Joutilaat pikkurikkaat kirjallisuudessa

Etusivu Foorumit Lukeminen Joutilaat pikkurikkaat kirjallisuudessa

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 5 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit

 • Nimetön

  Haluaisin tietää missä kirjoissa kuvattaisiin nimenomaan tähän nykyaikaan kuuluvaa joutilaiden pikkurikkaiden luokkaa. Tarkoitan tällä sellaista luokkaa, joka oikeastaan ei ole luokka, vaan juuri kaikkien luokkien ulkopuolella joutilaana, pelkästään kuluttamiseen ja huolettomaan ilonpitoon keskittyen. Näiden elämänmuodon mahdollistaa perintö tai myös jotkin moraalisesti ja juridisesti arveluttavat liiketoimet, mutta heillä ei yleensä ole pyrkimystä mihinkään kunnolliseen ja kestävään. Siksi heillä ei oikeastaan ole edes kotia, vaan se joko alati vaihtuu, tai sitten he matkustelevat huomioitavat paljon, ilmaisten näin mihinkään sitoutumatonta joutilaisuuttaan, joka eräässä mielessä täyttäisi loiselämisenkin kriteerit. Tämä on ikään kuin julkkisten elämää. Sattumalta tämä hahmottelemani luokka ja julkkikset löydetäänkin usein samoista paikoista alkoholin ja ilonpidon merkeissä.

  Jos saitte kiinni siitä minkälaisia ihmisiä tarkoitan, suositelkaa minulle joitakin kirjoja, jotka ehkä sivuavat aihetta tai osuvat suoraan ytimeen. Jos ette lainkaan ymmärtäneet, saatta olla, että ette ehkä ole vain havainneet tai tavanneet tällaista luokkaa tosi elämässä, tai että minä teen siitä samanlaisten taipumusten perusteella yhtenäisen luokan ennenaikaisesti ja tavattuani vasta joitakin kymmeniä siihen kuuluvia ihmisiä, joissa olen näkevinäni yhtäläisyyksiä ja jopa jonkinlaista ryhmäsolidaarisuutta, sekä vielä, että he tunnistavat toisensa ajauduttuaan samoille mestoille, sillä he jakavat yhteisen käsitteistön ja tajunnan, josta minä taas en ulkopuolisena pääse perille. Jos siis joutuisin tällaisten ihmisten seuraan, he nopeasti tajuaisivat kuka ei kuulu joukkoon, enkä parhaalla yritykselläkään voisi harhauttaa heitä luulemaan minua yhdeksi heistä. Tästä voin päätellä, että vaikka tunnistan heidät ja tiedän heidän ulkonaiset tapansa, en pääse heihin käsiksi filosofisesti tai psykologisesti, joten haluan tähän tarpeeseen kirjoja.

  #1054067 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Voisinpa kuvitella, että amerikkalainen Bret Easton Ellis kuvaa teoksissaan mainitsemaasi elämäntapaa. Hänen kirjoitustyylinsä on kovaa ja pelkistettyä, henkilöhahmot pinnallisia.
  Teoksia American Psycho, Lunar Park, Glamorama. Joskus samat henkilöhahmot esiintyvät
  eri romaaneissa.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Alueelle ‘Lukeminen’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.