Kevät kurkkii ikkunasta

Etusivu Foorumit Kotimaa Kevät kurkkii ikkunasta

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  derechas 9 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #82110 Ilmoita asiaton viesti

    Utelias-
    Jäsen

    Elämme talvea, mutta ei hätäillä. Takatalvi taittuu kun kokoaa ystävät ruokapöydän ääreen. Erittäin hyvää ruokaa ja juomia maun mukaan. Esimerkiks oopperasilakat ja viini. Näin se saadaan lehti koivuun.

    Välttäkää kuitenkin Napolin salattia.

    #893922 Ilmoita asiaton viesti
    Utelias-, post: 10837496 wrote:
    Elämme talvea, mutta ei hätäillä. Takatalvi taittuu kun kokoaa ystävät ruokapöydän ääreen. Erittäin hyvää ruokaa ja juomia maun mukaan. Esimerkiks oopperasilakat ja viini. Näin se saadaan lehti koivuun.

    Välttäkää kuitenkin Napolin salattia.

    A votsassaa!
    Tulipa iltariivanteella tehtyä paistettuja puruveden muikkuja ja perunamuusia a la rosamunda!
    Juomana oli, mitäpä muutakaan kun maettoo ja piimmee ja leivänpiälle laitettiin meijerivoeta jota oli jo muikkujen paistossakin.

    Pilluukun vielä saesi niin ilta olisi täävelinen!

    #893923 Ilmoita asiaton viesti

    B. Vento
    Osallistuja

    Kiitos vain vihjeestä, mutta mikäs vika Napolin salaatissa on sitten?

    #893924 Ilmoita asiaton viesti

    Utelias-
    Jäsen

    Kyllä suomalainen ruoka koristaa lautasta, omista resepteistä tehtynä. Piruakos noista vieraista. Ite kannattaa tehdä ja kotimaisista vehkeistä.

    #893925 Ilmoita asiaton viesti

    Soli
    Jäsen

    Yksi eräistä parhaimmista saittimme mietteistä KOTIMAISEN RUOKAMME PUOLESTA:

    ”Kyllä suomalainen ruoka koristaa lautasta omista resepteistä tehtynä. Itse kannattaa tehdä kotimaisista tuotteista!”.

    Tuossa muuten olisi vaikkapa Suomen levikkeisimpään viikkolehteen PIRKKA, vaikkapa ylivoimaisin todellinen mainos-iskunsa! Joskin KESKO sinänsä, on maamme raadollisin tukkuri ollut jo maailman sivun.

    #893926 Ilmoita asiaton viesti

    Utelias-
    Jäsen
    B. Vento, post: 10837510 wrote:
    Kiitos vain vihjeestä, mutta mikäs vika Napolin salaatissa on sitten?

    Venetsiassa syötynä Napolin salaatti aiheutti vatsavaivoja. Vuosi tai kaksi tuon jälkeen Napolissa murtauduttiin autooni. Johan siinä rauhallinenkin mies hermostuu.

    #893927 Ilmoita asiaton viesti

    derechas
    Jäsen
    Utelias-, post: 10837496 wrote:
    Elämme talvea, mutta ei hätäillä. Takatalvi taittuu kun kokoaa ystävät ruokapöydän ääreen. Erittäin hyvää ruokaa ja juomia maun mukaan. Esimerkiks oopperasilakat ja viini. Näin se saadaan lehti koivuun.

    Välttäkää kuitenkin Napolin salattia.

    Tarkoititko noita ”Oopperakellarin silakoita”+

    On muutaman kerran tullut niitä lounaaksi Oopperassa Tukholmassa syötyä itseäni paremmassa seurassa ja ”sika hyviä” joka kerta olleetkin. Muistaakseni joskus niitä oli myös lämpiminä alkupaloina.

    Aina olen syönyt Oopperassa vain kokonaisena paistettuja pieni kokoisia n 12–14 cm pitkiä verkko silakoita.
    Oopperan juju näille erinomaisille silakoille on kermassa liotus noin 2 tuntia muuten normaali voissa ruisjauhoissa pyöräytettynä rapeaksi paistaminen.

    Eu direktiivit ovat kai kieltäneet ravintolan keittiössa kalojen renssaamisen ja fileoinnin? Valitettavasti. En ikinä osta valmiita silakkafileitä enkä tietysti syö niitä ravintelissakaan on ne niin moneen kertaan uitettu ja huuhdeltu että maku on borta.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Alueelle ‘Kotimaa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.