Sairaus poissaolot lisääntyneet !

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu Sairaus poissaolot lisääntyneet !

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 14 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23252 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Ilta-sanomien pääkirjoituksessa kerrottiin, että työpaikoilla varsinkin teollisuudessa sairauslomat on lisääntyneet viime vuosina ja ovat ylittäneet jo 80 luvun lopun nousukauden tason.

  Taloudellinen lama pisti nämä ongelmat muutamiksi vuosiksi kuriin, mutta taas kun menee vähänkin paremmin niin silloin käytetään työnantajaa härskisti hyväksi.

  Onko tähän syynä yleinen heikkous sekä alttius sairastumisiin, (pullamössö porukkaa) vai näkyykö tässä nykyinen suomalaisten työmoraali, jota myös SAK suosii ?

  #318509 Ilmoita asiaton viesti

  ”Pate´.”, nähdäkseni ei lama pistänyt sairauspoissaoloja, eli sairauksia kuriin, vaan peitti ne maton alle ja siirsi vähän myöhemmäksi.

  Halvin ja helpoin tapa pitää ihmiset terveinä työpaikoilla on arvostus ja sen osoittaminen, sekä positiivisen imapiirin ylläpito. Sen ei tarvitse olla yhteisiä väkisin väännettyjä illanviettoja, joissa on velvollisuus viihtyä, vaan kyse on arkipäivän asenteesta. Hyviä ja halpoja keinoja ovat esimerkiksi ”Hyvää huomenta!”, ”Hyvä!”, ”Nähdään huomenna!”, ”Hyvää työtä!” jne.

  #318510 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  Pate´. wrote:
  Taloudellinen lama pisti nämä ongelmat muutamiksi vuosiksi kuriin, mutta taas kun menee vähänkin paremmin niin silloin käytetään työnantajaa härskisti hyväksi.

  Porvarillinen katsantosi on jälleen julkeimmillansa. On tyypillisintä mietettänne, että on laitettava kuriin ja nuhteeseen.

  Laman aikana ihmisille uskoteltiin kaikkien olevan samassa veneessä ja jokaisen tehdyn tyän koituvan vaarassa ja porvarihallituksen ikeessä olleen valtiomme hyväksi.

  Laman jälkeen selvisi totuus: tuloerot revähdytettiin ammolleen ja rahan annettiin soljua rikkaimpien kirstuihin. Motivaation romahdus syö myös terveyttä.

  #318511 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kuka käyttää terveydenhoitoa väärin – julkinen sektori, terveydenhoito?
  Kaikki raha mikä sinne kertyy on omaa ja käytetään omien hyödyksi jollakin tavalla?
  Ihan tolleen tuntosarvilla aistiikin sen, että jotin kuumenemista julisen ja yksityisen välillä on tapahtumassa – ei hyvä!?
  Katsottiin tuossa nuori kapinallinen – ihminen ei oo muuttunu mihinkään, tekniikka on! Ymmärtäminen, viisaus, elämän oivaltaminen ja kuvaaminen on taitolaji jota ei voi olla arvostamatta!
  Mutta kopiointia, kirjanoppineisuutta – kannattaa varoa! Nää vanhat on sitä aitoa osaamista, laatutyötä kautta linjan?

  Miksikön sitä on olemassa juttuja – murhateorioita filmitähtien kuolemien jälkeen…
  Kansa osasi vain tykätä näyttelijöistä, ei aatteesta?

  #318512 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Palsta joutuu sensuroimaan itensä ja kaikki tähän mennessä kirjoitetut jutut, koska on ollut jatkuvissa muutoksissa eli kuluttajansuojalainvastainen!

  se sopii! mut tätä filmiä ja pahoja poikia kanaattaa verrata! sitä selitetään ongelmia – valmiiksi!
  ite joudun käyttämään tätä käytännössä, mut en tiennyt et tää on näin iso juttu!
  usein kyllä tunnen itseni hyvin ykinäiseksi yksinpuhujaksi, mut sitä tulee havaittua, että just tässä oli syy onnistumiseen…
  sitä oottais muoltakin selityksiä – ei oikein oo löytynyt vastapeluria… on alkaut tuntua siltä, että ei kukaan tarvii, ei välitä.

  #318513 Ilmoita asiaton viesti

  Pate45
  Osallistuja

  P.Tärkeä

  Nyt meni tuo porvari höpötyksesi täysin väärään osoitteeseen, sosialististen ”demokraattien” ”äänenkannnataja” Sanoma Oy:n Ilta-Sanomat on se oikea ososite.

  Ymmärrän että siunun pitää puolustaa aatteesi puolesta sosialisteja, mutta älä silti puhu muunnettua totuutta, vai voitko kieltää sen, että juuri nyt nämä sairaupoissolot ovat ennätyskorkealla ?

  Noista tuloeroista olisi paljonkin kirjoitettavaa, mutta jos yrittäjä omalla pääoma ja työpanoksellaan menestyy, niin se on tietysti yrittäjille kateellisten P.Tärkeiden sosialistien mielestä väärin ?

  Toisaalta kun katsot miten laman jälkeen on noussut politrukkien omat ansiot, jotka he ovat itse härskisti korottaneet ja kuinka on noussut n. 800000 sosialisti virkamiehen ansiot, niin eikö sieltä löydy se suurin syy näihin yhä vaan suureneviin tuloerohin ?

  Vai voitko väittää, että joku muutama kymmenen/sata yksityistä suurituloista voisi nostaa tuloerot sellaisiksi kun ne nykyisin ovat, jos näin väität puhut täyttä potaskaa ?

  Saataisiko syy olla juuri näiden työläisten ”omien” herrojen kähmintä syynä työmoraalin laskuun ja sairauspoissaolojen lisääntymiseen ?

  Varmasti SAK:n apina mainos ei edistä työnantajan ja työntekijän välejä, vaan repii niitä yhä kauemmaksi toisistaan, mutta sehän on juuri SAK:n tarkoituskin, vai miksi se muuten mainostaisi ?

  Mitä vaikutusta on työmoraaliin ollut näillä sosialistien omilla opreraatioilla, kuten Mökäreen ja Tuomiojan junailemilla Fortumin optioilla, paperiliiton johdon riitojen takia maksetuilla ”kultaisilla kädenpuristuksilla” erotettaville johtajille ym. näitä riittää ?

  #318514 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Lyhyesti sanottuna, asia hoituu kun palataan siihen kolmen päivän karenssiin.
  Kukaan ei ole niin terve, etteikö saisi nykyisillä kriteereillä sitä 1-3 päivän lomaa.
  Olethan kanssani samaa mieltä, terveisin E.Nessinen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Alueelle ‘Yleinen keskustelu’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.