Liian vanha työelämään

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu Liian vanha työelämään

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Sydän – Hämeen sutki 14 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23348 Ilmoita asiaton viesti

  Utelias-
  Jäsen

  EU harmaantuu kovaa vauhtia ja niinpä useissa EU-maissa on keskusteltu eläkeiän nostamisesta tuonne 67 vuoden tuntumaan.
  Ruotsalainen Ericsson ilmoitti irtisanovansa tuhat työntekijää. Kaikki irtisanottavat ovat kuulemma yli 35-vuotiaita.

  t. Utelias, jolla on kaksi nimmaria.

  #319527 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Se on julmaa, kun ihmisiä irtissanotaan, oli ikä mikä tahansa. Eipä tässä auta voihke ja valitus. On kait vielä kerran pantava itsensä likoon ja perustettava joku firma, mikä kannattaisi Suomen verohullussa valtiossa.

  Se on varmaa, että mitään en perusta ennen, kuin SAK:n rosvokopla on saatu aisoihin ja Vihreäliike poistettu puoluekartalta, joten ytaisikin jäädä yhtiö perustamatta.

  Työttömille sen verran, että kerätkää itsestänne ammatillisesti osaava ryhmä tietyltä alalta ja alkakaa itse yrittäjiksi osuuskunta-aatteen pohjalta. Muutamia tällaisia on jo olemassa. Ei heistä miljonäärejä ole tullut, mutta onpahan työtä kaikille, joita ei Kiinaan siirretä.

  #319528 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Ensin ikävät asiat:
  Homelite, tuo tuhannen ihmisen saneeraus tapahtuu tuolla länsinaapurissa. Minua ihmetyttää tuossa Ericssonin henkilöstöpolitiikassa se, että irtisanomisten tärkeimpänä perusteena oli työntekijän ikä, yli 35-vuotta.
  Sitten hyviä uutisia:
  Pyöräilimme tuonne Hietsun kirpparille. Sieltä löytyi Aleksis Kiven seuran julkaisema kirja ”Minä elän” vuodelta 1945. Edelliseen liittyen löytyi myös kirja ”Aleksi Kivi, elokuvakertomus”, jonka on laatinut Ilmari Unho ”Minä elän” elokuvan mukaan. Kirja on painettu oikein Otavan syväpainossa 1946. Liisa osti olkihatun ja puukon. En tiedä saanko ensi yönä unta.

  #319529 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tuo telejätti Ericssonin homma menee seuraavasti.
  Yhtiö haluaa vaihtaa tuhat yli kolmeviitosta nuorempaan. Vapaaehtoisesti lähtijöille maksetaan puolentoista vuoden palkka.
  Korkeakouluopinnot vievät aikansa ja ilman niitä ei Ericssonille pääse. Voi käydä niin, että kaksiviitoset pelkäävät työuransa tyssäävän jo kymmenen vuoden päästä ja jättävät hakemuksensa laittamatta. Nokia voi olla turvallisempi vaihtoehto.

  #319530 Ilmoita asiaton viesti

  Näin se näyttää menevän, että jos joudut työttömäksi esim. työnantajan konkurssin vuoksi, jos tuotantolaitokset siirretään kiinaan tai johonkin muuhun maahan missä työvoima on halpaa, ei auta vaikka olisi ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemus. Jos ikää on viidenkympin pintaan tai yli, eläkkeelle et pääse, eikä kukaan ota töihin. Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan enimmäismääräajan täytyttyä ei ole hurraamista. On paljon ihmisiä jotka eivät kestä tilannetta, vaan masentuvat ja menettävät elämänhalunsa. Joskus tilanne johtaa jopa ns. henkilökohtaiseen ratkaisuun, muista murhenäytelmistä puhumattakaan.

  Eläkejärjestelmää täytyisi muokata joustavammaksi. Jos on tehnyt ahkerasti työtä esim. 35 – 40 vuotta, ja on syyttä työttömäksi joutunut eikä uutta työtä löydy vaikka kuinka aktiivisesti sitä etsisi, olisi valtion taattava kohtuullinen eläke, jotta edes mielenterveys säilyisi, eikä järkkyisi toimeentulohuolien paineen alla. Rahaa yhteiskunnalla on, sen käyttöä vain pitää priorisoida. Jättää vähemmälle järjetön rahan kylväminen maailmalle.

  Hyvää tarkoittavilla rahoituksilla ja lahjoituksilla toki saadaan jotain aikaan vähäosaisille esim. Afrikassa. Rahan jakaminen ei kuitenkaan tarkoita hyvää meille täällä kotimaassa, päinvastoin. Suurvallat hoitakoot sen rahan jakelu homman. Niillä on paljon isommat resurssit siihen.

  Raha hanoja maailmalle sulkemalla voitaisiin tukea niitä suomalaisia yrityksiä, joilla on halu pysyä täällä, ja työllistää ihmisiä, mutta kituvat kannattamattomuuden rajamailla tai tuottavat tappiota. Sitä kautta työttömyyttäkin voitaisiin varmasti edes hieman helpottaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Alueelle ‘Yleinen keskustelu’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.