Parhaat elämänkerrat pinoon

Etusivu Foorumit Lukeminen Parhaat elämänkerrat pinoon

Tämä aihe sisältää 33 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Kasenja 6 vuotta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #7522 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kertokaa parhaiten kirjoitetut elämänkerrat, mitkä ovat jääneet mieleen.

  #174658 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Olen lukenut aika vähän elämäkertoja. Enemmän pitäisi lukea, ainakin niiden kahden perusteella, jotka nyt muistan: Oona Chaplinin elämäkerran ja Marlon Brandon elämäkerran.

  Kumpikin elämäkerta oli hyvä, kiintoisa – ja jos muistan, myös hyvin kirjoitettu.

  #174659 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  No just ajattelin, aloittajan kirjoituksen luettuani ehdottaa Oona Chaplinista kertovaa kirjaa, joka oli todella hyvä.
  Olen lukenut paljonkin elämänkertoja, mieleeni tulee myös Margit Herlevi-Harjan kirjoittama Vuosien takainen tarina, johon on jatkokin, jonka nimeä en nyt muista.
  Viime talvena luin yhden ihanimmista kirjoista (elämänkerroista) joita milloinkaan olen lukenut.
  Kirjan nimi on Kunnes kohdataan ja sen on kirjoittanut Betty Schimmel. Sitä kirjaa en unohda milloinkaan, eikä pitkään aikaan sen jälkeen voinut aloittaa uutta kirjaa. Hyvin koskettava kirja. Suosittelen lämpimästi!

  #174660 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Henkilö josta kirja on tehty, merkkaa eniten.

  #174661 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Luin jo kauan sitten Edith Piafin elämäkerran, se teki vaikutuksen silloin.

  #174662 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Carpenterin elämäkerta J.R.R.Tolkien on kiinnostava, värikäs ja hauska eikä yhtään snobbailevan tietäväinen.Taru Sormusten Herrasta ei hallitse koko teosta vaan Tolkienin elämän kulloinenkin vaihe.Toinen, jota lukee kuin jännäriä, on James Joycen vaimosta Norasta kirjoitettu elämäkerta, onkohan tekijä Brenda Maddox?Kirjan nimi on kai Nora Joyce, runoilijan vaimo;en muista varmasti.Se kuvaa epäsovinnaisen perheen elämänkulkua tiiviisti ja hauskasti mm. kertomalla, miltä Norasta tuntuu, kun perhe muuttaa 16 kertaa vuodessa.Nora on alun perin siivoojatyttö, joka karkaa Jamesin matkaan ja viettää hänen kanssaan loppuelämänsä.

  #174663 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Minä en oo lukenu mitään muita elämäkertoja kuin Risto Rytin. Mutta se oli hyvä, sillä Risto on mun suosikki!

  #174664 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Radzinskin kirjoittama Rasputin elämänkerta.

  #174665 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tapio rautavaaran elämänkerta oli koskettava.

  #174666 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Oliskohan kirjan nimi ollut ””Elämä hunnun takana””. Kertoo kuitenkin saudi prinsessan elämästä ja kuinka sorrettuja ja alistettuja naiset siellä päin maailmaa ovat. Avasi ainakin minun silmät.

  Vähän viihteellisempi, mutta ainakin musta hyvin kirjoitettu, oli Monican tarina. Eli se Bill Clintonin salarakas.

  #174667 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kun muistaisin nimen. Tuossa 90-luvun loppupuolella oli Suomessa Yhdysvaltojen suurlähettiläänä joku Gold… Hänen vaimonsa kirjoitti tuosta ajasta aivan mahtavan ja mielenkiintoisen romaanin.

  Sauli Niinistön tänä syksynä julkaisema Viiden vuoden yksinäisyys oli kiinnostava tuttavuus. Edellyttää kyllä kiinnostusta politiikasta, mutta muutakin mahtuu joukkoon.

  #174668 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Marianne Faithfullin elämäkerta on hyvin kiinnostava. Jos kuitenkaan ei tykkää huumekirjoista, niin sitten en suosittele, sitä alaa tässä kirjassa on enemmän kuin lääkäri määrää…
  Sitten Nancy Spungenin tarina, jota voisi kai pitää elämänkirjana, kirjoittajana Nancyn äiti. Ja Christiane F:n Huumeasema Zoo, aivan loistava kirja. Jotenkin nämä lukemani tuntuvat keskittyvään huumeisiin, mutta se elämän puoli kiinnostaa minua. Keskitysleireiltä selvinneiden elämäkertoja on paljon, en nyt muista niistä yhtä erityisen hyvää…Kaikkien rakkaitteni puolesta kuitenkin on muistaakseni hyvä, kirjoittaja muistaakseni Martin Gray/Grey.

  #174669 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Jon Lee Anderssonin kirjoittama elämänkerta Ernesto Che Guevarasta. Kirjassa on otteita Guevaran omista päiväkirjoista. Todella loistava ja valaiseva kirja.

  #174670 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Viitaten ””mimosan”” vinkkiin, jos aihe kiinnostaa niin kannattaa myös lukea Jean Sasson kirjat Prinsessan tyttäret sekä Prinsessa Sultana – saudihovin kapinallinen. Siinä on aikamoinen tietopaketti saudikunkaallisten elämästä.
  Tuon mainitsemasi kirjan nimi on kokonaisuudessaan Prinsessa – Elämä hunnun takana al-Saudin palatsissa. Suositeltavia kirjoja kerrassaan.

  #174671 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  kuten useimmat vastaajat ovat oikein kirjoittaneetkin, se on elämäkerta, ei elämäNkerta. pieni virhe mutta aika yleinen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)

Alueelle ‘Lukeminen’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.