Da Vinci-koodi

Etusivu Foorumit Kulttuuri Da Vinci-koodi

Tämä aihe sisältää 21 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 4 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23240 Ilmoita asiaton viesti

  Moottorisaha
  Jäsen

  Sain luettua Dan Brownin Da Vinci-koodin muutamassa illassa. Kirja oli aluksi oikeinkin kiinnostava, mutta mitä pitemmälle tapahtumat etenivät, ne alkoivat mielestäni laahata ja jopa toistaa itseään. Kirjan puolivälin kohdalla, juttu alkoi olla omassa mielikuvituksessani jo melko selvä, eli kuka tuo mystinen Opettaja on. Loppu olikin sitten pässinlihaa, eli aivan mitäänsanomatonta dekkarikirjaa. Olin suuresti pettynyt koko tekeleeseen, eli paljon on melua syntynyt lähes tyhjästä. En tiedä sitten, olenko ainoa, joka on tätä mieltä. Elokuvaa en ole nähnyt ja tuskin menen katsomaankaan. Jos joku on molemmat kokenut, voisiko hän ystävällisesti kertoa, onko elokuva parempi.


  Nimetön

  Moottorisaha!
  Luitko sen kirjan jo? Loppukritiikki!
  Menetkö katsomaan elokuvan?
  Kenen kanssa?


  Moottorisaha
  Jäsen

  ka´si:lle.

  En, en ole lukenut kirjaa, joten en tiedä myöskään sitä, että Sophie löytää isoäitinsä ja veljensä, sekä Langdonille vimeinkin monen turhan sivun jälkeen valkenee missä Graalia todellisuudessa piilotellaan.

  Loppukritiikkinä voin sanoa edelleenkin, että paljon melua tyhjästä. Mitäänsanomaton tekele. Mainosmiesten yli kehuma kirja, josta on väkisin tehty liian pitkä, saadakseen kirjalle edes jonkinlaista markkina-arvoa.

  Enkö huomannutkaan sanoa, että en aio mennä katsomaan elokuvaa, sillä saamani tiedon mukaan se on vielä huonompi, kuin kirja, joten
  J.Nasaretilainen, jonka aioin kustantaa elokuviin kanssani, saa nyt jäädä sitä taide-elämystä vaille.


  Nimetön

  Kiitti!
  Taidan lähteä maatalousnäyttelyyn. On muuten hirveän isot helyt vaskoilla korvissa.
  Tarttee oikein ihmetellä – ihmettelee tilallisetkin! Ja ku niitä pitää olla vielä molemmissa korvissa, muuten ei kelpaa edes karja-autoon!
  Tuolla muualla käytetään pienempiä – on eläinystävällisiä, kun silmissä ei koko ajan vilku keltainen…
  Tämä on aikamoista rahastusta – jostain Ranskasta niitä vissiin tuodaan…

  #318049 Ilmoita asiaton viesti

  Soli
  Jäsen

  Näitä erilaisia Graaleja on muistaakseni 7 kappaletta hyvin tarkoin vartioiduissa museoissa. Pari taisi olla Venäjällä jostain 1500-luvulta lähtöisin.
  Alkuperäinen ”Graali” eli malja on tietenkin ainakin joskus ollut olemassa jopa säilyneenä. Tuhottu, hukkunut tai jostain muista syistä johtuen hyvin todennäköisesti tuhoutunut.

  Ne parikymmentä(?) (hopearahaa), mitkä Jeesuksen kavaltaja silloin sai, on ilmeisesti olemassa. Ei ole ainakaan ainuttakaan väitetodistetta ainakaan vielä tullut etteikö ne olisi oikeita.
  Ne kylläkin tässä muutamana vuotena varastettiin, josta kukaan ei ole juurikaan edes hiiskunnut. Lähtee kuulemma henki jos aletaan asiaa vatvomaan ja niitä kolikoita metsästämään. asialla on kuulemma eri uskontoja ja hmm … mitä ne-nyt-ovat ne naapurimme jotka eivät maksa yhteiskunnalle veroja?

  #318050 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Mielenkiintoista tekstiä soli, mutta kun sinun juttuja ei oikein voi ottaa todesta?!

  Huumori sitä itteensä , siltikin, vaikka on tärkeetä!

  Kaikki luonnonvoimat nousee vastasan, kun edes ajattelen maatalousnäyttelyä – johtuneeko vierailijoista? Siellä on Halosta ja Vanhasta………

  Noooooooooo h, en pistä itteeni, säästöä tai oikeesti taloius vain pysyy kurissa…………

  ………mutta


  B. Vento
  Osallistuja

  Soli

  Niitä hopearahoja oli 30.

  #318052 Ilmoita asiaton viesti

  Honour
  Jäsen

  Mainosmiesten yli kehuma kirja, josta on väkisin tehty liian pitkä, saadakseen kirjalle edes jonkinlaista markkina-arvoa.

  Uskokaa huviksenne, etteivät työnsä osaavat mainosmiehet, jotka ovat tänään useimmiten naisia, voi ”yli kehua”; saivathan he teidätkin lukemaan ko opuksen!

  #318053 Ilmoita asiaton viesti

  ruupe
  Jäsen

  Terve moottorisaha.

  On siitä jo kuukausia kun luin tuon kirjan.
  Olen ollut hiljaa ja ihmetellyt kuinka sitä on kehuttu. Olen luullut olevani vähintäin pöljä, kun en ole nähnyt siinä juuri kehuttavaa. Puolet kirjasta on pelkkää tyhjän jauhamista. Elokuva on varsinkin alussa parempi ja pitää katsojan ajatukset ja mielenkiinnon hereillä, mutta huononee loppua kohti.

  #318054 Ilmoita asiaton viesti

  Nimetön

  Tere roope2.

  En olisi itse koko tekelettä koskaan ostanut, mutta sain sen pojaltani lainaksi, sillä hänellä meni sen lukemisen yritykseen melkein vuosi, eikä ole saanut sitä vieläkään loppuun, koska meni katsomaan elokuvan.

  Ei hän elokuvastakaan oikein pitänyt, joten itse luotan hänen sanaansa leffasta, enkä sitä katso edes DVD-elokuvana.

  Mitä taas tulee Honourin mielipiteeseen lausumastani ”ylikehumisesta”, niin tietenkin asiaa voisi toisellakin tavalla kuvata.

  Liioittelulla.

  Lukijan kiinnostusta herätettiin sillä, että kirja olisi jonkinlainen dokumentti, mitä se ei suinkaan ole.

  Jos vedotaan siihen, että kyseisiä asioita ja tapahtumia, sekä paikkoja on olemassa, ei se tee kirjasta vielä dokumenttiä.

  Yleisen käsityksen, kuten minunkin mielestäni, on asioita täytynyt oikeasti jossain tapahtua, ennen kuin sitä voisi sanoa ”dokkariksi”.

  Olen minäkin muutaman kirjan kirjoittanut, joiden paikat ja ajat, sekä jopa tapahtumatkin vastaavat todellisia tapahtumia, mutta en silti laske teoksiani dokumenttien joukkoon edes osittain, sillä fiktiota on paljon enemmän kuin faktaa, kuten myös Da Vinci-koodissa.

  Olen myös toiminut mainos-alalla useita vuosia, eikä se maailma ole ”tästä mailmasta”.

  Mainosten tekijät ovat niin omalaatuisensa joukko, että se maailma ”lähes” normaalia ihmistä ihmetyttää.

  En heitä halua tässä mitenkään mollata, päin vastoin, vaan ihmettelen useinkin heidän motiivejaan ja taitoaan kiertää totuutta, jäämättä siitä kiinni.

  Sekin on eräänlainen taiteenlaji, kieltämättä.


  Suokurppa
  Jäsen

  26.7.06 19:33
  ilos i (vierailija)

  Huumoriako graalin maljasta, ei suinkaan.

  Tutustu tarkemmin vaikkapa Raamattuun, niin tiedät. Miten joku aivan tavallinen silloisissa olosuhteissa ollut kaunis juhlamaljansa, olisi nykyisin enää olemassa verihiukkasineen? Matteus. Markus, Luukas eikä Johannes kerro ainuttakaan sanaa koko asiasta.

  Eräässä todella isossa Kuva Raamatussa on, että Juudas pistettiin puuhun roikkumaan lähelle sekeliensä viskottuja peltoa. Se on erittäin vanha ja harvinainen Kirja.

  Vatikkaanissa on edelleen kirjoja ja vastaavia, joita ei voida julkaista.

  Onkin siis paljon, paljon ”totuutta”, mikä on ainoastaan mielistämme meille totuutta. Muilla on ehkä omaa laajempaa totuuttaan?


  Vesimies -70
  Osallistuja

  Mä en oo kirjaa lukenu, mutta elokuvan katsonu. Ihan mukiinmenevä elokuva. Oon mä paljon huonompiakin elokuvia nähny. Se mikä mua tässä kirjassa kiinnostaa, on se kun Raamattua kyseenalaistetaan. Kristinuskoa ja muita uskontoja pitää vähän kyseenalaistaa, ei noin vain kuin lampaat sinisilmäisenä uskoa. KUKAAN tässä maailmassa ei tiedä sitä lopullista totuutta. Ei uskontoja muuten olis niin paljon.


  Nimetön

  TV:stä tuli joku purppuraa2 ja sit lastenohjelmaa, jossa kerrottiin kummituksista silleen, että ei niitä oikeesti ole…
  Ihan hyvä, kun lasten ei tarvitse pelätä, mutta aikuisia ei saisi laittaa tähän uskoon – ei yksin!
  Nykyisin – jo pitempään – tiedemaailmassa on keskusteltu tekniikasta ja sen kehittymisestä………
  …………..varoituksenpoikanen siinä, että eihän tekniikka saa tuosta vain ylivaltiaaksi eli tässäkä siihen, miksi uskonto/uskonnot on alunaalkaen tehty niin hämäriksi?

  Hyvä, kun tulee esille eri näkökulmia…..

  ite törmäsin ihan uuteen, kun avasin raamatun – se koski laintulkintaa. Siinä todetaan, että Jumala on valmis heti auttamaan – kostamaan – mutta tehdään kysymys siitä, että uskooko sen jälkeen kukaan, kun Jeesus tulee?
  tätä kautta menin eteenpäin näissä kirousjutuissa ja monessa muussa ihan terveydenhoitoasioissakin!


  Nimetön

  Markkinointi, ihmisen mielenkiinto, positiivisiiuus, elämänhalu…………….

  Itelleni on tulossa kuumeinenyö. Yksi maahamuuttajalääkäri kertoi, että hän näkee kuumeessa aina painajaisia , niin on, että kuumeessa näkee painajaisia!

  Omat elokuvat luvassa.


  Nimetön

  Tarttee katsoa ja lukea, kun sopivasti eteen tulee……..

  Katsoi uusintana titanicin – toistolla löytyy aina uutta. Sitä on kiinni itessään ja hidas….. Oikeastaan sitä menettää, kun on liikaa – pitää olla aikaa ketailla – oli sitten kyseessä elämä tai elokuva…..

  Yksi mielenkiintoinen ajtus syntyi siitä, kun on paljon sanottu – ainakin ennenvanhaan – ettei saa sanoa, täytyy kätkeä…….
  Sitä vain, että hyvällä tai viisaudella näin on! Kaikesta löytyy kuitenkin se toinenkin puoli, ainakin olet valmis kompromissiin – miksi sitten pilata jotain ja tehdä asioista isompia kuin ovat!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Alueelle ‘Kulttuuri’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.