LIBANONIN ASENNE

Etusivu Foorumit Ulkomaat LIBANONIN ASENNE

Tämä aihe sisältää 48 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  B. Vento 14 vuotta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 49)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #24082 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  STT

  ”LIBANONILAISET HYVÄKSYVÄT HIZBOLLAHIN SIEPPAUKSET

  Kaksi kolmasosaa libanonilaisista hyväksyy Hizbollah-järjestön tekemät kahden israelilaissotilaan sieppaukset. Beirutilaisen tutkimuskeskuksen BRCI:n mukaan 70,1 prosenttia libanonilaisista hyväksyy 12. heinäkuuta tehdyt sieppaukset, joiden seurauksena Israel aloitti sotatoimet Libanonissa.
  Lisäksi yli 85 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä että Hizbollah tekee oikein taistellessaan israelilaisia vastaan”.

  Libanonilaiset ovat siis saaneet mitä ovat halunneetkin.

  #329680 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  On tannut haastatella shiiakorttelin kodittomia, haluaisin tietää virhemariginaalin, onko se esim +-25% tai jotain.

  #329681 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hizbollah on tuonut sodan kirot Libanonin ylle, mutta libanonilaiset vain ylistävät sitä. Outoa sikäli mikäli koko kysely edes vastaa todellisuutta.

  #329682 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Allu!

  Kyllä se kysely varmaan totuutta vastaa. Olin itse aikoinani töissä palestiinalaisten omistamassa ja pyörittmässä yrityksessä eräässä arabimaassa noin 7 vuotta. Ainoana eurooppalaisena. Siksi luulen ymmärtäväni vähän enemmän asioista siellä päin kuin keskimääräinen kommentoija. Lisäksi olen puolueeton suhtautumisessa erilaisiin ihmisiin ja rotuihin. Kaikki arvioidaan pelkkien kovien meriittien ja ominaisuuksien perusteella.

  Meikäläisten on oikeastaan turha edes yrittää analysoida muslimin mieltä noissa maissa, joissa pääväestö on muslimeja. Se ajatusmaailma näet poikkeaa aivan tyystin meikäläisestä. Ne eivät edes koskaan kohtaa. Ne ovat kuin kaksi viivaa, jotka kulkevat eri kulmassa poispäin topisistaan.

  Täälläkin näkee keskustelijoita jotka eivät ole pelkän tyhmyyden riivaamia mutta perinteensä ja kokemusmaailmansa tietynlaiseen ajatteluun pakoittamia ja rajoittamia. En nimeä ketään mutta lukemalla löytyy. Sitten on tietysti sillkkaa tyhmyyttään täysin vajailla tiedoilla mutta lukkoonlyödyllä asenteellisuudella.

  Hizbollah on shia-muslimien levittäytymis- ja vaikutusvaltajärjestö joka ei kaihda mitään keinoja vaikutusvaltansa lisäämiseksi. He ovat ihan oikeita shia-muslimien ristiretkeläisiä. Heidän tavoitteensa on savutettu sitten kun koko maailma on shia-muslimilainen. Ei ole väliä kuinka kauan tavoitteen saaminen kestää tai kuinka monta sivullista tai valtiota tuhoutuu. Tällaisia järjestöjä Israelilla on vastassaan. Järjestöjä joilla on usein oman väestön täysi tuki koska oma väestö ajattelee heidan laillaan. Heidät on vuosisatojen saatossa pakotettu ajattelemaan näin moskeijassa. Ajatelkaapa edes joskus itseänne israelilaisena jonka juuret ovat tuolla alueella vielä pidemmältä kuin yhdeltäkään alueen muslimeista. Silti nämä yrittävät tuhota heidät vaikka isrelilaiset asuvat ei ainoastaan perinteellisillä maillaan vaan peräti YK hyväksymillä mailla. Mitä teidän olisi tehtävä jotta pysyisitte tässä tilanteessa hengissä. Teillä on vastassa ja teitä tuhoamaan pyrkimässä shia-muslimien järjestöt ulkovaltojen aseistamana ja jota sen omat ”siviilit” tukevat ja joista tämä terroristijoukko on syntynyt.

  Ajatelkaa ja olkaa jotenkin kohtuullisia. Yrittäkää edes. Tämä ei tietenkään koske niitä joilla on se perinteellinen asennerasite.

  #329683 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Ajatteleminen on vaikeaa ja ikävää.
  Kyllä Hamas ja Hizbollah tahtovat ’rauhaa’. Heidän rauhansaalkaa heti, kun israelilaiset on lähetetty kappaleina ilmojenj teille tai kelluvat kalmoina Välimeren aalloilla.
  Mainitut järjestöt eivät edes halua kokeilla, mitä tapahtuisi, jos kaapatut israelilais-sotilaat vapautettaisiin ja ohjusiskut esim. Haifaan lopetettaisiin. – Mutta tuollaiset rauhantoimet eivät tietenkään sovi muslimeille. He tarvitsevat marttyyreita.
  Olen varma, ettei Israel koskaan tyydy pelkkään ’poskenkääntelyyn’. Se puolustautuu, taistelee olemassaolostaan ja iskee lujaa. Toivotan israelilaisille menestystä puolustustaistelussa arabiaggressiota vastaan.

  #329684 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Israelin hallitus olisi toivonut, että nuo kaksi israelilais-sotitilasta olisi mielummin tapettu kuin otettu vangiksi. Nyt hallituksella on paineita.

  #329685 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hizbollahit voivat ehkä olla nimenomaan Etelä-Libanonilaisia kansallisuudeltaan ja jos Libanonin virallinen armeija varustetaan ottamaan koko alueensa haltuunsa, se joutuu käymään omia kansalaisiaan vastaan sisällissotaan.

  Se on kuitenkin ainoa ratkaisu. Libanonin virallisen armeijan pitää ottaa koko Libanonin alue hallintaansa. Sellainen, että YK-Joukot ovat loputtomiin Libanonissa ei ole kestävä ratkaisu. Libanonin pitää ryhtyä Valtioksi ja Libabonin armeija on sen tae. Rauhan ja vaurauden rakentamisen pitäisi olla tärkeämpää, kuin Israelin ärsyttämisen sotaan. Jos joku tämän periaatteen alueella rikkoo niin se saa tuta kansainvälisen yhteisön voiman eli hizbollah parasta vain tyytyä vanhenemaan tai osoitteesi on helvetti.

  #329686 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Körmy

  Sattuikos Sinulle muistikatkos israelilaisten gaza´n ja länsirannan siirtokuntien suhteen. Nämä alueethan eivät kuulu YK:n israeliin hyväksymiin alueisiin.

  #329687 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Körmy

  Mitäs meidän tulisi ajatella punaniskoista? Nostivat nämä shiiat valtaan irakissa!!! Kun jenkit häärää sotien ja kapinoiden molemilla puolilla, niin maailma pelastuu!

  Mielenkiintoista tuo politiikka ja pisnikset eritoten.

  #329688 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  ”- Äidit katsovat nyt vierestä, kun heidän lapsensa kuolevat. Hizbollah suojelee Libanonia, he ovat vapaustaistelijoita eivätkä terroristeja, al-Khatib määritteli.”

  Hizbollahit ovat pelkkä riesa. Terroristeja joilla ei ole mitään perustetta heiluttaa Libanonin lippua.

  #329689 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  ovda wrote:
  Ajatteleminen on vaikeaa ja ikävää.
  Mainitut järjestöt eivät edes halua kokeilla, mitä tapahtuisi, jos kaapatut israelilais-sotilaat vapautettaisiin ja ohjusiskut esim. Haifaan lopetettaisiin. – Mutta tuollaiset rauhantoimet eivät tietenkään sovi muslimeille. He tarvitsevat marttyyreita.
  .

  ovda

  Ehkäpä tiedät että Israelilla on vankeinaan liki 10000 palesttinalaista, joukossa naisia ja lapsia. kriisin aikana on lisäksi vangittu yli 50 palestiinalaishallinnon virkamiestä ja jopa ministereitä. Juuri yhdellekään ei ole esitetty mitään syytteitä tai julistettu tuomiota – siis tyypillistä keskitysleiritoimintaa.

  hamas halusi että tuon israelilaissotilaan plalauttamisen vastineeksi vapautettaisiin edes osa näistä Israelin massiivisen vangitsemisohjelman uhreista. Mutta tämähän ei Israelille tietenkään sovi. Israelhan ei neuvottele Hamasin kanssa vaikka se edustaa Palestiinan ainoaa demokraattisesti valittua johtoa. Muita neuvotteluosapuolia ei ole näkyvissä joten Israeli asenne on tahallista pattitilanteen hakemista.

  Niinpä Israel lähtee mieluummin hyökkäykseen koko väestöä vastaan kuin hakisi tuon sotilaansa vapauttamista rauhanomaisin keinoin.Rauhantoimethan eivät Israelille sovi eikä se itse asiassa ole niitä koskaan edes kokeillut.

  #329690 Ilmoita asiaton viesti

  B. Vento
  Osallistuja

  Hyvä, Ovda! Asiaa puhut. Hauska nähdä taas sinutkin täällä.

  #329691 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  Körmy wrote:
  Allu!

  .Täälläkin näkee keskustelijoita jotka eivät ole pelkän tyhmyyden riivaamia mutta perinteensä ja kokemusmaailmansa tietynlaiseen ajatteluun pakoittamia ja rajoittamia. En nimeä ketään mutta lukemalla löytyy. Sitten on tietysti sillkkaa tyhmyyttään täysin vajailla tiedoilla mutta lukkoonlyödyllä asenteellisuudella.

  Ajatelkaapa edes joskus itseänne israelilaisena jonka juuret ovat tuolla alueella vielä pidemmältä kuin yhdeltäkään alueen muslimeista. Silti nämä yrittävät tuhota heidät vaikka isrelilaiset asuvat ei ainoastaan perinteellisillä maillaan vaan peräti YK hyväksymillä mailla.

  Ajatelkaa ja olkaa jotenkin kohtuullisia. Yrittäkää edes. Tämä ei tietenkään koske niitä joilla on se perinteellinen asennerasite.

  Körmy

  Olet taas yksi noista lapsellisista jotka puhuvat israelin juurista ja perinteellisistä maista. Juutalaiset asuvat niillä mailla jotka kuuluvat heille YKn 1947 päätöksen mukaan. Itse asiassa myös aluilla jotka YKn mukaan eivät heille kuulu, kuten Gazassa, länsirannalla ja Golanilla.

  Ennen vuotta 1948 juutalaiset omistivat noista ”perinteellisistä” maista 6% joka oli saatu ostamalla turkkilaisilta suurmaanomistajilta. Näidenkin todellinen oikeus omistukseen ja myymiseen oli lähinnä valloittajan oikeutta.

  Jos taas viittailet typerästi johonkin ”luvattuun maahan”, niin on todettava että Jahve ei ole mikään kiinteistövälittäjä tai tonttikauppias. Alueen luovutuksesta ei ole maarekisteriotteita eikä kiinteistötodistuksia joten juutalaisilla ei ole mitään legaalioikeutta alueisiin. Lisäksi omistusoikeus kyllä raukeaa 2000-vuoden poissaolon aikana.
  Ja jos jostain Jahven allekirjoittama luovutustodistus löytyisikin, olisi siihen vettojan todistettava katkeamaton omistusketju ylähes 2000vuoden ajalta osoittaakseensa vaateensa laillisuuden. Siihen ei kyllä pystyisi edes juutalainen asianajaja.

  Parasta että lopetat tuon lapsellisen linjan ja toetat että kriisin syynä on Israelin perustaminen palestiinalaisten ikimuistoisia aikoja omistamille alueilla. Siksi heidän katkeruutensa on ymmärrettävää.

  #329692 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  ”Libanon oli jo 60-luvulla rikas ja kehittynyt pankki-ja turistikeskus.Kuningas Hussein voitti sisällissodassa 70-luvun alussa Jordanian tukemat Jasser Arafatin terroristijoukot.Jasser hyökkäsi joukkoineen Libanoniin,ja Libanonin ensmmäisen tuhon jälkiseuraamuksineen aiheutti terroristijohtaja Jasser Arafat joukkioineen.Viime vuosina Libanonia on miehittänyt Syyria ja Hizbollah terroristijärjestö.Syyria jäi kiinni Libanonilaisen ministerin murhasta,jossa yhteydessä kuoli kymmeniä ihmisiä.Libanonin ja kansainvälisen yhteisön painostuksesta Syyrian armeija poistui Libanonista,mutta Hizbollah jäi.Nyt jo toisen kerran,ilman lupaa maahan tulleet terroristit,aiheuttivat valtavat kärsimykset Libanonin ahkeralle kansalle.”

  ”En allekirjoita Hizbollahin tavoitteita tai menetelmiä päästä niihin, mutta ei Israelinkaan keinot hyviä ole. Libanon on esimerkiksi TAAS joutunut muiden maiden/järjestöjen konfliktien selvittely kentäksi. Sen hallitus ei hyväksy Hizbollahin pommeja Israeliin. Samaa mieltä on kansa, joka juuri saanut rakennettua esimerkiksi Beirutin kauniiksi ja viihtyisäksi paikaksi. Turismikin rupesi nostamaan päätään ja nyt Israel pilaa kaiken pommittamalla kaiken hajalle.”

  ”Alueella on tosin yksi asia jota suomessa ei välttämättä kaikki ajattele, niin se on Mount Hermonin vesivarannot ja se sattuu ikävästi olemaan Israelin,Libanonin ja Syyrian rajamailla ja sieltä tulee alueen vesivarannot. Maa sen ympärillä on kuivaa ja se joka hallitsee vesivarantoja on niskan päällä. Ei ne appelsiinit hiekassa kasva eikä juttu luista jollei ole vettä.”

  Ohessa pari kuvaa Mount Hermonista.

  http://www.bibleplaces.com/images/Mount_Hermon_covered_with_snow_98-13tb_wr.jpg

  http://www.click.vi.it/SISTEMIECULTURE/xJordan_and_Mount_Hermon.jpg

  Vaikka Israelia ei olisi niin alueella riittäisi sotimisen syitä aivan tarpeeksi. Vesivarantojen hallinta kuivassa autiomaassa olisi ainakin yksi syy ja välimeren alueen ja lähi-idän on ennustettu kuumenevan entisestään kasvihuoneilmiön edetessä ja alueen vuoristojen, kuten Mounth Hermonin sulamisvedet voivat loppua tyystin jäätiköiden sulettua. Oletettavasti sotiminen kiihtyy ja sitten loppuu, kun vesi ja öljy loppuvat ja alueelta katoavat elämisen edellytykset.

  #329693 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Mistä löytyy se Allah joka määrittelee, ketä siellä kivikossa saa asua. Paskaa jauhat. Parempi olisi myrkyttää koko uskonlahko, ehkä Saddamilla oli yritystä, mutta koekaniinit olivat väärät, olisi aloittanut shiioista.
  Oikeastaan, ei sellä tarvita ketään. öljynkin voi pumpata ihan sivistyneet ihmiset, siläaksi koko seutu ja rauhaa riittää hetken.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 49)

Alueelle ‘Ulkomaat’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.