Kesäpöytä koreaksi

Etusivu Foorumit Kotimaa Kesäpöytä koreaksi

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  äärikapitalisti 9 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #85011 Ilmoita asiaton viesti

    Utelias-
    Jäsen

    Nyt meitä hemmotellaan helteillä ja kotimaisilla pellon antamilla, veden viljaa unohtamatta. Kyllä Suomeen kesään kuuluvat uudet perunat, silli tai muu kesäkala.

    Mutta ei unohdeta varhaiskaalia. Varhaiskaali on rapea, raikas ja makea. Vain mielikuvitus on rajana, mitä herkkuja siitä valmistaa.

    Säiden salliessa kesäkeittiö siirtyy pihalle. Siellä valmistuu niin pääruoka kuin jälkiruokakin. Tosikot heristävät sormeaan makkaran grillaajille, mutta heristäkööt.


    Keppana
    Jäsen
    Utelias-, post: 10920875 wrote:
    Nyt meitä hemmotellaan helteillä ja kotimaisilla pellon antamilla, veden viljaa unohtamatta. Kyllä Suomeen kesään kuuluvat uudet perunat, silli tai muu kesäkala.

    Mutta ei unohdeta varhaiskaalia. Varhaiskaali on rapea, raikas ja makea. Vain mielikuvitus on rajana, mitä herkkuja siitä valmistaa.

    Säiden salliessa kesäkeittiö siirtyy pihalle. Siellä valmistuu niin pääruoka kuin jälkiruokakin. Tosikot heristävät sormeaan makkaran grillaajille, mutta heristäkööt.

    Laitoin sähkösavustimen. En tiedä onko huuhaata vai? Onko jollakin kokemusta? Laiskana vaan ajattelin, että kalan saa nopsasti kypsäksi.

    Minulta periaattessa grilliruoka on…., mutta on sitä kesällä laitettava, eikä sen toki tarvitse olla…, mutta kuitenkin …

    Utelias-, post: 10920875 wrote:
    Nyt meitä hemmotellaan helteillä ja kotimaisilla pellon antamilla, veden viljaa unohtamatta. Kyllä Suomeen kesään kuuluvat uudet perunat, silli tai muu kesäkala.

    Mutta ei unohdeta varhaiskaalia. Varhaiskaali on rapea, raikas ja makea. Vain mielikuvitus on rajana, mitä herkkuja siitä valmistaa.

    Säiden salliessa kesäkeittiö siirtyy pihalle. Siellä valmistuu niin pääruoka kuin jälkiruokakin. Tosikot heristävät sormeaan makkaran grillaajille, mutta heristäkööt.

    Kukkakaalia ja voeta, ei mikään voeta!


    Utelias-
    Jäsen

    Oikeaoppisesta savustamisesta ja grillaamisesta ollaan montaa mieltä. Yhtä oikeaa mielipidettä ei ole. Jos meillä grillataan lihaa, kanaa, kalaa tai vihanneksia, niin raaka-aineet kypsennetään aina koivuhiilloksella. Sytytysnesteitä ei käytetä, sillä ne jättävät makunsa ruokaan.

    Alten maintsema kukkakaali + voi ovat mainio lisäke lautasen reunalle uusien perunoiden seuraksi. Voinokare tekee monemmista herkkua.


    äärikapitalisti
    Osallistuja
    Utelias-, post: 10920875 wrote:
    Nyt meitä hemmotellaan helteillä ja kotimaisilla pellon antamilla, veden viljaa unohtamatta. Kyllä Suomeen kesään kuuluvat uudet perunat, silli tai muu kesäkala.

    reply 1: Ei porukoille ole tullut mieleen, että mitä järkeä on olla täällä kylmässä ja pimeässä kommunistivaltiossa, jossa kivoja päiviä on vain muutama kuukausi vuodesta.

    reply 2: Nyt viimeistään onkin hyvä harjoitella omavaraistaloutta, nimittäin umpikommunistinen hallitus ja eduskunta edustaa stalinismia kuten neuvostoliitossa aikanaan, jossa stalinin vainoja pääsi jotkut pakenemaan siperiaan ja elämään omavaraisesti vaikka läskiä syöden.

    https://www.suurikuu.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=9513123464

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Alueelle ‘Kotimaa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.