Paras lukemasi dekkari?

Etusivu Foorumit Lukeminen Paras lukemasi dekkari?

Tämä aihe sisältää 58 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 6 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4257 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Itselläni se taitaa edelleen olla Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa, vaikka tiesinkin murhaajan ennen kirjan lukemista. Itse luen paljon Christietä, mutta ajattelin tällä tavalla saada hyviä vinkkejä lukea myös muita kirjailijoita.


  Nimetön

  Täällä toinen Christie-fani. Luin juuri ties monettako kertaa The murder of Roger Ackroydin ja nyt on Sparkling syanide menossa. Paras Agatha on mielestäni Moving finger, ei niinkään itse murhajuonen takia vaan se miellyttää kerronnallisesti ja siinä on hieman romantiikkaakin mukana. Paras dekkari mielestäni on Sjövall-Wahlöön Bussimurha. Muita hyviä Simenonin Hotellin kahvinkeittäjätär, Dick Fancisin melkein kaikki kirjat ja Hemming Mankellit.


  Nimetön

  Colin Dexterin Morse-dekkarit ovat miellyttävää luettavaa, tapahtuvat Oxfordissa tai lähiympäristössä, ei mitään kovaksikeitettyä sosiaalipornoa, mutta ei ei semmoista todellisuudelle vierasta maailmaa kuin Christiellä.


  Nimetön

  Tykkään Karin Fossumin dekkareista; kaikki suomennetut ovat tosi hyviä. Mutta jos pitäisi valita vain yksi kirjailija, niin kyllä se varmaan olisi Christie, eikä vähiten tuotteliaisuutensa ansiosta. Christie on aina takuuvarma. Yksittäistä suosikkia en osaa sanoa, mutta mm. Kuolema Niilillä on jäänyt mieleeni, ja ensi sunnuntaina se muuten tulee telkkarista!


  Nimetön

  Donald e Westlake ; kuuma kivi ja koko tuotanto yleensä,
  ””ainoastaan huumorin ystävillle””.

  #143277 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Toinen ääni Westlakelle! Aivan uskomattoman hauskoja. Suosikkini niistä on ehdottomasti ””Ottakaa pankki kiinni””.

  #143278 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kirjan nimi Leandan sankari. Kirjailijaa en muista. Todella kutkuttavan jännä juoni, tapahtuu suurelta osin purjeveneessä Tyynellä valtamerellä.

  #143279 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Täältä myös yksi ääni!

  #143280 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tykkäsin tuosta Leanderin sankarista myös – kirjailijaa en minäkään tähän hätään muista, mutta hyllystä kirja löytyy.

  Paras lukemani onkin sitten vaikeampi sanoa. Mieliin painunein oli ensimmäinen lukemani dekkari eli Waltarin Kuka murhasi rouvo Skroofin (äh, miten se nimi mahdetaan kirjoittaa…). Suosikkeja kirjailijoista ovat monesti mainitut Christie, Mankell ym. + mainitsemattomista Matti Yrjänä Joensuu ja P.D. James.

  #143281 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Leandan sankari (kirj. Andrew Garve) on yksi parhaista.
  Agatha Christien Ikiyö vie minun taulukossani kyllä ykkössijan.
  Vahvana kakkosena on Jumalat juhlivat öisin, tosin voidaan olla elrimieltä siitä, onko se oikeastaan dekkari.

  #143282 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hieman erilaisia vaihtoehtoja, silvuplee:

  Venäläisen Boris Akuninin dekkarisarja on tutustumisen arvoinen. Ensimmäinen dekkari on nimeltään Asaselin salaliitto, jossa esitellään päähenkilö Erast Fandorin.

  Myös ranskalaisen Fred Vargasin dekkarit ovat kiintoisia, esim. Pystyyn, kuolleet!

  #143283 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Je vous en prie, Hemppo; Boris Akuninit on tosiaan mainioita, komisario Palmu kohtaa Tolstoin. Vargasista olen myös pitänyt perinteisen romaanin ja dekkarin välimuotona.

  Lisäksi olen ihastunut Sujata Masseyn Rei Shimura -sarjaan, joka kuvaa dekkaritarinan lisäksi japanilaista elämänmenoa amerikkalaisjapanilaisin silmin. Erityisen suurta ja mestarillista juonenpunontaa niistä on turha hakea, mutta ovat kyllä viihdyttäviä ja nostattavat japanikuumeen. Samaa mieltä oli muuten kirjastonhoitajani, joka haikeasti katsoi lainaamiani Shimuroita, voi, sullako on vielä näitä lukematta. =)

  #143284 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Suosikkia on mahdotonta nimetä, dekkareita on niin valtavasti eri tyylilajeissa, ja tykkään monenlaisista. Edellä mainitut Fred Vargas, Donald E. Westlake, Sujata Massey ja Colin Dexter ovat kaikki suosikkejani. Samoin Tony Hillermanin etnohenkiset navajodekkarit, Robert van Gulikin muinaiseen Kiinaan sijoittuvat Tuomari Dee -dekkarit, Ellis Petersin muinaiseen englantiin sijoittuvat Veli Cadfael -dekkarit, Elizabeth Georgen koko tuotanto, Sue Graftonin aakkosdekkarisarja, Michael Dibdinin Aurelio Zen -sarja, Donna Leonin Guido Brunetti -dekkarit, Alexandra Marininan Nastja Kamenskaja -dekkarit, Reginald Hillin Pascoe & Dalziel jne. jne. Lisäksi on runsaasti kirjailijoita, joilta on suomennettu vain yksi dekkari ja olen kieli pitkällä odottanut lisää, mutta eipä ole kuulunut, mm. espanjalainen Manuel Vasquez Montalban.

  #143285 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Vielä mainitsemattomia erinomaisia dekkaristeja ovat mm. Lawrence Sanders ja Åsa Nilsonne.

  #143286 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hmm, mulla taitaa olla vähän erilainen maku kuin useimmilla täällä. Pidän erityisesti pohjoismaalaisista dekkareista. Parhaita ovat Inger Frimansson ja Karin Fossum. Muita hyviä ovat Henning Mankell, Håkan Nesser, Anne Holt, Åsa Nilsonne, Anna Jansson ja Anne Holt.

  Agatha Christiet luin yläasteikäisenä kaikki. Ruth Rendellin kirjat luin parikymppisenä alkuperäiskielellä. Pidin niistä aikanani, mutta nyt on ilmeisesti pohjoismaisten dekkaristien vuoro.

  Yhtä kirjaa en osaa nostaa muiden yläpuolelle.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)

Alueelle ‘Lukeminen’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.