”kaljalle töiden jälkeen”

Etusivu Foorumit ”kaljalle töiden jälkeen”

Tämä aihe sisältää 113 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 13 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 114)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #26908 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Mitenkäs puolisonne suhtautuvat kun perjantaina jäätte parille (ja joo ok, joskus useammallekin) töiden jälkeen?
  Itellä se paha tapa, että ehkä n. 1-2krt/kk jään, ja silloin tällöin venähtää esimerkiksi klo 19-20 ennenkuin pääsaen sieltä kotiin (töistä pääsen klo 16 eikä kotimatka ole mikään kauhean pitkä, 15-20 min kävellen).
  Aina ilmoitan jo päivällä, ja yleensä pyydän puolisoa mukaan (tuntee työkaverini), mutta se ei ikinä halua lähteä, ja sitten on kauhea mykkäkoulu ja murjotus monta päivää jos tulen pikasen myöhempään kotiin :/
  Pari kertaa on ollut suhde katkollakin asian takia.
  Asiaan on kovin vaikea suhtautua, kun toinen sanoo että mene vaan parille, mutta jos meneekin sitten 3 tai 4 niin se onkin maailmanloppu. Itselle on myös aika hankalaa pysytellä siinä parissa, kun sitten tulee jo seiloinen hiprakka ja on niin mukavaa (ja joskus on ihan oikeaa juhlimisen aihettakin tai muuta puhuttavaa työkavereiden kanssa).

  Mites teillä? Kuka tässä nyt on kohtuuton, minä vai tuo toinen? Lapsia ei ole, ollan 30 ja risat ikäisiä.

  #370047 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Minun mieheni käy perjantaisin kaljalla, ja se sopii minulle ihan hyvin. Leikilläni sanon, että pitäähän tuota talutushihnaa tuon verran löysätä. Itse olen viikolla menossa aika paljon (mutta en käy kaljalla), joten suotakoon miehelle tuo perjantainen pubissa käynti.

  Kun hän tulee kotiin, niin jatketaan sitten viikonlopun viettoa yhdessä.

  Kyllä hänellekin on joskus käynyt, että on mennyt enemmän viihteen puolelle kuin oli tarkoitus, mutta mitä siitä. Jos on oikein paha tilanne, niin sanon, että jospa menisit nukkumaan. Ei se minun iltaani pilaa.

  #370048 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  No eipä tuo 3-4 kaljaa 1-2 kertaa kuussa ollenkaan pahalta kuulosta. Sen verran itsekin juon, joskus enemmänkin. Tosin en erityisemmin viihdy baareissa, vaan otan kuppia mieluummin jonkun ystäväni kotona tai kutsun heitä kotiini, viihtyisämpää niin.

  Onko vaimollesi enemmän ongelma se, että vietät aikaa työkavereidesi kanssa, etkä ole perjantai-iltaa hänen kanssaan? Vai se, että menet nimenomaan juomaan alkoholia? Miten vaimosi muuten suhtautuu alkoholin käyttöön, käyttääkö itse? Mietin vaan, että onkohan hänellä jotain alkoholinkäyttöön liittyviä traumoja, esim. joku omainen on ollut alkoholisti, jos tuo ainakin minusta ihan kohtuukäytöltä kuulostava juomisesi on hänelle noin iso ongelma.

  #370049 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Niin siis olen nainen, kumppani on mies :)

  Mieheni ei oikein ole viinaan menevä (käydään kyllä silloin tällöin baarissa yhdessä ihan pitkän kaavan mukaan ystävien kanssa) eikä hänellä oikein ole sellaisia ystäviäkään joiden kanssa voisi vastaavasti käydä muutamalla. Luulen etttä tässä ongelmana on tosiaan se, että tuo aika jonka siellä oluella vietän, on häneltä pois, ja tietenkin se, että kun olen vähän hiprakassa kotiin palattuani, niin helposti varmaan kokee ettei minusta sen jälkeen ole oikein mihinkään (ei kehtaa lähteä kanssani esim. ruokakauppaan koska haisen kuulemma pahalle metrien päähän jne)

  Ja myös se, että hän haluaisi ennemmin vaikkapa käydä elokuvissa (ihan sama mikä elokuva kunhan mennään elokuviin) ja minä en oikein jaksais mennä katsomaan mitään mikä ei kiinnosta. Tulee sitten sanomista etten hänen kanssaan halua tehdä mitään, työkavereiden ja kavereiden kanssa vaan. En tiedä, olen kyllä miettinyt olisiko tuossa perää.. kun itse tosiaan siellä baarissa tykkään istua, ja mies taas ei.

  Meillä ei yleensä ole mitään suunnitelmia valmiina perjantai-illalle, joten eivät nekään mene mönkään kaljoitteluni takia, se ei siis ole syy. Tavallaan kuitenkin ymmärrän ettei ole kiva kun puhutaan että menen parille ja sitten vähän venähtää, mutta kun puhutaan kuitenkin tunneista eikä mistään monen päivän putkista… tai edes siitä että aamuyöllä vasta kotiin….

  En tiedä, ehkä ollaan vaan niin erilaisia :|

  #370050 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Joo, pelkään pahoin että kun me joskus muutamme yhteen, voi tulla sama ongelma. Se on jo nyt nähtävissä; minulla on ystäviä, olen paljon sosiaalisempi ja erityisen ”naisköörimme” kanssa kokoonnumme kerran kahdessa kuukaudessa ulso syömään, lisäksi minulla on harrastuksia pari iltaa viikossa (kuntosali, kielten opiskelu) ja ilmoittaudun aina kaikkiin työpaikan teatteri-iltoihin ja muihin kissanristiäisiin.

  Miehellä ei ole mitään harrastusta (olen koittanut patistaa), hänen työpäivänsä päättyy jo klo 15 ja sitten hän vaan on. Tekee kyllä ruokaa ja kotihommia mutta ei mitään menoja eikä omia kavereita.

  Olen siis tuon jo havainnut ja olen sanonut että kun yhteen muutetaan en aio muuttaa kovinkaan paljon tapojani ja ystävieni kanssa pidän yhtä kuten ennenkin ja mies on sanonut että ok, mutta sen näkee naamasta ettei tykkää. Pidän silti kiinni omista menoistani.

  Voittehan te ne kauppaostokset hoitaa lauantainakin. Ja kai miehesi osaa yksinkin kauppaan mennä, jos siellä on pakko perjantaina käydä?

  #370051 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Jos kaljalla näkee kavereita, joita ei siis muutoin tapaa, niin silloinhan on tietyllä tavalla ihan kivaakin, että pystyy hoitamaan niitä sosiaalisia suhteitaan. Minulla on aika lailla sama tilanne eli poikaystävä käy tapaamassa kavereitaan baarissa. Minusta on kivempaa, että hän tapaa heitä baarissa sen sijaan, että hän toisi kavereita esim. 2-3 kertaa viikossa minun kotiini. Toisaalta baarissa ainakin minun poikaystäväni polttaa paljon enemmän (minä en polta) ja 1-2 kertaa kuukaudessa hän retkahtaa juomaan enemmän kuin piti. Ongelma on myös siinä, että hän tykkää pelata rahapelejä, joihin saattaa mennä isojakin summia. Kyseessä ovat hänen rahansa, joten minulle asia ei sinällään kuulu, mutta kurjaa, jos yhteiset menot kariutuvat siihen, jos hänellä ei rahaa olisikaan juhlimisen jälkeen.

  Kyseessä on aika kaksipiippuinen asia. Olen itse sopeutunut miehen baarissakäyntiin ja tulen silloin tällöin itsekin mukaan. Meillä kyse ei ole myöskään siitä, että pelkäisin miehen lähtevän toisen naisen matkaan, vaan nimenomaan siitä, että minä katson viikonlopun alkavan perjantaista, kun työt päättyvät. Haluaisin, että yhdessä sopisimme, mitä teemme. Jos siis mies haluaisi lähteä baariin, toivoisin, että hän tietäisi siitä etukäteen eikä niin, että esim. perjantaina klo 16 hän tekstaa menneensä baariin.

  Ymmärrän AP:n tilannetta sikäli, että se baarissa kävijä haluaa itse määrätä mitä hän tekee. Kotiin jäävä puoliso joutuu siis joustamaan, koska baarissakävijä käy mieluummin baarissa kuin esim. elokuvissa.

  Tuo baarissa käyminen vaatii kompromisseja, mutta ymmärrän kyllä, että jollekulle se on kynnyskysymys voiko suhdetta jatkaa. En tiedä olisiko mahdollista, että etukäteen sovittaisi, kuinka usein baarissa voisi käydä ja sovittaisi, mikä se baaripäivä on. Tällöin se kotona oleva puoliso voisi yrittää keksiä jonkun harrastuksen itsellen tai tavata omia kavereitaan silloin. Jos baariin mennään silloin kun huvittaa, niin ei ihme, jos toinen on nyreänä. Toisaalta pitäähän suhteessa ollessakin molemmilla olla oikeus omiin menoihin. Minusta AP:n 1-2 kertaa kuukaudessa ei ole mielestäni liikaa, sillä on varmaan monia, joilla baarittelua on 1-2 kertaa viikossa.

  #370052 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Minä käyn joskus ihan viikollakin työkavereiden kanssa, joskus voi mennä yksi, joskus vaikka kuusi eikä mieheni ole siihen mitään tuumannut. Useimmiten tulee itse mukaan ja sitten yhdessä kotiin. Joskus taas voi olla vaikka kaksi kuukautta etten käy yhdelläkään… Perjantaisin en ruukaa käydä, silloin puolison kanssa vietettävä viikonloppu ajaa edelle…

  Ettei sinun miehelläsi vain olisi se, että hän nimenomaan kokisi, että viikonloppu menee pilalle? Harmillinen juttu tuollainen.. =/

  #370053 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Eiköhän tuossa ole takana pelko, että yks ilta menee tosi kivasti, kun kupposta on kumoamassa uusi nainen, jota on pakko vähän kiksauttaa.

  #370054 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  jos mies ryyppää ja tulee lärveissä kotiin. Pinna palaa helposti enkä puhu mitään vähään aikaan.

  #370055 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Miehelläsi ei ole omia kavereita eikä hän halua sinullakaan olevan. Pidä kiinni oikeudestasi päättää itse omista menoistasi, varsinkin kun et tuon useammin käy baarissa. Ja sano suoraan etukäteen, että nyt taitaa mennä vähän myöhempään niin mies ei turhaan odottele sinua aiemmin kotiin. Älä ota mitään ruokakauppapaperjantai-illoille. Ärsyttävää syyllistämistä: ”ei kehtaa lähteä kanssani esim. ruokakauppaan koska haisen kuulemma pahalle metrien päähän jne”.

  Mua rasittaa miesystäväni kontrolli omassa suhteessani, ei edes asuta yhdessä ja mies yrittää vahtia jokaisen liikkeeni ja määrätä kenen kanssa saan kaveerata. En oikein jaksaisi enää nelikymppisenä suunnitella omia menojani jonkun muun mielen mukaan, jos tekee mieli mennä kaljalle niin sitten menen ja olen vaikka valomerkkiin asti jos siltä tuntuu.

  #370056 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Mua ärsyttää tuossa miehen ”piipahtelussa” se, että sitä kaljaa sitten kanssa juodaan, sen jälkeen ei voi lähteä mihinkään ja seuraava päiväkin menee potemisessa. Tavallaan koko viikonloppu on sitten siinä.

  On mullakin ystäviä, joita tapaan, mutta onneksi osaan ryypätä sivistyneesti.

  #370057 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kivasti on tullut kommentteja, kiitos kaikille :)

  Joo, tässä on puolensa ja puolensa, osa minusta kokee tuon kontrolloimisena ja osa taas ymmärtää ettei se ole niin kivaa kun toisella venähtää sitten. Puolustuksekseni tosiaan sanon, ettei mulla ole mennyt kuin kerran yli klo 19.30 ja se oli just viime kerralla, kun tuli sellanen kiukku siitä tekstiviestikränäämisestä… että hittojako sitä sitten ollenkaan mennä kotiin kun toinen on joka tapauksessa kiukkuinen :( No, ei sekään sitten kuitenkaan mennyt yli klo 21, kun tuli itselle paha mieli.

  Mies meinaa että vietän sinkkuelämää kun tällai teen. Olen miesvaltaisessa työpaikassa, sekin varmaan harmittaa että niitten miesten kanssa sitten töiden jälkeen mennään juttelemaan tuopposen ääreen. Voi olla kyllä mustasukkainenkin, vaikka on alusta asti tiennyt että mulla on paljon myös miespuolisia kavereita (muitakin kuin työkavereita).

  En oikein ymmärrä miksei se mies voi tulla mukaankaan, vaikka aina pyydän. Mies on ennen minua elänyt perhe-elämää, ehkä se elämä on sitten ollut erilaista silloin (tai tietty on ollut, kun on lapsia) ja tämä ns. normaalielämä ei tunnu enää omalta. Itse olen aina elänyt näin, myös seurustellessa.

  #370058 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kyllä kuulostaa joko mustasukkaiselta niille miehille tai sitten ajankäytöllesi, tai on jostakin syystä huolissaan alkoholinkäytöstäsi. Oletko kysynyt aivan suoraan, mikä asiassa häntä niin riepoo? Et kyllä käytä alkoholia ollenkaan kohtuuttomasti. Oma mieheni käy aina kolmivuorotyö kierron loputtua oluella tai kahdella, eli siis varmaan pari kertaa kuussa. Koskaan en ole suuttunut, ainoastaan toivon, että ilmoittaa jos menee myöhempään kun pari tuntia. Siksi, että usein suunnittelen jotakin iltapalaa ym. enkä viitsi nälissäni turhaan ootella. Yleensä turhaan mustasukkaisuuteen voi olla syynä se, ettei itsellä ole hauskaa kotona tai ei ole harrastuksia/kavereita. Silloin tulee kateelliseksi toisen elämäntyylille ja sosiaalisuudellekin. Kannattaa kehottaa toista keksimään joku hauska harrastus, jossa aika lentää. Ja jos itse huomaa samaa mustasukkaisuutta itsessään, kannattaa miettiä, mille on mustasukkainen tai kateellinen: toisen ajan käytölle vai toisille miehille/naisille.
  Ihan suhteen alkuaikoina olin aika yksinäinen itse, minulla ei ollut omia harrastuksiakaan. En ollut mustasukkainen miehelle enkä suuttunut menoista, mutta tylsää oli. Lisäksi olen aika ujo, niin en lähtenyt usein mukaankaan. Nykyään voin joskus lähteä ja minulla on paljon tapoja viettää aikaa aikaa kotona tai muissa harrastuksissa, itse asiassa nautin tavattoman paljon myös yksinäisyydestä ja kotonaolosta!

  #370059 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  Jen wrote:
  Kyseessä on aika kaksipiippuinen asia. Olen itse sopeutunut miehen baarissakäyntiin ja tulen silloin tällöin itsekin mukaan. Meillä kyse ei ole myöskään siitä, että pelkäisin miehen lähtevän toisen naisen matkaan, vaan nimenomaan siitä, että minä katson viikonlopun alkavan perjantaista, kun työt päättyvät. Haluaisin, että yhdessä sopisimme, mitä teemme. Jos siis mies haluaisi lähteä baariin, toivoisin, että hän tietäisi siitä etukäteen eikä niin, että esim. perjantaina klo 16 hän tekstaa menneensä baariin.

  Hyviä pointteja, jotka kyllä ymmärrän. Itsekin toivoisin että jos mun mies baareissa kävisi, niin ilmoittaisi etukäteen. Joka perjantain on meillä kyllä tiedossa, että saattaa kaljabaari kutsua… riippuen vähän millainen viikko on ollut töissä yms. Siitä ollaan puhuttu, ja miehen mielestä se pari kaljaa on ok. Mutta kuitenkin… se, että missä se raja menee, että on ok, ja milloin taas alkaa se ei-ok, niin se on nyt epäselvää. Epäreiluinta tässä on se, että muutaman kerran ollaan sovittu että hän ehkä tulee myöhemmin mukaan, että katsotaan sitten kun hän on nukkunut päiväunet/käynyt suihkussa/tehnyt jotain muuta. Sitten kun tiedustelen asiaa jossain vaiheessa sieltä baarista käsin niin ollaankin todella kiukkusena siellä kotona että missä viivyn, piti ottaa vaan pari?! Tämäkin viittaa vähän sellaiseen ”naruttamiseen” mistä jo aikaisemmin puhuin.

  Luulen, että lopetan töitten jälkeiset kaljat kokonaan, koska on kurjempaa lähteä pois baarista just kun on hauskinta, kuin olla menemättä sinne baariin ollenkaan. Varsinkin kun siitä saattaa seurata monen päivän parisuhdemellakka. Se on nähty, ettei mulla pysy se mopo siinä määrin käsissä että voisin vaan juoda kaksi kaljaa ja lähteä kotiin, vaan yleensä tosiaan siinä vaiheessa on niin iloinen olo että enemmänkin maistuisi. Onhan perjantai ja viikonloppu, eikä tarvi murehtia aikaisia herätyksiä eikä muuta tylsää!

  #370060 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tätä kirjoittaessani mieheni on kaljalla. Minä saan surfailla netissä tai voin lukea hyvää kirjaa tai nostaa ompelukoneen keittiön pöydälle ja alkaa ompelemaan. Tai sitten voin piipahtaa äitini luona. Ihan mitä tahansa.

  Täytyy kyllä sanoa, että suhteen alkuaikoina olin vähän kiukkuinen, kun miehellä oli lentopallo perjantaisin ja peliporukka meni yhdessä kaljalle. Silloin murjotin kotona, sillä olisin halunnut viettää perjantai-iltaa hänen kanssaan. Enää sillä ei ole tuollaista merkitystä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 114)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.