Säästövinkkejä lapsiperheelle? auttakaa minua!

Etusivu Foorumit Talous Säästövinkkejä lapsiperheelle? auttakaa minua!

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Tuomola88 1 kuukausi, 1 viikko sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #111116 Ilmoita asiaton viesti

  haluankysyä
  Jäsen

  Hei,

  Mistä te muut säästätte rahaa arjen menoissa? Jäin juuri elokuussa työttömäksi ja nyt on tosi tiukalla talous.. Mies käy töissä, hän on sähkömies ja tienaa 2500 € kuussa, mutta se + minun työttömyysrahat eivät nyt riitä, kun meillä on 3 lasta ja 2 koiraa. Talo meillä on Hämeenlinnassa ja se on omistusasunto – velkaa on vielä noin 40 000 € asunnosta ja autolainaa 5600 €.

  Kertokaa, miten te muut säästätte arjen pienissä menoissa tai isommissakin menoissa tietysti :)
  Teen nyt itse kaikki ruuat mahdollisimman halvalla ja juoksen tarjousten perässä. Ollaan yritetty säästää vähän joka paikasta, mutta ei tunnu riittävän.

  Kiitos!

  #1085897 Ilmoita asiaton viesti

  juzzipo
  Osallistuja (Participant)

  Voisit vähän vielä enemmän kertoa omasta tilanteestasi, niin olisi helpompi auttaa: mitä harrastuksia on, mihin rahaa kuluu erityisen paljon, tupakoitteko? jne.

  Ensin kannattaa aina tarkkailla, mihin rahaa kuluu ennen kuin alkaa miettimään, mistä säästää! Kerää kaikki kuitit talteen ja laske yhteen eri menot. sitten pois kaikki turhat, tupakka, alkoholi, turhat herkut jne.. seuraavaksi kaikki liittymät tarkistukseen, puhelin, netti, sähkö, netflix ja muut. Koko ajan on hyviä tarjouksia netissä ja puhelinmyyjillä, millä voi säästää.

  Iltalehden keskutelusta luin samanlaista viestiketjua ja sinne oli linkattu hyvä lista erilaisia säästövinkkejä, itse löysin ainakin siitä listasta hyviä neuvoja :)
  tässä se linkki, mistä tykkäsin https://financer.com/fi/saastovinkkeja/

  Kyllä se siitä :) itsellekin tuttu tilanne työttömyys. Pienillä muutoksilla säästyy satasia vuodessa

  #1624666 Ilmoita asiaton viesti

  Sirli
  Osallistuja (Participant)

  Kannattaa käyttää nettiä apuna. On olemassa paljon sivustoja, joissa on listattuna säästövinkkejä. Myöskin kaikki hankinnat kannattaa miettiä tarkkaan ja yrittää löytää se edullisin paikka tehdä ostokset. Usein sillä tavalla säästää. Meillä on taloudessa useampi koira, niin ne ovat on sellainen kuluerä, jossa voi säästää pitkän pennin. Esimerkiksi http://www.koiratarvike.fi listaa useita kauppoja ja samalla näkee myös uusimmat tarjoukset, joka auttaa säästämään. Samanlaisia sivuja eri asioihin liittyen löytyy runsaasti.

  #1625066 Ilmoita asiaton viesti

  rane
  Osallistuja (Participant)

  Kannattaa jatkossakin äänestää sekoomusta!

  #1709193 Ilmoita asiaton viesti

  jarmelo
  Osallistuja (Participant)

  Pyhä titanium!

  Moni on siinä uskossa, että laina kannattaa huolimatta sen muodosta. Säästää voi, itse säästin kun hoidin ensinnä talouspilarit pystyromahduksesta viivatasolle. Olen siis kuten kutsutaan, velaton mies.

  Mirakleksen pykälissä kaikki lainat on pahoja, Nordcredit oli kuitenkin nopea apu, joka korvasin luottokortin nopeasti ja se on yhä minulla. Olen vanhan kansan pikavippaaja, mutta töissä ja luottotiedot tallella eli pyhä kolmiyhteisyys on kunnossa.

  Olen aina elänyt luottomentaliteetillä ja vaimo(t) valitettavasti ovat tehneet raha-asioista sellaista häslinkiä kuin kummeli elokuvissa. Lähtisin kuitenkin säästämään rohkeasti rakentamalla ensin velattoman elämän, sitten sukan varteen euroja. Ja kun sukan varsi on oikein naftelissa, näitä voi laittaa korkeakorkoisille tileille. Näitä ei kylläkään enää ole tänä vuonna, mutta parempi kun antaa inflaattion syödä niitäkin vähiä. Riskejä ei köyhä ota.

  1) Kerää, säästä, karsi mukavuudesta = elä fiksusti

  2) Ota fiksuja pieniä askelia, haali kirjallisuutta (se tuonee omaisuutta myöhemmin)

  3) Älä koskaan mieti, että euro sinne tai tänne, kaikki ovat ydinasemassa, sentitkin.

  4) Roope-Ankka on ollut oikeassa, karhukopla ei.

  5) Anna loppuen lopuksi rahan työstää itseään eli multiploida lisää rahaa.

  6) Älä odota rikatusvasti 6 kuukaudessa, 6 vuodessa, mutta katso 16 vuoden päästä tilannetta, aika hyvä vai mitä?

  #1710021 Ilmoita asiaton viesti

  vintsi
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos kaikista vinkeistä, mitä olette laittaneet! Hyviä säästövinkkejä löytyy myös lisää täältä http://www.martat.fi/rahat/saastovinkit/

  #1725847 Ilmoita asiaton viesti

  Maikku
  Osallistuja (Participant)

  Ihan päteviä käytännön vinkkejä säästämiseen arjessa https://vertaamo.fi/blogi/5-yksinkertaista-tapaa-saastaa-rahaa/ Malttia ja valttia säästäminen on ja pieniä oivalluksia. Säästötavoite on tosi tärkeä ja kasvaa se raha pienistä puroistakin. Tsemppiä!

  #1726803 Ilmoita asiaton viesti

  Miia2
  Osallistuja (Participant)

  Meillä tuo ruokien tekeminen itse leivistä alkaen on paras säästökeino, mutta vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä, joten silloin kun kummatkin vanhemmat työelämässä, niin jää helposti vähemmälle. Paljon kauden kasviksia ja juureksia ja tosiaan tarjoustuotteita, niin säästää pidemmän päälle ihan hienosti.

  Toinen asia, mihin meillä menee rahaa, on matkat: auto, bussikortit ja satunnaiset junamatkat sun muut siihen päälle. Luovuttiin toisesta autosta, kun olin työttömänä, vaikka julkisiin sopeutuminen olikin vaikeaa.

  Lasten kalliit harrastukset voi myös vetää talouden tiukille. Onneksi meillä ei esim. jääkiekkoa harrasteta – eikä olisi varaakaan.

  Ja säästöön pitäisi silti koko ajan saada jotain, koska muuten esim. joulu tulee tosi kalliiksi, ja ainahan niitä ikäviä yllättäviä menojakin osuu kohdalle.

  #1734405 Ilmoita asiaton viesti

  Tuomola88
  Osallistuja (Participant)

  Itelle suurin etu on ehkä tullut sen kanssa, että oon alkanut kunnolla vertailemaan eri tuotteiden hintoja kauppojen välillä.

  Esimerkiksi Kefir juoma maksaa Prismassa 1,89 kun K-kaupoissa sen hinta on 2,39.

  Samaten esim. koirien häkeistä ja muista kamoista voi säästää tosi paljon, kun ostaa vaan sellasen tuotteen kun tarvii ja vertaille hinnat.

  Näillä oon ainakin tähän asti vielä pärjännyt.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.