Guantanamo ym.

Etusivu Foorumit Ulkomaat Guantanamo ym.

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  B. Vento 14 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23237 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkkailija
  Jäsen

  Onpas mennyt hiljaiseksi. Kaikki vanhat keskustelut on onnistuttu kadottamaan ja samalla on näköjään kadonneet vakinaiset keskustelijatkin. Harmi kun monta hyvää juttua jäi kesken, osassa olin mukana, osaa vain seurailin.
  Joku pikku vastaus minun piti Vennollekin jättää, mutta on kadonnut niin keskustelu kuin Ventokin.

  Sellainen pikku uutinen pisti silmään, jossa kerrottiin näin:
  ”Kaiken kaikkiaan Guantanamosta on vapautettu 310 vankia. Leirillä on yhä 450 terrorismista epäiltyä henkilöä.”

  Toki tiesin ennestään että vankeja on vapautettu, mutta määrä oli sittenkin yllätys. Kun sitten vankeja on vielä jäljellä 450 niin tämä herättää kysymyksen että mistä kaikkialta ja millon sitä täydennystä oikein on tullutkaan. Huhujahan on liikkunut siitä että Guantanamoon päätyisi muitakin kuin vain Afganistanista kiinni saatuja niin sanottuja vihollistaistelijoita.

  #318018 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Kyllähän noita terroristeja riittää joka päivälle, joten kait niitä kiinnikin joskus saadaan, jolleivät ole hulluudessaan kajauttaneet itseään ilmaan.

  Mielestäni Guantnamossa saisi olla enemmänkin terroristeja vankeina, sillä amerikkalaiset osaavat ”kunnioittaa” näitä lasten ja vaimojen tappajia oikealla lailla.

  Ihmettelenkin suuresti, kun Yle:n uutisisa jatkuvasti toitotetaan palestiinalais taistelijoista, tai Afgaani sotureista, taleban taistelijoita. Eivät ne mitään taistelijoita ole, vaan selviä terroristeja.

  Miksi Yle:n pitää vääristellä tietojaan tällä lailla? Aivan kuin se haluaisi antaa terroristeista paremman kuvan, mainitessaan nämä”taistelijoiksi”.

  Sama koskee kotimaisia ekoterroristeja, eli kettutyttöjä ja poninhäntäpoikia.
  Heistäkin Yle käyttää mielellään nimitystä aktivisti, vaikka sillä ei aktivismin kanssa ole muuta tekemistä, kuin että nämä terroristit haluavat tuhota ihmisten laillisen elinkeinon ja elämänaikaisen työn.

  Peräänkuulutankin kaikkia käyttämään näistä viherpiipertäjistä terroristi nimitystä, sillä sitähän heidän pimeydentyönsä taatusti on.

  #318019 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Viherterroristeina ns. kettutytöt ovat olematon uhka, kuten kananpojat. Kananpojasta tulee broileripataa pinellä kalikan iskulla. Uhkan inhimilliselle elämälle, hyvinvoinnille ja toimetulolle muodostavat eduskuntaan tyhmien idealistien äänilä istutetut vihersaastat, jotka tekevät elämän Suomessa mahdottomaksi mm. ajamalla älyttömiä energiautopioita ja verolakeja, kommunistien tuella ja demareiden myötävaikutuksella. Pikku Mauri on liittynyt samaan niljakkaaseen sakkiin. Ihmiskunnan viholliset löytyvät kansan luottamuselimistä ja vihreästä virkakunnasta, ne oikeat teroristit.

  #318020 Ilmoita asiaton viesti

  ukuli_3
  Jäsen

  Karhu on kuollut, eläköön metsän kuningas. Mitähän silläkin saavutettiin, muuta kuin turhat vihat. Eipä taida olla saksalaisilla tietoa todellisista peto-ongelmista. Suuri valkoinen metsämies on ampunut, omaan jalkaansa ja haittajärjestöjen pussiin. Ei ole hyötyä eläimille, eikä ainakaan normaaleille ihmisille, hihhuleille kylläkin. Turhaa vettä hullujen myllyyn…

  #318021 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkkailija
  Jäsen

  Olen ihan samaa mieltä Moottorisaha. Saisi Guantanamossa tietysti olla enemmän terroristeja.
  Vaan sehän se onkin jenkkien ongelma siellä kun ne todelliset terroristit ovat vapaalla jalalla ja Guantanamoon päätyi se sekalainen seurakunta.


  B. Vento
  Osallistuja

  Vai on ollut Tarkkailijalla meikäläistä ikävä. (Oletan, että Tarkkailija tarkoittaa B. Ventoa, nimen taivutus vain ei tahdo onnistua vieläkään.)
  Olen ollut pitkähköllä matkalla ja tullut juuri kotiin. Täällähän on systeemi muuttunut aivan toiseksi. Ei tämä ole niin mukava kuin se vanha.
  Niin, se Guantanamo nyppii Tarkkailijaa edelleenkin. Mitä ”pikku vastauksia” sinulla oli minulle varattuina?


  Nimetön

  Guantanamo ei ole vankila – se on terroristien turvasäilö.
  Venäjällä on Vankiloita tsetseneille ja demokratiaa vaativille ihmispoloisille.


  Tarkkailija
  Jäsen

  No ei nyt sentään ole sinua ikävä ollut Vento.
  Tämä uusittu palsta jotenkin tuntui niin raamatulliselta, autiolta ja asumattomalta että päätin koekeilla paria taikasanaa. Guantanamo ja nimimerkkinä Tarkkailija on yleensä aina herättänyt melkoisen mylläkän ja ihan mielenkiintoisia primitiivireaktioita.
  Edellisellä kerralla älähti T2, rauha hänen muistolleen, mutta hän sitten häipyi vähin äänin kun huomasi ettei tietopuolensa ollut hanskassa.

  Nyt näyttää aika paljon rauhallisemmalta, on näköjään nämä parannuksina markkinoidut huononnukset karkoittaneet kirjoittajia pois palstoilta.

  Muutoin meno on kyllä aika samanlaista kuin ennenkin. Johan siellä vanhalla plazalla sanoin että B. Vennon rooli on kutistunut oman nimensä taivutuksesta räkyttämiseen.
  Muistanet kuitekin Vento että siellä vanhalla puolella oli lukuisia esimerkkejä todellisista ihmisistä, jotka kantavat nimeä Vento. Näköjään kaikki nämä todelliset Vennot taivuttavat nimensä Vento – Vennon.
  Näin ollen minäkin olen päätynyt samaan enemmistön taivutukseen, hehän sentään ovat oikeita Ventoja, eivät ”satusuomalaisia” kuten sinä B. Vento.

  Mutta ei tuo Guantanamo minua sen enempää nypi, pääasiassa vain ihmettelen miksi Bushin hallinto on ajautunut tekemään kerta toisensa jälkeen mitä karkeampia virhearvioita. Niiden hinta tulee olemaan USA:lle erittäin korkea, ei välttämättä dollareissa vaan menetettynä maineena ja arvovaltana.


  Nimetön

  Kyllä se menetetty maine ja arvovalta lopulta kiertyy menetetyiksi dollareiksikin. Bushin hallinto on koko ajan töppäillyt niin pahasti, että hirvittää sivullistakin. Ei USA olisi sentään heitä ansainnut – tätä mieltä ovat muuten monet elleivät jo useimmat) amerikkalaisetkin.

  #318026 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tarkkailijalle

  Minua Guantanamo kyllä on alkanut nyppiä jo kauan sitten. Ei se enää ole aikoihin edes kiinnostanut pätkääkään, kuten olen aiemminkin kertonut.

  Muistat vähän väärin sen Vento-taivutusasian. Ethän sinä tiedä, miten ne Vento-nimiset nimensä taivuttavat. Minun tapani on perusteltu.
  Mutta se siitä ja Guantanamosta…

  #318027 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkkailija
  Jäsen

  No voi tokkiinsa Vento. Guantanamo ei sinua siis kiinnosta, jotenkin on kuitenkin aistittavissa selvää ahdistuneisuutta sinun kirjoittelussasi.
  Toisaalta en kyllä ymmärrä miksi asia ei kiinnosta sinua, onhan se lähihistorian merkittävimpiä poliittisia skandaaleja. Watergate aikoinaan poiki lukemattomia kirjoja ja yhden huippuelokuvankin ja siinä sivussa valtavat määrät tieteellisiä tutkimuksia. Guantanamosta on varmaan tulossa vähintään yhtä valtava määrä aineistoa ja yksi elokuvahan siitä on jo tehtykin.

  Mutta voi Ventoseni, en minä muista väärin. Oli ilo seurata silloin kun joku netistä kaiveli lukuisia esimerkkejä Vento- nimen taivutuksesta. Kaikki ne menivät kaavan Vento-Vennon mukaan. Ei ainuttakaan sinun markkinoimaasi Vento-Venton taivutusta tainnut löytyä. Tyydytään siis siihen miten oikeat Vennot nimensä taivuttavat. Tietysti tuo sinun tapasi on siinä mielessä hyvä, että erottuvat oikeat Vennot kaltaisistasi satusuomalaisista.

  Miksi muuten B. Vento olet täällä vierailijana?

  #318028 Ilmoita asiaton viesti

  B. Vento
  Osallistuja

  Koetin jo eilen vastata sinulle, Tarkkailija. Plaza lakkasi kuitenkin toimimasta ja kirjoitukseni meni harakoille.

  No en nyt sentään tunne minkäänlaista ahdistuneisuutta Guantanamosta enkä muistakaan jenkkien touhuista. Ne vain eivät jaksa enää kiinnostaa vanhaa.
  Olet varmasti oikeassa siinä, mitä nyt kirjoitit Guantanamosta. Saas nähdä, kuinka paljon kirjallisuutta ja elokuvia sekin vielä poikii.

  Ne esimerkit Vento-nimen taivutuksesta eivät olleet mitään kunnon todisteita eikä niitä ollut kuin pari kolme, joista yksi oli hevosen nimen osa, vai oliko se koiran. Sitä paitsi yksikään esimerkki ei ollut ”oikean Vennon” kirjoittama. Ja onhan nyt kumma, ettei minun perusteluni mene perille. Siis: Se nimentaivutus, jota nimen haltija haluaa käyttää, on oikein. (Satusuomalainen olet muuten Tarkkailija, itsekin.)

  Kun aloitin 6.7.-06 tällä uudella saitilla, rekisteröintini ja kirjautumiseni menivät OK, mutta sitten jostain syystä epäonnistuivat. Nyt pitäisi olla oikein.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Alueelle ‘Ulkomaat’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.