Harhaopit rantautuneet Suomeen

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu Harhaopit rantautuneet Suomeen

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  äärikapitalisti 3 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit

 • huomioija
  Osallistuja

  Uus-judaismi ja tooraoppi- liike on levinnyt laajalti kristittyjen parissa muun muassa Yhdysvalloissa ja Ruotsissa, ja nykyisin myös Suomen kristikunnassa. Uus-judaismia ja tooraoppia esiintyy varsinkin Israelia rakastavien parissa. Uus-judaismin ja tooraopin mukaisesti kristityille ei riitäkään enää uskon vanhurskautus ja lepo Jeesuksessa Kristuksessa, vaan kristityt alkavat täyttää tooran käskyjä ja aikanaan juutalaisille annettuja säädöksiä. Uus-judaismissa ja tooraopissa uskotaan myös, ettei Jeesus Kristus voi palata takaisin, elleivät kristityt jotenkin erityisellä tavalla palaa heprealaisille juurilleen. Puhtaaksiviljelty uus- judaismi ja tooraoppi johtaa ylimieliseen lakihenkisyyteen. Uus-judaismissa ja tooraopissa Jeesuksen Kristuksen uskotaan olevan Pelastaja ja Messias, mutta kuitenkin ajatellaan, että Uuden liitonkin aikakautena on elettävä Mooseksen liiton mukaisesti noudattaen tooran lakeja. Uus-judaismin ja tooraopin parissa toimivat kristityt suhtautuvat kriittisesti kristillisen joulun ja pääsiäisen viettoon.Lähde Uusi Elämä- Yhteiskristillinen herätyslehti Nro 4 2013/ Suomen Karmel-yhdistys ry/ Erja Kalpio

   

  Miksi näitä aina vain riittää ja miksi niihin ihmiset lähtevät mukaan?


  Harri
  Osallistuja

  Pahin harhaoppi Suomessa on kirkon kasteenliitto:

   

  http://wwnet.fi/users/veijone/harhaop.htm

   

  Lue asiaa: http://wwnet.fi/users/veijone/

   

   


  äärikapitalisti
  Osallistuja

  Harhaoppi tuli tänne pakkokymmenyksineen noin 1000 jaa ja siitä alkoi suomalaisten elämän kurjistaminen jonka loppu on näkyvissä. Kommunismilla ei pitkälle pötkitä, kuten historia osoittaa.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Alueelle ‘Yleinen keskustelu’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.