”Guggenheim – tapahtui ärhäkkä kansanäänestys”

Etusivu Foorumit Kotimaa ”Guggenheim – tapahtui ärhäkkä kansanäänestys”

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  QWE48 3 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1720440 Ilmoita asiaton viesti

  Ilkka Luoma
  Osallistuja

  Aivan aluksi: Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd.) kertoi some – raivon |1 padonneen asiakeskustelun ja totesi pettyneenä, ettei kansainvälinen taide ole näin saavuttanut Helsinkiä – osapuilleen näin.

  |1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9327156 –  

   

  Kansalainen tai oikeastaan helsinkiläinen oli oikeutettu antamaan mielipiteensä – hehän lopulta Helsingin kaupungin veroäyrit keräävät kasaan, joilla maksetaan erilaisia hankkeita – ilmaista terveyskeskuskäyntiä, metron subventioita ja muun muassa silmiemme iloa – viheralueiden ylläpitoa, huolehdintaa ja kehittämistä.

  Guggenheim on varmasti hieno taidekonstruktio läntiselle säätiölleen tuotavalla tavalla. Epäilemättä maailmalla olevissa Guggenheim museoissa on paljon hienoja sekä puhuttelevia taideteoksia, eihän sitä kukaan asettanut kyseenalaiseksi. Nyt oli kysymys Helsingistä, Suomesta ja suomalaisuudesta!

  Suomi ja suomalaiset ovat ilmiö

  Meille on muotoutumassa jo muutoinkin imago, ominaisuus maassa, joka sattuu olemaan maailman suurimman mantereen eräs äärimmäinen niemi – tosin Aasian jättimanner jatkuu Ranskan Bretagneen saakka. Tälle Suomenniemelle sattuivat saapumaan ihmiset, joilla on oma erityinen luonne, tapakirjo sekä taidekäsityskin – Tykö Sallisineen ja Hugo Simbergeineen – unohtamatta ikonista Akseli Gallen-Kallelaa. Siinä on mistä näyttää.

  Maailmalla on juuri herätty Suomen olemassa oloon

  Meillä on rauhallista, puhdasta, hiljaista, tyhjyyttä positiivisessa mielessä ja vettä – paljon vesipinta-alaa – järvinä, lampina ja upeine meren saaristoineen. Meillä on ainoalaatuisuutta, joka herätti/ herättää aivan uusia matkailijaryhmiä – vaikkapa kiinalaisia. Kiinalaiset voisivat olla kiinnostuneita myös meidän taiteesta – ehkä meillä on muutakin yhteistä, yllättäen, jos vain osaamme markkinoida itsemme oikein.

  Guggenheim ei ollut menetys, se oli vain harmi joillekin

  Helsingissä kaupunginvaltuusto äänesti selvät lukemat, 53 – 32 Guggenheimia vastaan, siis pulinat pois |2. On kerrottu, että sosiaalisen median raivo säikäytti valtuutetut |3, on puhuttu jopa tappouhkauksista. Ehkä tappaminen taiteen vuoksi on liioittelua, mutta hätää huutavista perheistä ei ole pulaa, myös Helsingissä on pahoinvointia, omissamme – jospa heidät pitäisi ensin huomioida. Päämajastaan Yhdysvaltojen New Yorkista viestitettiin, että kyse oli vastalause globalisaatiolle, näinkö? |4

  |2 Tavalliset helsinkiläiset ”somettivat” tuohduksissaan epävirallisen kansanäänestyksen ~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004888519.html

  |3 Kuvaan ilmestyivät jälleen poliittiset kiemurat, jopa alkukantaisuudessaan ~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004888723.html – Kokoomuksen Lasse Männistö (HS).

  |4 Tai arkikansalaisten ”some-raivo” (Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Viljanen) lannisti eliitin venkoilut (esimerkkinä Helsingin kaupunginvaltuutettu Männistö) – Suositaan mieluummin aitokotimaista erilaisuutta, se saattaa enemmän kiinnostaa maailman suurinta ulosmatkailumaata ~ http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004888967.html – [HS/ New York Times].

   

  Guggenheim on tervetullut Helsinkiin ja Suomeen –

   … omine rahoineen ja yksityisine riskisijoittajineen – G ei ole nyt meillä yhteiskuntaprojekti – se on yksityinen eliittiprojekti ja nyt vain eliitin harrastukset eivät voi koskettaa arki-ihmisiä, joille taidetta on riittävästi tarjolla jo nytkin – mitä korkeimmassa muodossaan.

  Niin tai näin, kansakuntamme katsoo huomiseen yhdessä ja nyt tässä kohtaa Helsingissä yhdistyneenä, siksi raju ulostulo tapahtui kansalaismedioissa ja sosiaalisessa mediassa – voimme sanoa, että helsinkiläiset suorittivat epävirallisen kansanäänestyksen – Guggenheimin estämiseksi.

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingissä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL | US | PZ | BL | BL | T | VU | BLOG 101589

  DOC Guggenheim_01122016 – Microsoft Word Starter

  PVM 01122016

   

  |441|

  #1720443 Ilmoita asiaton viesti

  Metsäniherra
  Osallistuja

  Jotenkin niin helve*in epätoivoisiä nämä suomen turismin kasvuyritykset, olishan se ollu komee rakennus jonka veronmaksajat kuten tapoihin kuuluu olisivat maksaneet, miljoona pari vuodessa tappiota ja 5 vuoden päästä sille olisi ollut pakko keksiä jotain muuta käyttöä, näin se olisi mennyt, nyt yhä vaan pelkkä parkkipaikka.

  #1720468 Ilmoita asiaton viesti

  B. Vento
  Osallistuja

  Tykö Sallinen?!

  #1720560 Ilmoita asiaton viesti

  QWE48
  Osallistuja

  Aarno Laitinen kertoo kaiken oleellisen blogikirjoituksessaan ”Junttien voitto”.

  Jos joku ulkomaalainen sijoittaja kysyy, kannattaako Helsinkiin sijoittaa yritys ja muutama sata miljoona rahaa, annan ilman muuta neuvon: ”Ei missään tapauksessa!”Helsingin kaupunginvaltuustossa Osku Pajamäki (sd), Kaarin Taipale (sd), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja Ville Rydman (kok) ja sen sellaiset kaatavat kaikki hankkeet siitä riippumatta, ovatko ne taiteellisia tai taloudellisia. Helsinkiin ei kannata sijoittaa mitään, sillä Suomen pääkaupunkia ja koko maata hallitsee kaikkia uudistuksia kaatava EI-puolue.

  Hyvä esimerkki tästä oli taas Guggenheim-museo, joka kaatui valtuustossa äänin 53–32. Jos esimerkiksi demarien ryhmä olisi päättänyt yksimielisesti tukea hanketta, museo olisi hyväksytty äänin 44-41. Mutta EI-puolueen johtavat hahmot pyrkivät seuraavissa vaaleissa eduskuntaan, joten menestyäkseen vaaleissa kannattaa mielistellä tyhmää kansaa ja äänestää kulttuuria vastaan.Jostain syystä osa kulttuuriväestä on itsekin aina suhtautunut vihamielisesti kulttuuriprojekteihin. Jos kulttuuriväki olisi saanut päättää, meillä ei olisi Ateneumia, Finlandia-taloa, Musiikkitaloa ja monia muita kulttuurilaitoksia.

  Johtava taiteilijaravintola Salve Helsingin Hietalahdessa on ollut kaikkien kulttuurihankkeiden vastustajien pesä. Johtava kulttuurisabotööri on koonnut taidekokemuksensa naulaamalla tauluja taidenäyttelyiden seinille.

  Hauska seurata mitä tapahtuu nyt, kun Guggenheim-museo on saatu kaadetuksi. Todennäköisesti taideväki ryhtyy vaatimaan säästyneitä museorahoja itselleen.

  Kulttuuriväelle luvattiin upea tontti Katajanokan rannalta arkkitehtuuri- ja design-museota varten, mutta he eivät saaneet koskaan rakennusta aikaan. Seuraavaksi tontti luvattiin norjalaista hotellia varten, mutta taideväki onnistui kaatamaan hankkeen. Lopulta paikalle tuli maailmanpyörä, jossa ei juuri koskaan ole ketään. Lisäksi Presidentinlinnaa vastapäätä nousi vastenmielinen parakkikylä uima-altaineen.Kulttuuriväellä ei ole kykyjä pystyttää minkäänlaisia taloja, joissa taide voisi menestyä. Siihen tarvitaan ammattilaisia, joilla on kykyjä ja taitoja rakentaa taidelaitoksia.

  Vihreiden kykyä rakentaa jotain kaunista ympäristöä kuvaavat hyvin Helsingin rannat. Vihreiden jäljiltä Helsingin rannoilla on autojen parkkipaikkoja, joilla autot saavat ihailla kauniita merimaisemia. Helsinki on hyvää vauhtia muuttumassa merenrantakaupungista sisämaakaupungiksi, kun merta vallataan. Lapsuuteni maisemissa Hernesaaressa meri on siirtynyt kilometrin päähän siitä, missä me olimme ongella.

  Helsingin päättäjillä – kunnallispoliitikoilla ja virkamiehillä – ei näytä olevan mitään rakkautta kotiseutuaan kohtaan. Bussit ja ratikat kulkevat nykyisin asukkaille outoja reittejä. Vanha kolmosen ratikkakaan ei pysähdy enää Kolmen sepän patsaalla ja pudota vaunullista ostajia Stockmannin tavarataloon. Ei ihme, että Stokkalla menee huonosti, kun Helsingin asioista päättävät juntit ajattelevat pelkästään kaltaisiaan juntteja, jotka matkustavat ratikalla viinalasteineen satamasta rautatieasemalle.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Alueelle ‘Kotimaa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.