Rehdit ja urheat

Etusivu Foorumit Ulkomaat Rehdit ja urheat

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 14 vuotta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23757 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Israelin olisi pitänyt varoittaa alkavansa pommittamaan Libanonia ja käskeä ulkomaita evakuoimaan kansalaisensa ja mikäli Israel näin toimi, mutteivät ulkomaat aloittaneet evakuointia niin kyse on poliittisesta dynamiitista.

  Kahdeksan Kanadan kansalaista kuoli sunnuntaina Israelin ilmaiskussa Etelä-Libanonissa, Kanadan ulkoministeri Peter MacKay sanoi televisiohaastattelussa. Lisäksi hän kertoi kuuden kanadalaisen saaneen vakavia vammoja iskussa.

  Aiempien tietojen mukaan ainakin viisi ihmistä, joilla oli Libanonin ja Kanadan kaksoiskansalaisuus, oli saanut surmansa Aitarunin kylässä lähellä Israelin rajaa. Osa iskussa kuolleista oli Libanonin terveysministeriön mukaan lapsia.

  Israel jatkoi vielä myöhään illalla Libanonin moukaroimista. Kohteena oli muun muassa Beirutin kansainvälinen lentokenttä, johon iskettiin jo torstaina.

  Libanonin armeijan mukaan Israelin pommikoneet tuhosivat kahdeksassa perättäisessä iskussa kiitoratoja ja polttoainesäiliöitä.

  #325124 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kun me juutalaiset ihan lempeästi ilmoitamme, että siviilit pois alta, kun me tulemme, niin näin vastuu jää paikallaolijoille. Paikalle jää ainostaan terroristeja ja ne me tapamme. Raukkamaiset terroristit naamioituvat sairaaloiden sairasvuoteisiin sairaiksi. Ne me oikopäätä tapamme suoraan sänkyihinsä. Ovathan ne koirat terroristeja. Eivät osaa edes kiittää meitä juutalaisia siitä, että etukäteen ilmoitamme tulostamme. Hävetkää !!!

  #325125 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Israel tiettävästi pudotteli lentolehtisiä pommitusalueille ja varoitti väestöä ja se koski myös ulkomaan kansalaisia.

  Suomen ulkoministeriö taas kerran vähätteli alkavaa katastrofia sanoen , ettei evakuointiin ole syytä, kun muut pohjoismaat jo aloittelivat evakuointia. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan pitää tehdä johtopäätökset ja erota. Ulkoministeriö on toimiala joka vaatii kykyä rohkeaan ja nopeaan toimintaan ja ratkaisuihin ja ei sovi hitaille.

  #325126 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Plaaplaa

  Uutiset, 14.7.2006

  Mitä tulee Libanonissa oleskeleviin suomalaisiin, ulkoministerin mukaan tarvetta suomalaisten turvaan saattamiseksi ei näyttäisi toistaiseksi olevan.

  Suomalaisilla ei välitöntä vaaraa Libanonissa

  Ulkoministeri kertoi, että Lähi-idän tilanteen kehittymistä seurataan tiiviisti usealla EU-taholla. Ulkoministeri mainitsi olleensa yhteydessä muihin EU-maihin sekä EU:n ulkosuhteiden komissaari Benita Ferrero-Waldneriin ja EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkeaan edustajaan, Javier Solanaan. Tämän lisäksi pidetään yllä keskusteluyhteyksiä usean Lähi-idän keskeisen poliittisen toimijan kanssa. Näitä ovat muutama viikko sitten Suomessakin vieraillut Israelin ulkoministeri Tzipi Livni, sekä Suomessa 14. kesäkuuta vieraillut Egyptin ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit ja Arabiliiton pääsihteeri Amre Moussa.

  Ulkoministeri viittasi 13. heinäkuuta annettuun puheenjohtajamaan julkilausumaan ja totesi, että Euroopan unionin puheenjohtajavaltio on hyvin huolissaan Israelin suhteettomasta voimankäytöstä Libanonissa. Tuomioja paheksui erityisesti siviilien surmia ja yhteiskuntarakenteiden hävitystä.

  Tuomioja ilmoitti, että Lähi-idän tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti. ”Kuten eilen näimme, jatkuivat Israelin toimet Libanonia vastaan kuten myös jatkuivat Hizbollahin hyökkäykset Israelia vastaan.” Tuomioja kertoi EU:n vaativan Hizbollahia lopettamaan kaikki hyökkäykset Israelia vastaan. Samoin vaaditaan lopetettaviksi palestiinalaisalueilta Israelia vastaan suunnatut hyökkäykset. Myös Libanonin hallituksen täytyy tehdä kaikkensa hyökkäysten estämiseksi. Lähi-idän tilanteeseen otetaan seuraavaksi kantaa Brysselissä 17. heinäkuuta pidettävässä EU:n yleisten asiain ja ulkosuhteiden neuvoston kokouksessa.

  Alueille lisää humanitaarista apua
  Euroopan unionin suurena huolena on tällä hetkellä Gazan alueen heikentyvä humanitaarinen tilanne. EU on tällä saralla yksi tärkeimmistä avunantajista. Pienistä edistysaskelista huolimatta on pakolaisten tilanne Gazassa ja erityisesti Egyptin rajan tuntumassa huolestuttava. ”Tänään Genevessä järjestetään Norjan hallituksen ja YK:n koordinoima epävirallinen, kansainvälinen tapaaminen, jonka tarkoituksena on hankkia lisävaroja humanitaarisen avun lisäämiseksi alueilla.”

  Ulkoministeri ilmoitti Suomen myöntäneen juuri 1,6 miljoonan euron lisämäärärahan humanitaarisen tilanteen helpottamiseksi. Apu koordinoidaan YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestö UNRWA:n kautta 4,3 miljoonalle järjestössä rekisteröityneelle palestiinalaispakolaiselle Jordaniassa, Libanonissa, Syyriassa, Länsirannalla ja Gazassa.

  Poliittisella tasolla pyritään toimimaan tilanteen laukaisemiseksi. YK:n edustajat matkustavat alueelle tänään, tavatakseen alueella vaikuttavia osapuolia. Samaan aikaan Lähi-idän kvartetti – Yhdysvallat, Euroopan unioni, Yhdistyneet kansakunnat sekä Venäjä -seuraavat tilanteen kehittymistä ja tapaavat, Tuomiojan mukaan, mahdollisesti pian asian tiimoilta. Huomenna toteutuu mahdollisesti myös EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Javier Solanan vierailu alueelle.

  ”Kriisinhallinnan ohella kaikkien osapuolten tavoite täytyy olla se, että luodaan perusteet rauhan prosessiin palaamiseksi. Näiden puitteiden täytyy olla lisäksi uskottavia, kuten aikoinaan rauhanprosessi ja tiekartta olivat. Sittemmin näitä tavoitteita on laiminlyöty”, Tuomioja muistutti.

  Tiivis yhteistyö EU-maiden välillä jatkuu
  Ulkoministeriö on jatkuvassa yhteydessä Suomen edustustoihin alueella. Mitä tulee Libanonissa oleskeleviin suomalaisiin, ulkoministerin mukaan tarvetta suomalaisten turvaan saattamiseksi ei näyttäisi toistaiseksi olevan. ”Suomella ei Libanonissa varsinaista edustustoa ole, joten Suomea ja siten koko Euroopan unionia siellä edustaa Saksa. Yhteistyö on ollut kiitettävää ja tiivistä ja olemme selvittäneet, tarvitaanko erityistoimenpiteitä suomalaisten ja muiden EU-kansalaisten osalta.” ”Vaaratilanteita on jatkuvasti, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ollut tarvetta ryhtyä ylimääräisiin, EU-maiden yhteisesti koordinoituihin toimiin.”

  #325127 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Haifa saa jatkossakin niskaansa raketteja. He tietävät tämän joten vastuu kuolonuhreista on heillä itsellään jos eivät jätä kaupunkia.

  #325128 Ilmoita asiaton viesti

  ergopaergo
  Jäsen

  En malta olla kertaamatta, kun on puhe ”valtioista” ja valtioista sekä ”valtiomaisesta” suhtautumisesta terrorismiin.

  Tuomiojamainen besserwisseriys on sadankomitealaista perua, siis sotaa käyvät vain tyhmemmät, ei se voi ”älyköitä” ja rauhanaktivisteja koskettaa, ei ainakaan entistä yya-Suomea.

  Jos valtiolla on rajavalvontaa ja poliisivoimat sekä armeija, sen maaperällä ei voi olla tuhansien ohjusten varastoja ja laukaisulaitteita, jotka eivät kuulu lailliselle esivallalle, siis Libanonilla ei ole rajoja, rajavartiointia, poliisia ja armeijaa, muuten nykyinen tilanne olisi mahdoton.

  Jos Libanonilla olisi suvereniteetti alueellaan, se ei sallisi puolisotilaallisten ryhmien ammuskella ohjuksia ja reketteja rajan yli toiseen valtioon.

  On siis todettava, että Libanonia ei ole olemasa, muuten kuin nimenä kartalla, koska maan ”hallitus” on ilmoittanut, että ei ole vastuussa terroristien toiminnasta maaperällään, mikä hallitus sellainen on,
  Libanonilla ei siis ole hallitusta.

  On siis tosiasia, että Israel ei hyökkää minnekään, eikä sitä vastassa ole minkään maan armeijaa tai kansalaisia, vain maattomia rikollisia.

  #325129 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Rauhanaktivistien aate ei toimi. Rauhanaktivisti varmaankin menee sanomaan tyhmemmille sotaa käyville tuimasti jalkaa polkaisten hyi lopettakaa heti. Ei se ole kyllä ennenkään auttanut vaan ainoa tapa lopettaa sodat on tukea kaikkialla maapallolla demokratiaa ajavia voimia kaikin tavoin.

  Saksa koulutti jääkärit jotka voitollaan mahdollistivat sen, että Suomesta tuli demokratia.

  Neuvostoliiton romahduksen jälkeiset tapahtumat ja demokratiaan siirtymisen nopeus kertoi eurooppalaisesta sivistyneisyydestä.

  Kaikkialla maapallolla sellaista pohjaa sivistyneelle denokratialle ei ole. Demokratia on ihmiskunnan suurin valistusprojekti johon sisältyy kaikki.

  #325130 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Minusta sinun Art-M pitäisi mennä etulinjaan sotimaan,niin tälläkin palstalla olisi yksi paskanjauhaja vähemmän.

  #325131 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  Paska wrote:
  Minusta sinun Art-M pitäisi mennä etulinjaan sotimaan,niin tälläkin palstalla olisi yksi paskanjauhaja vähemmän.

  Paska, harvoinpa täällä kukaan käyttää niin kirjoituksiinsa sopivaa nikkiä kuin sinä.

  #325132 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kuules Paska. Suomen ulkoministeri puhui täyttä paskaa 14.7.2006 koska sen jälkeen alkoikin täysin päinvastainen toiminta kuin mitä ulkoministeri oli selvittänyt. Miltähän ulkoministerin vaivautunut ähinä mahtoi kuulostaa pommien jytinän keskellä. ”Vaaratilanteita on jatkuvasti, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ollut tarvetta ryhtyä ylimääräisiin, EU-maiden yhteisesti koordinoituihin toimiin.”

  Todella julmaa tilanteen vähättelyä !!

  Britannia valmistelee suurinta evakuointioperaatiota sitten toisen maailmansodan. Sitä varten Libanonin aluevesien tuntumaan on saapunut maan sota-aluksia. Britannian ulkoministeriö arvioi, että Libanonissa on 12 000 brittiä, 10 00 maiden kaksoiskansalaista ja muita Brittiläisen kansainyhteisön maiden jäseniä.

  Euroopan unioni on erittäin huolissaan omien kansalaistensa turvallisuudesta Libanonista. Maassa oli tänään edelleen tuhansia eurooppalaisia.

  Puheenjohtajamaa Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi pelkäävänsä, että mikäli tilanne ei parane, on vain ajan kysymys milloin eurooppalaiset joutuvat iskujen uhreiksi. Hän muistutti, että kahdeksan kanadalaisia sai jo surmansa iskuissa sunnuntaina.

  EU:n ulkoministerit vaativat Brysselissä pidetyn kokouksen päätteeksi, että eurooppalaisten on päästävä halutessaan pois maasta nopeasti ja turvallisesti.

  EU-maat ovat samalla valmiit lähettämään kriisinhallintajoukkoja Libanonin eteläosiin, mikäli YK päättää operaation aloittamisesta alueella. Israel on tähän saakka pitänyt ajatusta joukoista ennenaikaisina.

  Päätelmissään EU toivoi Israelilta lopulta muun muassa kohtuuttomien voimatoimien välttämistä. Samalla jäsenmaat vaativat siepattujen israelilaissotilaiden vapauttamista ja Israeliin kohdistuvien raketti-iskujen lopettamista.

  EU-komissio on varannut viisi miljoonaa euroa Libanonin taistelujen uhrien avustamiseen. Humanitaarista apua on tarkoitus jakaa avustusjärjestöjen välityksellä.

  #325133 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Art

  Outo lintu tämä art. Mielipiteitä riittää enemmän kuin tietoja tai ymmärrystä.
  Eivät jääkärit Suomen demokratiaa tuoneet. Suomi oli demokratia jo ennen sisällissotaa. Jääkärien taustajoukot yrittivät puolestaan murentaa demokraattista järjestelmää puuhaamalla tänne saksalaista kuningaskuntaa.

  Myöhemmät jääkäri-ideologian tukijoukot yrittivät mm. kosolan johdolla tehdä demokratiasta fasistista valtiota. Vain demareiden vastustus esti tämän .

  Ja että Venäjä Demokraattinen! Kommunistisesta diktatuurista oligarkkien hallitsemaan riistokapitalismiin ei kovi selkeästi demokratiakehitykseltä näytä.

  #325134 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Jos minä olisin tunteella terroristia johtava – olisin kyllä toiminut, kun kuulin noista USA älykköjen avustuksista……….

  ……..kyllähän terroristitkin joutuvat ostamaan tuotteita?

  Ei vissiinlöydy muualta ees ajatusta kuin minun taiteellisesta luonteestani – olis kiva jos maaipalloistuminen olisi ihan todella totta………..

  ……………….ja ne usa:n köyhätkin pääsisivät pikkuisen yrittämään sitä, että saisivat jotenkin osansa……..

  maailma on tylsä ilman jotain isompia aatteita, taidetta!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Alueelle ‘Ulkomaat’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.