Bon appetit

Etusivu Foorumit Kotimaa Bon appetit

Tämä aihe sisältää 19 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Kalle Pohjola 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 16 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #897958 Ilmoita asiaton viesti

    engel48
    Jäsen
    Rouva Nooa, post: 10864830 wrote:
    Ja minä kun luulin, että pääsiäinen on ihan uusi juhla, jota nyt juhlitaan toista kertaa ja siitä yritetään tehdä traditio uskovaisten sisäpiireissä. Mistä Utelias on saanut toisenlaista tietoa?

    ” Torttu” jonka leivoit puolueettomalle uskonsoturille oli kerrassaan herkullisen näköinen .

    #897959 Ilmoita asiaton viesti

    Rouva Nooa
    Jäsen
    engel48, post: 10864837 wrote:
    ” Torttu” jonka leivoit puolueettomalle uskonsoturille oli kerrassaan herkullisen näköinen .

    No sehän oli vain lopullisen tuomion ja luojan puolelta luvallaan täytäntöön laittoa!!

    #897960 Ilmoita asiaton viesti

    Osi1
    Jäsen

    jopaan tätä ”mämmiään” (suomalaisesta leipomosta), noon tästään ”ryystämispuolestaan” tainiiden joukoistaan löytynee tietysteen tätäänsä eliin herkkunsa Wiskejään,kin eliin kumminkin hihihi…Osi

    #897961 Ilmoita asiaton viesti
    antisossu, post: 10864034 wrote:
    Pääaiäiapäivänä lampaan kyljyksiä kokoontuneen perheen seurassa. Päätämme yhdessä tuleeko yrtti- vai valkosipulikastike(arvostan valkosipulia ja perinteistä rosmariinia, mutta minä en yksin päätä) Lisukkeeksi joko porkkanarisotto tai hunajaporkkanat sekä tietysti rucolasalaatti vuohenjuuson kera. Ihan perinteinen mämmi jälkiruoaksi, vaniljavaahdolla(kyllä mämmiä voi kerran vuodessa syödä).

    Tuosta kalasta; on ahven vallan verratonta, kun se on isosta kalasta ruodottomaksi ja nahattomaksi leikattuna fileenä paistettu. Leikkaaminen oli tosi säpäkkä toimitus,kun ammattilainen(kalatehtaan ex kesätyöntekijä) sen teki. Kala oli Kitkalta pilkittyä isoa ahventaja sitä oli paljon. Tunturin kupeessa, alkuviikosta, syöty kassilohi oli ilmeisesti muhinut ”altaassa” hengettömänä jonkin aikaa, se ei ollut kotimarketin laatutasoa. Yleensäei sen laadussa ei ole ollut valittamista. Tunturikaupassa on kiertoaika pidentynyt lumen vähetessä.

    Minä laittelin perheelle valkosipulilla ja rosmariinilla ryyditetyn kotimaisen lampaanviulun; kermakahvikastikkeessa. Tuosta lampaasta; olen valmistanut myöskin uusi-seelantilaisesta lampaasta ruokaa, eroa en ole kyllä huomannut, lammas on aina lammas; herkullinen. Hinta vain pistää mietityttämään; tällä kotimaisella olisin saanut viisi kappaletta samanlaisia uusi-seelantilaisia.
    Kalapuolta edustavat graavattu särki, kylmäsavustettu kuha ja ahvensäilykkeet. Kaikki takuuvarmasti kotimaista, itse kun olen pyytänyt tuon kalapuolen ja myöskin valmistanut.
    lammaspaisti001.th.jpg
    Uploaded with ImageShack.us
    Lampaanviulu ”prosessivaiheessaan”, lähes valmista.
    Siis; hiero paisti suolalla, pistele lihaan valkosipulinkynsiä halkaistuina mielesi mukainen määrä, samoin rosmariininoksia.
    Keitä texasilainen kahvi n 0,75l, siis kahvi, jossa hevosenkenkä miltei kelluu. Lisää jäähtyneeseen kahviin kermaa.
    Laita viulu paistopussiin/vast ja kahvi mukaan, solmi kiinni ja anna maustua yön yli jääkaapissa, käännellen pari kertaa.
    Paista ilman pussia 200 asteisessa uunissa 40min, sitten 150 astetta, puoli tuntia ja 100 astetta n tunti. Valellaan paistonesteellä.

    #897962 Ilmoita asiaton viesti
    Bezoeker, post: 10860845 wrote:
    Ostokala on talvisin hyvää ja sitä tulee syötyä viikoittain. Norjalainen kassilohi vähemmän rasvansa vuoksi menee edelle kotimaisesta kirjolohesta. Silakka, aivan mahtavaa. Hauki on kala, vaikka kuin lappilaiset toista väittäisivät.

    Alan olla hepulissa jäitten lähtiessä ja päästessä pyytämään lohikaloja koskista. Talvella ei kiinnosta pulata kaiken maailman seisovien pyydysten kanssa, ei tosin kesälläkään.

    Vastauksen otsikon kala jää nykyisin syömättä ja aivan suotta. Ei vaan viitsi käydä pilkillä siinä määrin kuin nuorempana. Särki on suolakalana ruisleivän päällä herkkua.

    Tuo ”bolttaamani” tekstisi osa kertonee, että meillä on aivan erilainen lähestymistapa kalan pyydystämiseen. Minä en harrasta kalastamista, kalastan, Sinulle kalastus on harrastus ja hyvä onkin, mutta minun pitää saada kalaa, siksi kalastan. Kalansaalis on oleellinen osa ruokapöydästäni ja kalastukseni kohdistuu pääasiassa villiin, ilman istutuksia lisääntyvään kalaston osaan; siis siihen väheksyttyyn saalisryhmään.
    Kalastusmenetelmien ja pyydysten tunteminen, kalankäsittely ja valmistus ruuaksi, merkitsee minulle paljon. Varsinkin valmistus lopputuotteeksi, siis ruuaksi kruunaa, koko kalastushommani. Siitä muuten pääsevät nauttimaan ystävänikin meillä käydessään.
    Voisin jopa väittää, että suomalainen kalastaja on melkoisen tumpelo, mitä tulee saaliinkäsittelyyn; tappaminen, verestys, säilytys välillä kalastuspaikka – koti, jne. Kokemukseni mukaan en pysty kovinkaan korkeata arvosanaa antamaan.

Esillä 5 viestiä, 16 - 20 (kaikkiaan 20)

Alueelle ‘Kotimaa’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.