Miehen kaveri mustasukkainen meidän naimisiinmenosta

Etusivu Foorumit Miehen kaveri mustasukkainen meidän naimisiinmenosta

Tämä aihe sisältää 20 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 13 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #32170 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Miehelleni ovat kaverit aina olleet tärkeitä, siis miespuoliset, joiden kanssa on käyty kaljalla ja landella metsästämässä etc.

  Nyt, kun ilmoitimme menevämme naimisiin, niin miehen ystävä yrittää puhua miehelle ”järkeä”, hänen mielestään mies on ihan sekaisin, kun tällaista aikoo. Mies on pahoittanut mielensää ja pitää ystäväänsä kateellisena, on huomannut saman jo aiemmin, kun hänellä on ollut menestyksekkäämpi ura. Mitä on tehtävissä?

  #436726 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  Morsian wrote:
  Miehelleni ovat kaverit aina olleet tärkeitä, siis miespuoliset, joiden kanssa on käyty kaljalla ja landella metsästämässä etc.

  Nyt, kun ilmoitimme menevämme naimisiin, niin miehen ystävä yrittää puhua miehelle ”järkeä”, hänen mielestään mies on ihan sekaisin, kun tällaista aikoo. Mies on pahoittanut mielensää ja pitää ystäväänsä kateellisena, on huomannut saman jo aiemmin, kun hänellä on ollut menestyksekkäämpi ura. Mitä on tehtävissä?

  Ei miehen kaveri ole mustasukkainen. Pelkästään järkevä, älykäs ja aito ystävä. Naimisiinmenossa ei ole pätkääkään järkeä. Sehän tarkoittaa suurinpiirtein henkistä kastraatiota. Miehen itsenäisyys loppuu välittömästi, kun pappi sanoo aamenen. Usein jopa jo häävalmisteluhömpän aikana.
  Monesti kun kesällä ajelee autolla, huomaa tien varressa vaaleanpunaisia sydänkylttejä: ”Pia & Jani-Petteri”, Jenna & Joni” jne, niin tulee mieleen mennä ihan ystävänä varoittamaan, että ”Ei kannata. Lopettakaa hölmöily!”

  #436727 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kyllä te olette oikein tulkinneet tuon kaverin tunteet. Ei ole lainkaan harvinaista, että toista kadehditaan asioista ja ominaisuuksista, joita haluttaisiin itselläkin olevan. Mustis ja kade, kannattaisiko lainkaan käyttää nimitystä ”ystävä”?.

  Tuo edellinen kaveri taitaa olla vielä keskenkasvuinen ainakin henkiseltä puoleltaan ajatuksineen! Te olette päässeet vaiheeseen, jossa halutaan elämältä muutakin, kuin lystinpitoa ja kapakkireissuja poikien kanssa.

  #436728 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Mustasukkaisuutta vai eikö miehesi kaveri pidä sinusta? Jos ei halua sinunlaista naista kaverilleen. Itse olen ollut samanlaisessa tilanteessa, miehen mielestä kaveri on mustasukkainen kun haukkui minua miehelleni. Itse en ollut varma mikä oli todellinen syy. Me olemme vielä yhdessä mutta heidän ystävyytensä on viilentynyt minun takiani. Mikä on mielestäni ikävää ja lapsellista, mies kun valitsi minut vastoin kaverinsa toivetta.

  #436729 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Niin, ehkä ei tosiaan kemiat kohtaa sinun ja miehesi kaverin välillä…mutta ei, eihän se niin voi olla että sinusta ei pidetä, kateushan se piti tähänkin vetää mukaan. Ja enpä usko että aikuiset miehet ois kateellisia noin hölmöstä asiasta kuin jonkun naimisiinmenosta.

  #436730 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  juu,kateutta tottakai…. wrote:
  Niin, ehkä ei tosiaan kemiat kohtaa sinun ja miehesi kaverin välillä…mutta ei, eihän se niin voi olla että sinusta ei pidetä, kateushan se piti tähänkin vetää mukaan. Ja enpä usko että aikuiset miehet ois kateellisia noin hölmöstä asiasta kuin jonkun naimisiinmenosta.

  Tämä ei liity mitenkään alkuperäisen tilanteeseen, mutta joskus ystävät näkevät miten esim. narsisti ottaa puolison haltuunsa ja tämä puoliso ei tajua yhtään mitään tilanteesta. Jos ystävät varoittavat, niin varoitukset menevät kuuroille korville. Usein näihin ”haltuunottoihin” sisältyvät myös taloudelliset asiat. Kysymyksessä on ns. vaaleanpunaiset lasit.

  #436731 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Ei se ole mustasukkaisuutta, vaan menettämisen pelkoa. Miehen kaveri tietää, että kun olette naimisissa mies ei enää pääse kaljoille, harrastuksiin ym. koska kotona on vaimo joka määrää kaapin paikan. Olet ilmeisesti jo nyt yrittänyt rajoittaa miehen elämää, vai?

  #436732 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Parisuhde ja sitoutuminen ei sovi kaikille. Kuitenkaan kaikki eivät sitä itse ymmärrä. Silloin ystävän velvollisuus on sanoa mielipiteensä.

  Jos viina ei sovi ystävällenne, piidättekö suunne kiinni, ettekä sano mitään?

  #436733 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Harvemmin se kaveri nai ja syö aamupalaa mettäkaverinsa kanssa. Niinkuin anopeillekin sanotaan, puoliso on itseä varten ei kavereita, tai vanhempia varten. Kaikki ei vaan ole hoksinut asiaa.

  #436734 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  siis se miehen kaveri muka KATEELLINEN toisen naimisiinmenosta?? Häh?

  Miten siitä voi kukaan mies toiselle kateellinen olla? Pääsee sitä naimisiin jos haluaa, se nyt ei kenenkään miehen mielestä mikään kateuden aihe ole. Ei ainakaan kenenkään nuoren tai varhaisessa keski-iässäkään olevan miehen mielestä. Typerää tuollaista luullakaan.

  Ja tämän voit huoletta uskoa: miehesikään ei luule sellaista. Kyllä hän tietää, mistä kenkä puristaa, mutta sinulle sitä on hänen mahdotonta sanoa. Syyhän on just tuo, minkä täällä joku jo esittikin. Miehen kaveri pelkää, että mukavat poikamiesillat kavereiden kesken ovat sitten ohi, niin kuin luultavasti ovatkin.

  Ja kenties tuo kaveri tuntee pikkuisen ihan aitoakin huolta ystävästään.

  Kaikkein olemattomin vaihtoehto arveluillesi olisi se, että kaveri olisi mustasukkainen sinusta. Se nyt menee jo alta lipan. Mutta sinusta se varmaan olisi kaikkein ihanin syy, eikö vaan?

  #436735 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  se voi olla itse kiinnostunut miehestäsi , se sen kaveri, monesti näin ne tulee esiin nämä piilojutut.Eiköhän miehelläs herää epäilys jossain vaiheessa sen kaverin ”akkamainen”vonkaus ?

  #436736 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kun lukee näitä vastauksia ei voi kuin ihmetellä sitä, että minkäkainen naiskuva näillä kirjoittajilla on. Jos naiset ovat noin määräileviä ja despootteja, niin miksi miehet sitten menevät naimisiin – ai joo: ”nainen pakotti”.

  AP:lle sanoisin, että miehesi kaverin sanomiset kertovat aika paljon hänestä itsestään, eikä niinkään teistä tai etenkään sinusta. Sinuna antaisin tuollaisten puheiden jäädä omaan arvoonsa – ja ehkäpä joskus 5-10 vuoden päästä voitte kaikki yhdessä nauraa entisille aivoituksille. Kasvua ikä kaikki :)

  #436737 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kyllä minä ainakin nuorempana olin mustasukkainen kaveristani. Parhaan ystäväni kanssa olimme kuin paita ja peppu noin kuusi vuotta, kunnes minut syrjäytti ystäväni poikaystävä. Tottakai se otti päähän, koska en itse seurustellut. Olimme paljon käyneet pitämässä hauskaa risteilyillä, etelänreissuilla, elokuvissa, syömässä, urheiluharrastuksissa jne. Seurustelun alettua tapasimme aiemman n. 5 x/vko noin 1x/2 vkoa. Itse asiassa minäkin sitten äkkiä etsin itselleni poikaystävän, mutta tietysti se suhde oli tuhoontuomittu, koska se lähinnä perustui sille ajatukselle, että jos en voi olla kahdestaan ystäväni kanssa (kolmantena pyöränä en halunnut olla), niin sitten olisimme nelistään yhdessä.

  Kyllä minä epäilisin ap:n tapauksessa sitä, että miehen bestis on mustasukkainen menettämästään ajasta hyvän ystävän kanssa.

  #436738 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kaverin sanomiselle voi olla kaksi syytä, jotka täällä on jo sanottukin.
  1. Hän pelkää menettävänsä hyvän kaverin ja että piiloudutte kahdestaan kotipesään. Tosin miehet ovat joustavia ja löytävät uudet tilalle, heillä ei ole naisten tyylistä bestis-ajattelua.

  2. Kaveri näkee paremmin tilanteen ulkopuolelta ja on huomannut jonkun vinksahduksen teidän suhteessanne: ette ole hänen mielestään sopiva pari yhteen. Siksi haluaa suojella kaveriaan tekemästä elämänsä mokaa. Mies ei ehkä tätä vielä huomaa, etkä sinäkään, mutta ota nyt tämäkin vaihtoehto huomioon.

  Tarkastele analyyttisesti teidän liittoanne, onko riittävästi eväitä jatkoon. Onko toinen varakkaampi, voiko toinen hyötyä tästä? Entä koulutus, harrastukset, ystävät, työ, ovatko tasapainossa?

  #436739 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Se oli siis mieheni, joka arveli, että kaveri on kateellinen eikä kestä sitä, että hänellä on onnellinen ihmissuhde. Kaveri oli myös selittänyt miten hänen oma suhteensa perustuu lähinnä hyötyajatteluun. Mieheni näyttää tunteensa ja hellii minua myös seurassa.

  Meidän liittomme on henkinen liitto ja olen ehdottanut avioehtoa.

  Miehen vapautta en halua rajoittaa, uskon rakkauden pysyvän henkisen vapauden tilassa, mikä ei tarkoita ns. vapaata suhdetta.

  Tämä kaveri ei esittänyt mitään asiaa, joka minussa olisi vialla, lähinnä kysymys on siitä, että mieheni on rakastunut ja sitoutunut minuun.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.