan jämäköitä miehiä ja naisia ala Kekkonen, Raade, Jorma Ollila, Kirsti Paakkanen, Antti Piippo, Sohlbergit ja sadat ruotsinkieliset yritysten omistajat.

  Läälykät eivät johda maata, heillä ei ole aivokapasiteettia, ei uskallusta, koska oman viran säilyttämistä ei sa riskeerata. Se on itsesuojelua, jonka alttarille uhrataan maamme tulevaisuus.

  Nyt on sitten aika P. Tärkeän kumota esitykseni solidaarisuudella, tasa-arvoisuudella, hyvillä neuvostosuhteilla, Forssan kokouksen annilla ja työväen joukkovoiman kiristyksillä ja lakkouhakuksillaan aikaansaamalla hyvinvoinnilla.

  On uusien ideoitten aika ja uusien miesten aika. Naisten helmoista miehet eivät nouse vallan kukkuloille. Sinne menevät paapomaan naiset toisiaan, jos tyyli ei muutu.

  Muuten, Kuka tietää, miten entinen iso Masa on saatu hiljennettyä? Ollessaan Masajardsin johtajana herralla oli karismaa ja ideaa, mutta nyt näyttä järjen palo hiipuneen.

  t:ravel

  #319378 Ilmoita asiaton viesti

  Soli
  Jäsen

  Morjens ravel

  Hienosta alustuksestasi täydet kiitoksen arvoisat kympit!

  Masa hiljennettiin Kokoomuksen puoliltaan sillä, ettei kuulunut poliittiseen järjestelmään pitkäikaisena osallistuvana poliitikkona. Näin olen keskusteluistaan ymmärtänyt. Siis npoin-niinkun live-tilaisuuksissa. Jossain mielessä melko häpeällinen asia myös Koomuksen puoliltaan. Eivät hyväksyneet silloin eivätkä nytkään maailmaa tuntevaa raskaan teollisuuden ehdottomasti johdossa ollutta henkilöä. Saa kuulemma olla ainoastaan rivijäsenenä kuten Kansanedustajana. Mieluummin satsasivat silloin Marjo Matikainen- Kallströmiin hyvinkin vahvasti. Vaikkakin ilmoitti ettei tule milloinkaan olemaan kentällä vaan ainoastaan Kokoomuksen johdossa. Ei huippu-urheilija välttämättä ole mikään maan nainen ei poliitikkona eikä maataan edustamaan edes EU:ssa. Siksihän ne muutamat sieltä EU:sta laitettiin nippuun ja pois.

  #319379 Ilmoita asiaton viesti

  Pate45
  Osallistuja

  ravel

  Täyttä asiaa ja kritiikkiä myös kokoomuksesta, tämä on juuri sitä johon sosialisti ei koskaan pysty/uskalla, eli arvostelemaan krittisesti omia tovereitaan ja heidän tekojaan.

  Niinistö toi esille vaalikampanjassaan monta todella hyvää asiaa, jotka vievät meitä eteenpäin ja pois tästä pysähtyneisyyden ajasta.

  Päättäjien pitää uskaltaa tehdä myös sellaisia ratkaisuja jotka ei ole äänestäjien mieleisiä, eikä aina yrittää päätöksillään miellyttää äänestäjiä.

  Pitää olla uusia visioita, katsoa pitkälle eteenpäin tulevaisuuteen ja uskaltaa tehdä rohkeasti niiden vaatimat ratkaisut.

  Osata nähdä ja erottaa ne vahvuudet mitkä meillä jo on kansaivälisessä kilpailussa sekä panostaa ja lisätä panostusta juuri niihin, joilla luodaan uutta lisäarvoa ”yhteisestä kassasta” jaettavaksi.

  #319380 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Upea oli taas ravelin alustus. Yksi asia minua jäi ihmetyttämään, mika ei suinkaan ole ravelin vika.

  Hänhän puhuu Snelmannilaisesta opetuksesta, uskonnosta ja isänmaasta, sekä koivusta ja tähdestä.

  Snelmannin saattavat jotkut nykyajan reppahousut, tai niittinaamat kovasti ponnistaen saattaa jopa tietääkin, mutta epäilenpä tuota Koivua ja Tähteä.

  Kuinkakohan moni nykyajan muksu tai heistä hieman varttuneempi aikuinen nuori, onkaan lukenut sen tarinan? Eipä varmaan monikaan. Ennen se kuului koulumme läksyissä osata melkeinpä ulkoa, sillä niin koskettava se oman muistini mukaan on.

  Nytpä tulikin mieleeni, että kaivan sen kirjastostani esiin ja muistini virkistämiseksi lukaisen sen uudelleen.

  Kiitos ravel vielä kerran loitavasta alustuksesta.

  #319381 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  Johtajan on oltava johtaja myös fyysisiltä ominaisuuksiltaan, jos aikoo menestyä julkisuuden viroissa. Pientä piipittävää miestä tai naputtavaa naista ei voi saada kansanjoukkojen johtajaksi. Pitää olla karismaa ja ja uskoa, jotta tuo on oikea johtaja meille.

  Soli.
  Olet täysin oikeassa jutussasi. Politiikka on näpertelyä ja vallitsevan tilanteen säilyttämisestä. Kukaan ei uskalla ehdottaa muutoksia, jos puolueen etu tai ehdottajan omat edut sitä vaativat.

  Tässä syy, miksi politiikka ei enää kiinnosta. Samat lällykät jakavat rahojamme toisilleen ja kannattajilleen.

  Ajatelkaas esim. Espoon metron rakentamispäätöstä. Jokainen tietää, että metro olisi erinomainen asia kummallekin kunnalle, mutta kun ei. Vihreät ja muut piipertäjät luulevat keräävänsä pinnoja sillä, että vastustavat metroa.

  Sama se on muissakin vastustusoperaatioissa. Jokaista rakennusprojektia ja hyvää asiaa alkaa vastustamaan tietty sakki, joka vaan vittuilee päättäjille ja rakentajille omaksi ilkseen. Esim. nuo makasiiniröttelöt olivat hyvä esimerkki. Mutama tuhat pimahtanutta sai estettyä niiden purun parikymmentä vuotta. Onneksi joku oli rohkea ja lopetti farssin.

  t:ravel
  Soli
  Lähdenkintästä lomille, joten palsta hiipuu osaltani. Jo ehdit hoida kasvimaatani.

  #319382 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  Arvon moottorisaha.
  Olipa mieltä lämmittävää lukea vastaustasi. Kiitos paljon ja hauskaa kesän jatkoa. Jään kuukaudeksi lomille ja minulla ei ole vielä sellaista läppäriä, joka pelaisi ongella.

  Tuo kokoomuksen tilanne on oikeastaan, että sillä ei ole arvomaailmaa ollenkaan.
  Kyllä niiden kyyhkyläisten olisi hyvä lukea vanhoja kirjoja. Olen samalla tavalla opetellut joskus ulkoa nuo Snellmannin kirjoitukset ja uskon, että Suomen kansan selviytyminen on paljolti hänen ansiotaan. Snellman antoi pysyviä arvoja ja uskoa tulevaisuuteen ja ytittämiseen. Nuo vorkamiespolitikot ajattelevat lähinnä omia repunsuitaan ja kavereiden. Rohkeus puuttu ja ajattelu.

  Miten olis moottorisaha, jos tehtäis vaikka julkilausuma kokoomukselle lomien jälkeen?

  Anna sitten vaan sahan päristä ja hoitele munkin tonttia loman aikana.

  Hauskaa kesää.
  t:ravel

  #319383 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Piennä tarkennuksena. Satuhan on Sakari Topeliuksen käsialaa, jollen ihan väärin muista?

  #319384 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hienoa tekstiä ravel.Hyviä lomia.

  Toivottavasti kokoomuksen ”johtajat” ottavat neuvoista vaarin ja lopettavat sosialistien nuolemisen.Asiat pitää uskaltaa sanoa suoraan ja selkeästi.
  Sossujahan nauraa jo venäjän hevosetkin.Karjalan kylläkin saavat pitää .

  #319385 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  t:ravel wrote:
  Tässä kuviossa sellaiset poliittiset puolueet, jotka pystyvät lupaamaan kaiken jatkuvan entisellään ja etujen pysyvän loukkaamattomina saavat eniten kannatusta palkannauttijoiden keskuudessa. Seillaista yhteiskunnallista paloa tai aatetta, joka menisi yli oman repun ei ole olemassa. Tavallista tallaajaa kiinnostaa vain kaiken jatkuminen samanlaisena. Ei riskejä ei muutoksia. Tässä asetelmassa toimii vasemmisto, demarit ja vihreät ja jopa ruotsalaiset ja keskustakin.

  Kokoomus ei voi mennä esittämään edellisestä asetelmasta poikkeavia ohjelmia, koska silloin ne vakiintuneeseen elämään kiinittyneet äänestäjät hakisivat turvaa vasemmalta.

  Kiitän puheenvuorostasi, joka todistaa esittämäni näkemyksen, eli Kokoomuksen ”naamioitumisen arvomaailman” puolesta. Kokoomus siis todellakin esittää aina jotakin tiettyä ohjelmaa täysin riippumatta siitä, mikä on puolueen todellinen – tässä tapauksessa hyytävän kylmä – arvomaailma.

  Olen täysin samaa mieltä kanssasi myös siitä, että mikäli Kokoomus esittäisi mainitsemastasi asetelmasta poikkeavan ohjelman – esimerkiksi todelliset tavoitteensa – äänestäjät varmuudella hakisivat turvaa vasemmalta.

  Mitä sitten olisi tapahduttava, jotta Kokoomus uskaltaisi jättää naamionsa? Mitä, jotta porvari ei enää nukkuisi huonosti? Ensinnäkin rohkeutta tuoda julki todelliset mietteensä. Toiseksi kykyä puolustaa julkisestikin sitä todellista politiikkaansa. Ja kolmanneksi lisää moraalista selkärankaa.

  En ole täysin menettänyt toivoani tämän perinteisen Kokoomuspuolueen suhteen. Ehkäpä jonakin päivänä Kokoomus jälleen esiintyy omissa vaattehissansa kotia, uskontoa ja isänmaata ylistäin?

  #319386 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  P. Tärkeälle.
  Monet kesäiset kiitokset hyvästä vastauksestasi. Olemme päässeet vihdoinkin oikeaan keskustelumalliin. Meillä täytyy olla uskallusta esittää valtavirrasta poikkeavia ehdotuksia ja oltava rohkeasti niiden takana.

  Ennen vanhaan näin olikin. Siinä touhussa oli aatteen paloa jaloa, siteeratakseni puolueenne mainosta.

  Toivottavasti jotku kok. lällykät käyvät täällä ja lukevat keskustelujamme. Maan asiat vaativat rohkeata toimintaa ja uusia ajatuksia ja ohjelmia. Miettikäämme niitä veneen perätuhdolla, kuten minäkin huomisesta aamusta lähtien jossain pohjois-savossa kosken alajuoksulla. Toivottavasti kalastava naapuri Moilanen on jo saanut ahvenfilettä pakkaseen, sillä siitä saa maukasta ruokaa.

  Palaamme elokuussa saitille ja esitämme omat ehdotuksemme ja voimme sitten vaikka marssia kok. puoluetoimistoon lällyköiden puheille.

  Kesälomaa muillekin toivottaen
  t:ravel

  #319387 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  Muuten Max Jacobson kirjoitti hyvin paljon samaan malliin hesarissa tänään. Liekeö ajatellut asiaa myöskin?

  t:ravel
  kun reima muistutti asiasta.

  #319388 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Ravelille kireitä siimoja ja kauniita ilmoja.

  Ruuna reippaalle vehreitä nurmia ja kiimaisia tammoja. Vaikka ei se ruunana niistä paljon perustakaan.

  #319389 Ilmoita asiaton viesti

  travel
  Jäsen

  Ruuna reippaalle vehreitä nurmia ja kiimaisia tammoja. Vaikka ei se ruunana niistä paljon perustakaan.[/quote]

  Kiitos kiitos. Samaa sinulle. Anna sahan soida.
  t:ravel

  #319390 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kuules ravel !

  Kun kokoomus on hajuton, mauton ja ”munaton”, niin täytyisikkö herätellä henkiin wanha POP tai perustaa uusi edellämainittua puoluetta vastaava. Saataisiin kehiin hiukka rehellisempää oikeistolaisuutta, kuin tämä naurettava koti-uskonto-isänmaa kokoomus. Tuollaiset sloganithan sopii jollekkin lestadiolaispuolue keskustalle ja valtiotasolla iranille.

  #319391 Ilmoita asiaton viesti

  Oskari I
  Jäsen

  Kuvastaako tuo satusetä Topeliuksen satumaailma Kokoomuksen maailmakuvaa?

  Satusedän tarinat olivat kyllä viihdyttävää lukemista lapsille muinoin, mutta aika on ajanut niiden aatemaailman ohi kauan sitten.

  Poliittisen puolueen ohjelman täytyy perustua nykyiseen reaalimaailmaan ja suunnata tavoitteensa tulevaisuuteen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Alueelle ‘Yleinen keskustelu’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.