Kyselytutkimus graduani varten, aiheena TV-tekstitykset

Etusivu Foorumit Kulttuuri Kyselytutkimus graduani varten, aiheena TV-tekstitykset

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 4 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #111684 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tervehdys

  Olen Roni Pesonen, opiskelen englannin kääntämistä Turun yliopistossa viidettä vuotta ja teen parhaillani pro gradu –tutkielmaa TV-katsojien suhtautumisesta vallitsevista tyylikäytännöistä poikkeaviin tekstityksiin englanninkielisissä viihdeohjelmissa. Katsojien mielipiteitä asiasta on tarkoitus kerätä vastaanottotutkimuksella, jolla siis voidaan arvioida vaikuttaako vastaajan tausta merkittävästi siihen, miten hän tutkimuksen kohteeseen suhtautuu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vastaajat jaetaan kahteen ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja kummallekin ryhmälle näytetään eri tavalla tekstitetty kymmenen minuutin video. Kyselyn tuloksista voidaan päätellä, mitä mieltä mm. eri ikäiset ja eri murrealueilla kasvaneet katsojat vallitsevia tyylikäytäntöjä noudattavista sekä niistä poikkeavista TV-tekstityksistä ovat.

  Jotta kyselyn tulokset olisivat tilastollisesti merkittäviä ja siten kuvaisivat vallitsevaa mielipidettä mahdollisimman hyvin, toivoisinkin nyt kyselyyni sankoin joukoin vastaajia. Tämän vuoksi, ja myös edustavan otoksen saamiseksi jaan tätä saatetekstiä sosiaalisessa mediassa ja eri keskustelufoorumeilla.

  Kysely kestää kymmenminuuttisen videon katselu mukaan lukien vain n. 15 – 20 minuuttia. Vaikka kyselyn alussa pyydetäänkin vastaajaa keksimään itselleen nimimerkki, niin mitään henkilötietoja ei tallenneta mihinkään eikä niitä käytetä tutkimuksessa, nimimerkin ainoa tarkoitus on osoittaa vastaaja jompaankumpaan testiryhmään. Jos haluat vastata kyselyyn täysin nimettömänä, sekin onnistuu, valitset vain jommankumman ryhmän.

  Alla on linkki Google Sheet -asiakirjaan, jonka ohjeita seuraamalla pääset tekemään kyselyn. Kyselyn on tarkoitus sulkeutua 13.1.2016.

  http://tinyurl.com/ojzrs4d

  Lisätietoja saat tarvittaessa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rphpes@utu.fi.

  Kiitos osallistumisesta, olet mukana luomassa TV-tekstityksen tulevaisuutta!


  Nimetön

  Vielä on aikaa vastata tutkimukseen, jos haluaa edesauttaa televisiotekstitysten kehitystä (ja samalla valmistumistani).

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Alueelle ‘Kulttuuri’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.