KaNuTen KELLOPELIAPPELSIINI

Etusivu Foorumit Kulttuuri KaNuTen KELLOPELIAPPELSIINI

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 9 vuotta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #84742 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Moi ja tervetuloa katsomaan syksyllä ainutlaatuista ja ennen näkemätöntä teatterikokemusta, nimittäin Kaarinan nuorisoteatterin Kellopeliapplsiinia:

  Kaarinan Nuorisoteatteri juhlistaa 20 –vuotista teatteritaivaltaan historiansa suurimuotoisimmalla tuotannolla; Elokuussa 2011 saa ensi-iltansa näytelmäversio yhdestä kaikkien aikojen tunnetuimmasta elokuvaklassikosta, Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiinista.

  Pitkällisten neuvotteluiden jälkeen Kaarinan Nuorisoteatteri on ensimmäisenä teatterina Suomessa saanut kirjailijan perikunnalta luvan tehdä Kellopeliappelsiinista kokonaan uuden näyttämösovituksen. Se on uskollinen Burgessin tarinalle ja henkilöille, mutta ajankohtaistaa puhuttua kieltä ja siirtää teoksen tapahtumat Suomeen, jossa niin väkivalta ja välinpitämättömyys, kuin poliittinen vehkeilykin ovat valitettavan tuttuja ilmiöitä myös todellisuudessa.

  Näytelmän dramatisoi ja ohjaa Minna-Stiina Saaristo, jonka käsialaa oli myös teatterille huikeat katsojaluvut ja kiitokset kerännyt Ronja ryövärintytär Kuusiston linnanraunioilla 2006, sekä niin ikään kiitetyt Luokan vihollinen Turun Nuoressa Teatterissa ja Idiootit! Jo-Jo teatterissa.

  Tuotannon muu työryhmä koostuu omien alojensa tuoreista, näyttämisenjanosista ammattilaisista, ja näyttelijäjoukko lahjakkaista harrastajista, joista osa on KaNuTella ”lainassa” muista Turun alueen teattereista.

  Musiikilla on keskeinen rooli KaNuTen näytelmäsovituksessa, klassisen musiikin rinnalla esityksessä soi myös livemusiikki, joka elää mukana tarinassa ja ”värittää” sen tunnelmia. Turkulaisen Traffic Island –yhtyeen laulaja-säveltäjä Oskari Ruohonen säveltää räätälintyönä tätä tuotantoa varten kokoelman kappaleita, joiden tyyli vaihtelee kutkuttavasti raskaasta rockista fuusiojazzin kautta 70-luvun pornoelokuvan maailmaan. Musisoinnista vastaa niin ikään näytelmää varten koottu housebändi ”Toinen todellisuus”.

  Kellopeliappelsiinia tullaan todennäköisesti esittämään teollisuushallissa Kaarinan alueella. Tällä hetkellä esityspaikasta käydään neuvotteluita muutamankin vuokraajan kanssa, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty. Neuvotteluita käytiin myös erään Piispanristillä sijaitsevan, tyhjän teollisuuskiinteistön suhteen, ja asiasta tiedotettiin julkisuuteen hieman ennenaikaisesti. Teatteri on sittemmin vetäytynyt hankkeesta tämän tilan osalta, sillä neuvotteluissa ei päästy molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

  Tuotannon valmistumista seurataan kuvin ja päivityksin teatterin nettisivuilla, http://www.kanute.fi. pitkin kevättä ja kesää.

  Kellopeliappelsiinin fanisivu osoitteessa KaNuTen Kellopeliappelsiini | Facebook

  Liittymällä faniksi saat tietoa Kellopeliappelsiinin tuoreimmista kuulumisista ensimmäisten joukossa. Lisäksi voit voittaa huikeita palkintoja, kuten vapaalippuja esityksiin sekä Kellopeliappelsiinin fanituotteita. Arvonta suoritetaan kaikkien sivustolle liittyneiden kesken aina täyden sataluvun täyttyessä. Kutsu siis myös kaverisi!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Alueelle ‘Kulttuuri’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.