Israelin vaikea tilanne

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu Israelin vaikea tilanne

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 14 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23357 Ilmoita asiaton viesti

  sateenka
  Jäsen

  Israel on tällä hetkellä puun ja kuoren välissä. Ääri-islamisitien kovapäisyys mm. Israelin kieltäminen, vihan lietsominen ym. voivat saada Lähi-Idässä aikaan sen, että rauhan neuvotteluja ei tulla käymään aikoihin. Mielestäni Yk:n tulisi puuttua Hamasin ym. muiden tekemisiin yhtä hanakkaasti, kuin Israelin tekemisiin.

  #319611 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Lähi-itä on sellainen ruutitynnyri, että siellä ei saada rauhaa aikaiseksi, ennen kuin arabeilta loppuu öljy.

  Senkin jälkeen menee pitkä tovi, kun eri klaanit taistelevat keskenään vallasta, mikä on ollutkin jo hyvin näkyvissä.

  Israel ei koskaan tule antamaan arabeille periksi, elleivät he totaalisesti tuhoa Israelia, joka taas on ilman ydinasetta mahdoton tehtävä.

  Löytyykö arabien joukosta sellaista päätöntä päättäjää, joka päättäisi ydinpommin ampua israeliin? Saattaapi ollakin, sillä Allahin nimissä tehdään nykyäänkin mitä ihmeellisempiä asioita.

  Koska öljyä ei enää riitä kovinkaan kauas tulevaisuuteen, olisi teollisuusmaiden satsattava sotien sijaan uusien energiamuotojen kehittämiseen, sillä se olisi ainoa keino saada Lähi-Itä edes vähän rauhallisemmaksi.

  Tietenkään jääräpäinen yhdysvaltain öljyteollisuus, ei anna periksi niin kauan, kuin yksikin öljybarelli on hiekan alla piilossa, joten se siitä.

  #319612 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  – Palestiinalaisten tulisi alkaa ajattelemaan ja toimimaan realismin pohjalta (ja ensiksi riisua äärijärjestöt aseista)- kuten Suomi teki maailmansodan jälkeen ja vieläkin. Päätä lähi-idän kiveen on turha hakata, siitä seuraa ja on seurannut että kansa kärsii.
  – Suuremman voiman (Israel) edessä on taivuttava, niin teki Suomi ja monet muut maat, se on realismia kansainvälisessä politiikassa nykyisinkin – heikompi nöyrtyy voiman edessä se vain on näin, sillä ihminen hädän hetkellä viime kädessä käyttäytyy kuin eläin. Israel on ”pakkoraossa”, mikä maa haluaa että se pyyhkäistään kartalta? Varsinkin kun ajattelee mitä juutalaiset saivat kestää holokaustin aikana.
  – Ei yksi atomipommi lopeta Israelin valtiota se on varma se.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Alueelle ‘Yleinen keskustelu’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.