Miljardeja täysin vääriin asejärjestelmiin – vuosisadan harhainvestointi

Etusivu Foorumit Kotimaa Miljardeja täysin vääriin asejärjestelmiin – vuosisadan harhainvestointi

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ilkka Luoma 2 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1710002 Ilmoita asiaton viesti

  Ilkka Luoma
  Osallistuja

  [Suomen valtioneuvosto käynnisti laajat toimenpiteet, joilla korvataan nykyinen Boeing F/A-18 Hornet – taisteluhävittäjäkalusto. Investointi on niin valtava rahamäärä, että ei enää sitä oteta valtion budjetista, vaan kustannetaan otettavalla velalla, jolle haettaisiin EU – tason siunausta, koska valtiomme velkaisuus nousee ennätyslukemiin. Uudet suurvallat tulevat korvaamaan huippukalliit pilottia tarvitsevat hävittäjä – pommittajat robottilennokeille, joita saa yhden ensilinjan hävittäjä – pommittajan hinnalla ehkä noin 5-8 kappaletta]

   

  *

  Kallista lystiä olla ylpeän kopea lännenmies täällä idän rajalla –

  … halvemmaksi tulee pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä ja olemaan liittymättä ulkoisten maahamme tulevien sota- ja taistelu-uhkien osaksi. Näin me emme ole kiinnostava hyökkäyskohde. Miksi lännenmies puolustaa kulttuuriaan niin aggressiivisesti?

   

  Mitä kirjoitimme reilu neljä vuotta sitten, kun Hornet hävittäjiin hankittiin ilmasta – maahan AMRAAM – taisteluohjuksia, jo hyökkäystoimintana …

   

  [03032012][IL]

  Armeijan modernisointi – huippuelektroniikka ei korvaa metsäsissiä

  (Varuskuntia raivataan nurin. Ikäluokat ja puolustus-/ hyökkäyskyvykkäät nuoret vähenevät ja huippuelektroniikka saa entistä enemmän rahaa. Hajautetut paikallisjoukot voivat olla tae, ettei vihollinen edes aloita hyökkäystään – suurien menetyksien pelossa)

  [… varusmiesalokas vannoo valaansa – ”mitähän minäkin teen, kun vihollinen hyökkää? Meitä ei ole koulutettu hyökkäämään, vaan puolustamaan – kotiseutuni maastot tunnen ja puolustan omaani ja tuttuja elinpiirejäni. Tarkkaa ohjusta ei kannata tuhlata minuun, joka olen osa kolmimiehistä sabotoitsijaryhmää, jos vihulainen maillemme onnistuu pääsemään. Maatani puolustan, mutta yleisesti hyväksytyn rajan ylittämisen jätän muille”… ]

  Afganistan on ollut koetinkivi englantilaisille, venäläisille ja nyt amerikkalaisille. Neuvostoliiton miehitettyä maan, afgaanisissi pudotteli venäläisten helikoptereita olalta ammuttavilla amerikkalaisperäisillä Stinger – ohjuksilla. Nyt kapinallississi ampuu kiusallisen häiritseviä iskujaan venäläisvalmisteisilla olalta laukaistavilla raketeilla. Huipputeknologia ei koskaan korvaa motivoitunutta sissiä, jolla on päämäärä, motivaatio ja identiteetti.

  EMS – pulssi,

   … joka syntyy jo taktisen ydinaseen räjähdyksestä, tuhoaa nykykäsityksen mukaan miltei kaiken huippuelektroniikan, joita modernit aseet ovat täynnä.

  Amerikkalaiset kehittivät jo vuosia sitten atomiaseen – neutronipommin, joka tappaa vain ihmisiä, röykkiöittäin, mutta ei rakennuksia – ja samalla eliminoi vihollisen (ehkä omatkin) ohjauselektroniikat.

  Metsäsissiin EMS -pulssi ei vaikuta, paitsi tämän kännykkään, tietotekniikkaan ja GPS – laitteisiin. Näin elektrokybersotilaasta tuli kertaheitolla ”talebantaistelija” – jos motivaatiota sattui jäämään tai yleensä edes syntymään. 

  Huippumoderni sotilas kuin laitteisto ovat huippukalliita

  Tehokkain häiritsevä tekijä on metsäsissi, joka katoaa tehtävän täytettyään kuin ”pieru Saharaan” tai kuin ”vaeltava aave” metsän siimeksiin. Jokaiselle metsäsissille ei riitä millään maahantunkeutujalla huippuhienoa maaliinsa hakeutuvaa täsmällisen tarkkaa ohjusta tai pommia. 

  Kolmimiehiset hyvällä motiivilla ja ryhmähengellä varustetut iskusotilaat ovat suurena monikertana kiusallinen ”ase”, ja saattaa aikaansaada suurenkin nykyteknologisen armeijan hyökkäyksen epäonnistumisen (ainakin koko sodan voittamista ajatellen).

  Olisi mukava tietää miten ja millä suunnitelmalla sveitsiläiset maatansa puolustaisivat – ei ole kokemusta eikä tietoa, koska eivät ole joutuneet hyökkäyksien kohteiksi pitkiin aikoihin – kuitenkin reservillä on aina aseet jo kotona valmiina.

  Afgaanisissi pudotti 8.000 dollarin olkaraketilla 15.000.000 dollaria maksavan hyökkäyshelikopterin 

  – tuossa piilee asian ydin. Se kuka pienimmillä kustannuksilla ja monikerralla toimiessaan tuhoaa mitä enemmän vihollisen huippukalliita aseyksiköitä ja -järjestelmiä – on lopulta sodan voittaja – usein oman maansa puolustajana. 

  Muistamme Vietnamin, 

  jossa edes massiiviset mattopommitukset eivät lannistaneet ”pakolla ja motivoinnilla” koulutettuja Pohjois-Vietnamin metsäsissejä. Seurauksena amerikkalaisten massiivisista sotatoimista oli miljoona tapettua vietnamilaissiviiliä, 60.000 omaa sotilasta ja 150.000 amerikkalaisnuorta, huumeiden käyttäjinä ja mielisairaina, joiden hermo meni Coca Cola -automaateista huolimatta – oltiin vieraalla maalla – ilman mitään motiivia tai edes ymmärrystä miksi täällä ollaan.

  Suomalainen puolustushenki syntyy osaksi karismaattisista johtajista, 

  jotka panevat itsensä likoon esimerkkeinä kaikesta siitä, mitä vaativat alaisiltaan. Sotilaan paras ase on isänmaallinen henki ja halu sinnikkäästi puolustautua omalla reviirillä. Tässä operoinnissa ei tarvita huipputeknologisia tietokoneita, vaan lukuisina pienosastoina motivoituneita sissiryhmiä, jotka tuhansin pienryhmin iskevät ja katoavat ”metsiin”. 

  Näyttävyys- ja näytettävyysaseita tarvitaan paraateihin siviilien mieltä ylpistämään,

  …ja joihinkin harvoihin tarkkaiskuihin vihollisen suuriin keskittymiin tai painopistekohteisiin, joita todennäköisesti myös parhaalla taidolla puolustetaan – jolloin teknologiavälineistä huolimatta vihollisen tappiot kasvavat suuriksi. 


  Investointi Hornet – hävittäjien hyökkäysohjuksiin on vain amerikkalaisen asetuotannon tukemista
  (Kun kansakunta ei edes Natoon millään muotoa halua liittyä)

  80:llä ilmasta maahan ammuttavalla ”Hornet – hyökkäysohjuksella” ei paljon saada aikaiseksi, mutta esimerkiksi 20.000 kolmimiehistä metsäsissiryhmää tekee pahaa jälkeä, kun se koordinoidusti iskee (tässä tarvitaan sitä ”nokialaista”). Pahin isku on ”sadoin veitsen iskuin” haavoitettu vihollinen, yhtä aikaa ja monin paikoin – liian paljon menetyksiä tietäen, etteivät iskijän tappiot olleet kuitenkaan kovin suuret! 

  Muistamme Talvisodan, useimmat lukemistaan kirjoista – kun ylimielinen, ”hyvin” varustettu, paikallisoloihimme tottumaton ja ilman motivaatiota kuin päättäväisyyttä omaava massa-armeija hyytyi pakkaseen ja suomalaisen ”metsäsissin” periksi antamattomuuteen. 

  ORIG [IL] ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1365002 – LINKKI sisältää 1099 lukijakommenttia!

  EKSTRA ” … Suomi korvasi venäläisvalmisteisen BUK – ohjusjärjestelmän norjalaisen Kongsbergin ja amerikkalaisen Raytheonin valmistamalla Nasams 2:lla vuonna 2009.

  Nasams 2 käyttää samoja AMRAAM – ohjuksia kuin Hornet – hävittäjätkin. Kaupan hinnaksi tuli lopulta yli 350 miljoonaa euroa. … ”

  ~ http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/korvasiko_suomi_bukin_huonommilla_naton_takia-23638

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL | US | PZ | VF | BL | BL | T | VU | BLOG 99256

  DOC metsasissi_cyberteknolgia_24112016 – Microsoft Word Starter

  PVM 24112016

   

  |784|

  #1710034 Ilmoita asiaton viesti

  Ilkka Luoma
  Osallistuja

  [Yle]

  ” … Suomen uusiksi monitoimihävittäjiksi ovat vahvasti ehdolla esimerkiksi amerikkalainen F35 eli Joint Strike Fighter ja ruotsalaisen Gripen-hävittäjän seuraava versio. Jos vertaamme niiden hintoja Horneteihin, on ero merkittävä.

  Esimerkiksi Norja maksaa tilaamistaan 52:sta F35-koneestaan noin 7,6 miljardia euroa, eli 142 miljoonaa euroa per kone. Sveitsi taas teki 22 Gripenistä n. kolmen miljardin euron (3 126 mijardin Sveitsin frangin) sopimuksen, mikä olisi 136 miljoonaa euroa per kone – mutta Sveitsin hävittäjäkauppa kaatui viime vuonna kansanäänestyksessä. … ” [copy – paste]

  Jatkuu linkin ~ http://yle.fi/uutiset/3-8138978 – alta.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Alueelle ‘Kotimaa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.