Fantasiaa aikuisille

Etusivu Foorumit Lukeminen Fantasiaa aikuisille

Tämä aihe sisältää 26 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 6 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #41523 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Hei kaikille!

  Osaatteko suositella fantasiakirjallisuutta, jota aikuinen innostuisi lukemaan? Tämä genre on meikäläiselle täysin tuntematon ja olisi kiva aloittaa siihen tutustuminen.

  Kiitokset vinkeistä.

  #573233 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Sillä aikuiset lukevat (minä mukaanlukien) kaikenlaista fantasiaa. Varmasti on pelkästään aikuisillekin tarkoitettua, mutta mieleen tulee vain yksi: Gabaldon Diana. Kirjoittanut vähän fantasia/historiallista kirjallisuutta. ”Muukalainen” on eka osa sen pitkässä sarjassa, jota voisin ehkä suositella.
  Itse luen (tietysti) Harry Potteria, joka on kirjana parempi kuin elokuvana. Hern Lian kirjat (sijoittuvat Japaniin). Feist Raymond, Colfer Eoin (Artemis Fowl), Hobb Robin yms yms.
  Mitä voisin suositella, ei fantasiaa vaan scifiä sen helpoimmasta päästä on Harry Harrisonin ”Ruostumattomat teräsrotta” -kirjat.
  Toivottavasti joku näistä ”kolahtaa”.

  #573234 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Jasper Fforde on kirjoittanut fantasiaa kirjallisuusetsivä Thursday Nextistä, jonka toimenkuvaan kuuluu muun muassa kadonneen kirjan henkilön metsästäminen. Ensimmäisessä osassa viitataan Kotiopettajan romaaniin. Sopii kirjoista nauttiville ja fantasian ystäville, ja samoin fantasian aloittelijoille.

  #573235 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Kiva, että olet kiinnostunut fantasiasta! Kannattaa käydä tutustumassa Risinshadow-sivustoon. Sieltä löytyy vaikka mitä tietoa fantasiakirjallisuudesta ja keskustelupalstalta saat varmasti kirjavinkkejä. http://fi.risingshadow.net/
  Minä puolestani suosittelen, että hyppäät vaan rohkeasti mukaan ja tartut vaikka Guy Gavriel Kayn teoksiin. :)

  #573236 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Lue Margit Sandemon Jääkansan tarina -sarja! Siinä on kaikkea mitä ihminen voi tarvita! Rakkautta, jännitystä, yliluonnollisia tapahtumia ja sukusaaga (kattaa n. vuodet 1500-1900) muutamia mainitakseni. Kirjoja (pokkareita, sivuja n. 250 per kirja) on muistaakseni 47 kappaletta. Henkilöt ja tapahtumat eivät ihan heti lopu kesken :)

  #573237 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Orson Scott Cardin Alvin-sarja joka alkaa kirjalla Seitsemännen pojan seitsemäs poika. Kertoo vaihtoehtohistoriallisesta Amerikasta.

  #573238 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  En tiedä mitä fantasialla tarkoitat, mutta mielikuvitusta koettelevaa luettavaa löytyy mm. Maarit Verroselta (Älä maksa lautturille – novelleja, Yksinäinen vuori – romaani ja monta muuta) Verrosen tyyliä on kuvattu sanoilla reaalifantasia ja maaginen realismi. Finlandiapalkittu Johanna Sinisalon novellit ovat myös mainioita.

  Islantilaisilla kirjailijoilla on myös taito yhdistää tarua ja totta, Vigdis Grimsdottir on hyvä esimerkki. Kun tähti putoaa, Metsän tyttö – romaaneja on useita, Tapio Koivukarin loistavasti suomentamia.

  #573239 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  George R. R. Martin: Tulen ja jään laulu -sarja. Välillä aika karuakin touhua, mutta erittäin koukuttava, mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu sarja.

  #573240 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Spekulatiivista fiktiota aikuiseen makuun:

  Suomesta muutama esimerkki:
  Anne Leinonen: Valkeita lankoja
  Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta
  Leena Krohnin kirjat: Oofirin kultaa, Tainaron…
  Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi

  Ulukomailta nyt ensiksi tulee mieleen:
  Ursula K. Le Guinin kirjat


  Nimetön

  Ase itse on hyvä ja aloittaa kokonaisen fantasiasarjan. Kieli on normaalia modernimpaa ja ronskimpaa kuin perinteisissä fantasiakirjoissa.

  Ja tietysti fantasian kunkku: kirjailija George R R Martin. Kirjat ovat melkein 1000 sivuisia järkäleitä, mutta niitä ei vaan malttaisi laskea käsistään.

  Anne Ricen vampyyri- ja noitasarjat.


  Nimetön

  Stephanie Meyeriltä aikuisille suunnattu kirja Vieras (Host muistaakseni englanniksi) oli todella mielenkiinntoinen scifityyppinen fantasiatarina. Joanne Harrisin kaikissa kirjoissa on myös fantasiaelementti mukana, sen lisaksi ovat todella mielenkiintoisia ja aihepiireiltään vaihtelevia.

  #573243 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön
  kesämurmeli;9133794 wrote:
  Hei kaikille!

  Osaatteko suositella fantasiakirjallisuutta, jota aikuinen innostuisi lukemaan? Tämä genre on meikäläiselle täysin tuntematon ja olisi kiva aloittaa siihen tutustuminen.

  Kiitokset vinkeistä.

  Otorin klaanin tarina on hyvä sarja aikuisempaan makuun. Kyseessä on keskiaikaiseen Japanin kaltaiseen maahan sijoittuva tarina.
  Sitten on myös Naomi Novikin Tremeraire-sarja, josta on suomennettu kaksi ensimmäistä kirjaa. Tarina sijoittuu Napoleonin sotien aikaiseen Englantiin ja mukana on ripaus fantasiaa viisaiden lohikäärmeiden tuomana. Suosittelen!


  Nimetön

  Eiköhän se ykkönen olisi Taru Sormusten Herrasta, mikäli et ole vielä lukenut.
  Muita hyviä esim. DragonLance- ja Harry Potter- sarja.
  Vampyyrikirjallisuudesta Dracula sekä Vampyyrin oppipoika- sarja.


  Enriko
  Jäsen

  Paras fantasia, mitä itse olen koskaan lukenut (ja olen lukenut paljon) on ehdottomasti teos nimeltä Memory, Sorrow and Thorn. Käännetty suomeksi typerästi nimellä Taru kolmesta miekasta ja pätkitty yhteensä 12 osaan. Mutta tuo tarina pätkii mennen tullen kaikenmaailman Sormusten herrat.


  Nimetön
  kesämurmeli;9133794 wrote:
  Hei kaikille!

  Osaatteko suositella fantasiakirjallisuutta, jota aikuinen innostuisi lukemaan? Tämä genre on meikäläiselle täysin tuntematon ja olisi kiva aloittaa siihen tutustuminen.

  Kiitokset vinkeistä.

  Hei, itse pidin kovasti Nora Robertsin kirjasarjasta Morriganin risti, Jumalten tanssi ja Hiljaisuuden laakso. Eli Irlantilaisista legendoista ammentavan romanttisen fantasiatrilogian kirjat, jotka olisivat vain saaneet jatkua………tosi mukaansatempaavaa ja yllättävän erilaista. Suosittelen kaikille ja tässä ekan kirjan takakannen teksti:
  Mahtava irlantilaisvelho Hoyt janoaa kostoa. Hurja vampyyrikuningatar Lilith on vietellyt hänen veljensä Cianin. Hoyt matkustaa 1100-luvulta omaan aikaamme, jossa hän kohtaa vampyyriksi muuttuneen Cianin, kipakan wicca-noita Glennan sekä vampyyrinmetsästäjä Blairin. Nelikko joutuu yhdistämään voimansa, sillä Lilithin kokoama pimeyden armeija aikoo orjuuttaa koko ihmiskunnan. Glennan ja Hoytin välinen tunteen roihu ei ole Cianin mieleen. Kun joukkoon liittyy arvoituksellinen kelttiläisprinsessa Moira serkkunsa Larkin kanssa, nousevat ryhmän sisäiset jännitteet huippuunsa. Lilith näyttää voittaneen sodan ennen kuin yhtäkään taistelua on käyty…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Alueelle ‘Lukeminen’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.