Kirjan kirjoitus

Etusivu Foorumit Kulttuuri Kirjan kirjoitus

Tämä aihe sisältää 67 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Sirli 4 vuotta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 68)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #30314 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Moi,

  olen lukenut ohjeita miten kannattaa aloittaa kun kirjoittaa omaa kirjaa. Olisiko kenelläkään muita vinkkejä kuin tässä olevat? Ihan omaksi ilokseni kirjoitan ettei tässä sentään uutta Remestä tehdä:)

  http://www.kookas.fi/forum/thread/11093

  #415875 Ilmoita asiaton viesti

  Bezoeker
  Jäsen

  Oli synkkä ja myrskyinen yö ……..

  #415876 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Kirjan kirjoittaminen ei ole aivan yksinkertainen homma.

  Sinun pitää miettiä juoni ja juonen kuviot.

  Välttämätöntä ei ole kirjoittaa koko kirjaa suoraan sivu sivulta, vaan voit myös kirjoittaa lukuja eri järjestyksessä, jos sinulle tulee jokin hyvä idea mieleen.

  Jälkeenpäin, niitä voi melko helposti sovitella keskenään.

  Ensin olisi kylla hyvä treenailla muutamien novellien kanssa ja antaa ne arvioitavaksi vaikkapa lääninkirjailijalle, joka on juuri tällaisia töitä varten palkattu.

  Kun olet saanut viimein käsikirjoituksesi valmiiksi, niin anna se jonkun toisen luettavaksi, sillä toinen huomaa tekstistä virheet paremmin kuin Sinä itse.

  Virhekohdat voi lyijykynällä alleviivata ja merkata vaikka post it lehdellä arkkien väliin.

  Sitten kun olet virheet korjannut, niin ota kopio alkuperäisestä käsikirjoituksesta ja lähetä se kustantajalle.

  Saat kustantajalta vastauksen noin 3-6 kuukauden sisällä.

  Useimmiten vastaus on kohteliaan kielteinen, mutta älä siitä hätkähdä, vaan lue tarinasi uudelleen ja muuttele sitä, jos siinä muutettavaa löytyy ja lähetä kopio toiselle kustantajalle.

  Kustantajat eivät mitenkään arvostele, tai arvioi kirjaasi, joten sinun on aika vaikea tehdä siihen mitään korjauksia.

  Voit samanaikaisesti lähettää kopion käsikirjoituksestasi useammallekin kustantajalle, mutta siinä onkin tenkkapoo, jos se ensimmäinen ottaakin yhteyttä, ja haluaa tehdä kanssasi kustannus-sopimuksen.

  Mieti siinä sitten, ottaako tilaisuudesta heti vaarin, vai odottaako muiden kustantajien ilmoituksia.

  Kustantajat eivät kauan kuitenkaan odottele sopimuksen tekoa, vaan päätös on tehtävä mitä pikimmin, silloin tarvitset asiantuntijan apua, johon se läänintaiteilija osaa taas antaa neuvoja.

  Kirjoittaminen on harrastuksenakin ihan mukavaa, vaikka koskaan ei mitään saisi julkaistuksikaan, ellet sitten omakustanteena niin tee, mutta sitten kirjaa pitäisi vielä osata markkinoidakin, joten ei se ihan niin helppoa puuhaa ole.

  1000:sta käsikirjoituksesta päätyy markkinoille n. 10 kpl, joten huomaat, että kirjasi täytyy olla todella kiinnostava, että sen saat markkinoitua.

  Älä anna periksi, sillä kyllä maailmaan lisää hyviä kirjailijota mahtuu.

  #415877 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Itselläni on kauhunovelli ollut sivuprojektine jo muutaman vuoden ajan ja tiedän että siitä ei välttämättä mitään isoa juttua tule, mutta julkaisen sen itse omakustanteena. Se onkin vapaa, tosin kalliimpi tapa, mutta markkinoinnin voi hoitaa kuin haluaa…! http://www.undefinedart.net

  #415878 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Itse en kirjoita kirjoja tai tarinoita, mutta olen innokas lukija. Uusin villitykseni on netissä julkaistavat kirjat. Yksi ystävistäni julkaisee novellejaan omalla MySpace-sivullaan ja olen lukenut jonkin verran kirjallisuutta http://www.writing.comista (siellä voi ilmaiseksi lukea ja kirjoittaa). Viime viikolla törmäsin mielenkiintoiseen jatkokertomuksena ilmestyvään kirjaan osoitteessa http://www.kremtrekker.com. Kannattaa katsastaa ainakin nuo yllä mainitsemani, niistä voi saada jotain ideoita.

  #415879 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  jooo, mä haluisin kirjoittaa fantasiakirjan että oisko siihen joitain vinkkejä
  minkälaisia valmisteluita kannattaa tehdä ennnen kuin ryhtyy kirjoittamaan?
  voiko kirjoittaa käsin johonkin vihkoon, vai voiko sen kirjoittaa sitten lopuksi kirjoitta ”puhtaaksi” koneella? hyväksyvätkö kustantajat käsikirjoittettuja?
  käsialaakin kannatta varmaan miettiä?

  #415880 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Itse olen kirjoitellut jo useamman vuoden ajan omaa ”fantasiakirjaa”, vaikka en muuten itse pahemmin fantasiakirjoista välitä. Noin 50 A-4 -sivua on jo tekstiä valmistunut. Koko tarinan olen jo käytännössä keksinyt loppuun asti pääpiirteissään, mutta paperille en ole sitä vielä saanut. Oma arvioni kirjan tulevaksi pituudeksi on joku 300-400 sivua.
  Nyt on tullut kuitenkin pidettyä jo yli vuoden tauko kirjoittamisesta, kun tuli niin paljon muita hommia. Kun kiireet ovat nyt vähitellen hellittäneet, niin ajattelin tuossa joululoman aikana että pitäisiköhän jatkaa kirjoittamista jossain vaiheessa.
  Itsellä innostus omasta kirjan kirjoituksesta lähti siitä, että (vaikka itse sanonkin) olen aika lahjakas kirjoittamaan. Äidinkielessä kieliopillisesti en ole kovin lahjakas, mutta varsinaisessa tekstin tuottamisessa paperille olen hyvä. Peruskoulussa ja lukiossa äidinkielen aineiden keskiarvo oli noin 9.5, ja lukiossa voitin yhden valtakunnallisen kirjoituskilpailun. Lukion ”luovan kirjoittamisen” -kurssin arvosana oli 10. Näiden asioiden kannustamana sitten tein lopulta päätöksen kokeilla oman kirjan kirjoitusta.

  En sitten tiedä, että mahtaisiko kirjan julkaisusta tulla sitten mitään kun/jos kirja joskus valmistuu. Tuossa aiemmin olevan viestin ohjeessa huomaa, että kirjan saaminen julkaisuun on hyvin vaikea urakka. Kannattaisikohan loppujen lopuksi edes yrittää saada kirjaa kustantajalle, vai pitäisikö vain omaksi ilokseen kirjoittaa?

  #415881 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Vaikeeta se on…
  …tarttee miettiä sitä, että onko vaivannäön arvoinen.

  S ahvenaisen sivustoja lueskelin – oli sellaista raakajuttua, toinen puoli lehti….

  #415882 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Ope sanoi, että pakkotoimet on kohteelle väärin, mutta tieverkko on hyvä olemassa, mutta mihin ja miten…

  Sitä on terveydenhoito vahvana ja puolustaa vaikka väärää, jos meinaa kaatua omaan nilkaan…. ? joo 0

  Jatketaan

  #415883 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Itse olen kirjoittanut jo puolisen vuotta omaa kirjaa, vaikka idea siihen lähti jo joskus nelisen vuotta sitten. En ole koskaan miettynyt pahemmin, miten kirjaa kirjoitan, vaan kirjoitan vain fiiliksen mukaan, mitä suosittelen muitakin. Jos pohtii liikaa sanoja ja asioita, ne yleensä menevät päin mäntyä. Suosittelen kuitenkin pitämään aina mukana jotain pientä vihkosta, paperinpaloja tai muuta vastaavaa ja kirjoittaa kaikki mahdolliset ideat muistiin – myöhemminhän niitä voi karsia tai kehittää eteenpäin, jos huvittaa. Ja ainahan ideoista kehittyy muita ideoita. ;)

  #415884 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Ja aiemmin kysyttyyn kysymykseen, en usko, että kustantajat katsoisivat hirveän hyvällä käsin kirjoitettua käsikirjoitusta, joten kannattaa ihan koneella tehdä. Myös siisti ulkoasu on varmasti plussaa, sillä minulle ainakin on sanottu, että muuten kustantamot eivät välttämättä lue koko käsikirjoitusta. En kuitenkaan tiedä, onko se totta. Jotkut kustantamot hyväksyvät myös sähköpostin liitetiedostona lähetetyt käsikirjoitukset. x)

  Jos joku kaipailee niitä ideoita kirjaansa, niin suosittelen siinä kohtaa katselemaan ympärilleen, vaikka huoneessaan tai kadulla kävellessään. Muista ihmisistäkin voi joskus saada inspiraation, niin kuin erilaisista musiikeistakin. Kannattaa myös miettiä, mistä itse oikeasti pitää, mitä asioita pitää jänninä tai kiehtovina. Vanhat tarustot ja kuolleet legendat sun muut ovat myös oiva tapa saada ideoita, tai vaikka telkkarin katsominen, varsinkin dokumenttien sun muiden reality -juttujen kyttääminen auttaa joskus. Mutta kannattaa muistaa laittaa kirjaan myös jotain vähän omaperäistä, keksiä ehkä jotain aivan uutta ihan itse. Mistä tahansa voi muokata mitä tahansa. Joten katselkaatte ympärillenne, ihmiset, kirjailijan silmillä, niin näette paljon mielenkiintoisia asioita. x)

  #415885 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Minäkin tässä alkanut kiinnostua oman fantasia-kirjan kirjoittamisesta. En ole itse kirjaa vielä alkanut kirjoittaa mutta olet rustannut kartat sun muut. Kirjoittanut kaikki mahdolliset ideat muistiin tietokoneelle. Toivottavasti ei kone pimahda tai muuten joudun alottaa alusta. xD

  Kirjan julkaisemista en ole tullut edes ajatelleeksikaan, mutta luulen että julkaisen sen netissä, jos se jonain päivänä valmistuu. Kirjassa on paljon asioita, joita olen oikeastaan kopioinut sieltä täältä (myönnän :D). Mutta olen kopioinut niin monesta paikasta, että niitä ei oikeastaan osaa yhdistää ja paljon itsekeksimäänikin on.

  #415886 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Taisi olla muutamat kirjoitusvirheet tuolla, mutta kyllä te varmaan ymmärrätte?

  #415887 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tässä ollaan vasta ihan alkeissa, eli mikä ohjelma läppärissä pitäisi olla, jotta esim. novellia voisi sinne kirjoittaa; ts. oikolukeva eli korjaava ohjelma?

  #415888 Ilmoita asiaton viesti

  Paksida
  Jäsen

  Hm…itse olen kirjoitellut /tai joku muu kirjoittaisi.niinpä apua kaivataan.
  Olen saanut rungon jollakin tapaa aika järjestykseen. kuinka etenen?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 68)

Alueelle ‘Kulttuuri’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.