Miten myydä kirjoja?

Etusivu Foorumit Lukeminen Miten myydä kirjoja?

Tämä aihe sisältää 19 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 5 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #50231 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kirjahyllyni alkaa täyttyä liikaa, joten on aika luopua joistain. Kokeilin huuto.netiä mutta siellä ei oikein tunnu lukiojoita käyvän, esim Hietamiehen Sonja-sarjan kirjoja oli katsottu kahden viiko aikana vain 7-18 kertaa.

  Mitä muita paikkoja olisi laittaa kirjoja myyntiin?
  Pk-seudun tuo lähidivari myy esim noita Hietamiehiä hintaan 5 e/kirja, mutta maksaisi vain 1 e/kirja, senkin vaihdossa… jos sellaisen 3-4 e/kirja jotenkin saisin, olisin iloinen. Olisin siis todella iloinen myyntipaikkavinkeistä!

  #685012 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  No mites kirpparille? Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Valtteri (Vallilassa VR:n vanhat makasiinit) ja kaikkien stadin kirpparien äiti eli Hietsu (Hietalahden tori). Myös kehätien varrella jotain, en ole käynyt kun asun keskustassa.

  Tyhjennä saman tien komerosi muustakin tarpeettomasta ja lyö kamat yhteen kaverisi kanssa. Notkutte kirpparilla esimerkiksi lauantaipäivän ja lyötte kaksi kärpästä yhdellä iskulla: pääsette eroon tavaroistanne (ei sitä tietenkään aina voida taata :-)) ja ehditte siinä kaupankäynnin sivussa vaihtaa kaikki omat ja kaveripiirinkin kuulumiset.

  Hinnoista en osaa sanoa, kun en itse ole ostanut kirpparilta Hietamiehiä ym. romaaneja, ainoastaan vanhempia kirjoja (kerään tiettyjä aihealueita). Voi olla että 3-4 euroa on aika paljon, jätä ainakin tinkimisvaraa. Ainakin useamman kirjan ostajalle.

  Mukavaa myyntipäivää!

  #685013 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hyvä kysymys. Johon en valitettavasti osaa vastata… Olen edellisen vastaajan kanssa samoilla linjoilla, että kirpparilla kannattaa yrittää. Sieltä ne tosin taitavat päätyä useimmiten divarien omistajille, mutta väliäkös hällä kunhan kauppa käy.
  Muutamaa euroa enempää ei kyllä varmaan kirjasta saa.

  Kirja onkin valitettavasti yksi niistä tuotteista, joiden markkina-arvo laskee romahdusmaisesti hyvin pian.

  Olen itse sellainen rohmulukija – ja yhden kerran kirjan lukija – että nautin pelkästään kirjaston tarjonnasta. En ole yhtään iloinen edes saamistani kirjalahjoista! Ensinnäkin siksi, että haluan itse valita kirjani (tai usein lahjaksi tulee sellainen kirja, jonka olen jo lukenut) ja toiseksi en yksinkertaisesti halua omistaa kirjoja ja täyttää niillä kotiani. Jos joskus harvoin haluan palata johonkin jo lukemaani opukseen, teen uuden reissun kirjastoon.

  #685014 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Huuto.net ei tosiaan taida olla paras paikka myydä kirjojaan. Koulukirjoja lukuunottamatta. Yhden Elisabeth Adlerin kirjan olen joskus tainnut saada Huuto.netissä kaupaksi kun sinnikkäästi yritin. Laitoin myyntiin tuolloin kaikkineen 15 kirjaa. Luulen myös, että kirpputori on paras vaihtoehto, eikä sekään takaa mitään. Mitä itse olen kirpputoreja kierrellyt, niin tuntuu siltä, että ne samat kirjat ovat hyllyssä aina vain. Eivät taida mennä sielläkään ”kuumille kiville”, ellei ole jokin juuri ilmestynyt ja hinta hyvin alhainen. Aina kannattaa silti yrittää. Pari tai maksimissaan se kolme euroa minäkin suosittelisin kirjan hinnaksi laittamaan.

  #685015 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Pidin keväällä kirpparipöytää kaksi viikkoa ja olin aivan hämmästynyt, kun kaikki kirjat menivät kuin kuumille kiville. Kun edellisen kerran vuokrasin pöydän pari kolme vuotta sitten, kirjat eivät kelvanneet kenellekään. Tällä kertaa erityisesti englanninkieliset pokkarit suorastaan revittiin käsistä, mutta kyllä kaikki muukin teki kauppansa, lastenkirjoista tietokirjoihin. Osasyynä hyvään menekkiin oli varmaan se, että kyseisellä kirpparilla oli kaiken kaikkiaan vähän kirjoja myynnissä ja englanninkielisiä en nähnyt kenenkään muun pöydällä.

  Hintaa niille ei tietenkään voi kovin paljoa laittaa. Hinnoittelin omat kirjan kunnon ja arvioimani kiinnostavuuden mukaan 1 eurosta 5 euroon.


  Nimetön

  Kiitos vastauksistanne. Tuo kirpputoripöytä ei oikein houkuta, siellä ei kokemukseni mukaan käy kaupaksi kuin krääsä, ja nekin hyvin olemattomilla hinnoilla – ja pöytien vuokrat ovat todella kovia…

  Taitaa olla parasta tyytyä tuhon divarin vaihtoeuroon ;(


  Nimetön

  Niin piti vielä sanoa, että tuohon Huutonetin huonoon suosioon kirjamyynnissä vaikuttanee usein kohtuuttomiksi nousevat postituskulut… :(


  Nimetön
  , post: ( wrote:
  Kiitos vastauksistanne. Tuo kirpputoripöytä ei oikein houkuta, siellä ei kokemukseni mukaan käy kaupaksi kuin krääsä, ja nekin hyvin olemattomilla hinnoilla – ja pöytien vuokrat ovat todella kovia…

  Taitaa olla parasta tyytyä tuhon divarin vaihtoeuroon ;(

  Minä sain kirpparilta melkein 300 euroa puhdasta tuottoa (eli siitä on jo pöydän vuokra vähennetty), ja varmaan puolet siitä tuli kirjojen myynnistä. Antaa vähän käsitystä siitä, miten ylitsepursuavan täynnä meillä hyllyt oli kirjoja, joista jopa raatsi luopua.. Mutta kuten sanottu, ikinä ennen eivät kirjat ole kirpparilla käyneet tuolla tavoin kaupaksi.


  Nimetön

  Nyt kirjat menevät parhaiten kaupaksi, kun ihmiset haluavat ostaa lomalukemista. Huutonetissä saattaa mennä kaupaksi kirjapaketit (esim. useampi saman kirjailijan teos, jolloin postitus menee samoilla postimaksuilla) tai sitten kirjojen hinnat pitää olla tosi halvat.

  Tunnetut uutuuskirjat menevät kirppiksellä kaupaksi, mutta vähän nimettömämmät eivät. Itse olen joskus myynyt kirjoja jopa 10 snt:llä per kirja, mutta eivät menneet kaupaksi, joten vein kirjoja sitten kirjaston vaihtopisteeseen.

  #685020 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  KIRJOILLE PARAS MYYNTI PAIKKA ON KIRPPUTORI HYVIN ON MENEET KAUPAKSI AINA JOKU OSTAA


  Nimetön

  http://www.bookcrossing.com Sinne ! Pääset eroon ei toivotuista kirjoista ja saat nipullisen haluamiasi tilalle ihan ilmaitteeksi. Vaihto se on mikä kannattaa.


  Nimetön

  Olen käynyt kaksi kertaa Valtterissa myymässä, ja molemmilla kerroilla kirjat vietiin käsistä. hintahan ei kovin kova ollut, mutta kyllä hyväkuntoisista, kovakantisista kirjoista voi saada 3-4 euroa.


  Nimetön

  Onko joku tutustunut tuohon ilmeisesti uuteen tulokkaaseen Booky.fi:n? Se on verkkokauppa, mutta siellä on myös Vihreät Kirjat -osasto, johon voi ilmoittaa omiakin kirjojaan myyntiin. Nopeasti selasin niiden nettisivut ja pääsin käsitykseen, että toimitusmaksutkin olisi nolla euroa.

  #685024 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hoidan asianajotoimiston kirjastoa, josta aika ajoin poistetaan vanhoja laki- ja muita alan kirjoja uusien painosten tieltä. Tuntuu ikävältä heittää kirjoja roskiin, hiilijalanjäljestä puhumattakaan. Mikä neuvoksi?

  #685025 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Minä olen säännöllisesti myynyt ostamani pokkarit divariin. Ne ovat käyneet hyvin kaupaksi, mutta hinta on vuosien varrella pudonnut 2 €:oon kappaleelta.

  Muista kirjoista en osaa sanoa. Ainakaan vanhemmat kirjani eivät ole oikein kelvanneet divariin. Kovakantisia minulla on vielä melko paljon hyllyssä.
  En haluasi kerätä kirjoja, mutta minkäs teet. Joillekin kirjoista luopuminen voi olla vaikeaa, minulle ei. Tämä ei tietenkään koske aivan kaikkia kirjoja.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)

Alueelle ‘Lukeminen’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.