…ja puut ryskyen kaatuu

Etusivu Foorumit Talous …ja puut ryskyen kaatuu

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 13 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #27499 Ilmoita asiaton viesti

  Suomalainen huonekaluteollisuus on kohta pulassa. Kotimaista hitaasti kasvanutta suurta puuta ei kohta löydy kuin muutamilta mitättömiltä plänteiltä suojelualueilta.
  Metsäteollisuus hyödyntää kaiken raaka-aineen ja sitten mennäänkin hissun kissun Kiinaan ja muihin halvan työvoiman maihin (voi kyllä olla, että 100 vuoden kuluttua Suomi onkin niitä halvan työvoiman maita!).

  #378182 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Joukhainen ! voit olla ihan varma siitä ettei Suomesta puu lopu, eikä Suomi koskaan uusiutuvien metsiensä vuoksi ole, eikä tule kerjäläiseksi.
  Huonekkaluteollisuus tulee edelleen saamaan korkealaatuista puuta pystykarsinta alueilta, Pystykarsintaa, valtiovalta on tukenut kaukonäköisesti jo vuosikymmenen. Oksatonta, hitaastikasvavaa Lapin mäntyä tulee markkinoille tulevaisuudessakin. Markkinoita olisikin valvottava niin, ettei erikoipuiden kasvatukseen painotettuja alueita, joudu sellunkeittäjien kattilaan.
  Nyt myös harvennusmetsissä olisi saatavilla pieniläpimittaista ( 10 ) oksatonta, tiheäsyistä puuta. Puuttuu vain mitat ja tilaus.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Alueelle ‘Talous’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.