Vuoden 2013 lukuhaasteet

12 kirjallista haastettaUuden vuoden kynnyksellä on tapana tehdä monenlaisia lupauksia ja asettaa itselle tavoitteita erilaisiin elämän osa-alueisiin. Jos sinulta vielä puuttuu kirjoihin liittyviä haasteita, meillä on tarjota kolme puuhaa vuodelle 2013. Haasteiden tarkoitus on ensinnäkin rohkaista lukemaan, mutta myös monipuolistaa lukemistoa ja tuoda sitä kautta lukemiseen eri tasoja.  

Säännöt:

Haaste/haasteet suoritetaan vuoden 2013 aikana. Jokaiselle haasteelle on oma sivunsa (linkit ao. esittelyssä), jonne käydään kommentoimassa haasteessa etenemistä. Keskustelua haasteesta, luettavista tai luetuista kirjoista ja lukukokemuksista saa käydä koko vuoden ajan. Se on itse asiassa toivottavaakin, joten ahkerille kommentoijille on tiedossa kirjapalkintoja. 

Voit osallistua joko yhteen tai useampaan haasteeseen.

Kirjoitatko blogia? Olisi mukava, jos linkittäisit oman blogitekstisi sivuillemme osallistuessasi haasteisiin. 

Haasteet ovat:

1. 12 ESIKOISTA. Haaste pitää sisällään joko suomalaisia tai maailmalta tulleita esikoisteoksia. Tai kumpiakin sekaisin.

2. 12 TUTTUA TUNTEMATONTATämän haasteen kautta voi tutustua kirjallisuuden klassikoihin tai muihin jo kauemman aikaa mielessä pyörineisiin kirjailijoihin.  

3. 12 KIRJAA, 12 MAATA. Miltä näyttää vieraamman kulttuurin kirjallisuus? Mitä paljastuu muista maista kirjallisuuden kautta? Muun muassa näitä asioita voi pohtia tämän haasteen kautta.

Tulen antamaan lukuvinkkejä ympäri vuoden, mutta kommentointikentällä voi toki muutkin jaella lukusuosituksia.

Minä aion osallistua kaikkiin kolmeen haasteeseen. Entä sinä? 

Ota rohkeasti haaste(et) vastaan!

– Kirjallisena. Minna

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: 2013, haasteet, kirjat, lukeminen

Kommentit

Mahtavaa, onnea! 🙂 Mitä selailin noita aiempia viestejäsi, niin kyllä kaikki haasteet ovat täynnä. Hienoa ja antaumuksellista lukutyötä!

Hyvä kun annat minullekin sapiskaa; viikonloppuna itse asiassa jo hieman tutkailin esikoiskirjahaasteen tiimoilta muutenkin tilastojani. Syksyn esikoisista (ja esikoiskirjailijoista muutenkin) on tulossa tarkempi katsaus blogiini tämän viikon aikana. Voisin ensi viikolle ottaa tavoitteeksi kahden muun haasteen kommentoinnin.

Minna, katson suorittaneeni haasteen kaikki kolme osiota. Mitä mieltä olet?

Uusiakin kokemuksiakin on tainnut jo tulla tuonne 12 maahan ja 12 tuntemattomaan 🙂

Et ole muuten itse kommentoinut oman osallistumisesi etenemistä vai teetkö sen sitten vasta loppuvuodesta?

Aiemmin täällä kommentoinut nimimerkki löytöjä Kirjakammarista (vierailija) on muuttunut nimimerkiksi Kirjakammarin täti 🙂

Hm. Voisin tehdä tarkemman katsauksen esikoiskirjoihin maaliskuun alkupuolella, kun saan pari muuta projektia tehtyä. 🙂

Hei!

Esimerkiksi Juhani Karilan Gorilla ja Chad Harbachin Pelin henki sopivat esikoiskirjahaasteen suorittajille. Hyviä teoksia molemmat! Kirjoista lisää: http://lukeminen.fi/blogit/kirjallisena-minna/perjantain-luetut-nyrjahtaneita-novelleja-vai-lukuromaani

Odotan kuulevani Karilan Gorillasta lisääkin, sillä absurdit, groteskit ja huumorissaan vinksahtaneet novellit herättivät ihmettä ja kummastusta lukiessa. Karila on omalaatuisen taitava ja shokeeraava sanankäyttäjä.

Yksi kovasti odottamani esikoinen ilmestyy maaliskuulla: Kati Hietapellon Kolibri. Kirjasta lisää: http://www.otava.fi/kirjat/9789511267324/

Ajatuksena olisi osallistua kaikkiin kolmeen haasteeseen, mutta Minna missä ja milloin oikein julkaiset niitä vinkkejäsi vuoden 2013 esikoiskirjailijoista?
Yritän kommentoida täällä ainakin joitakin lukemiani kirjoja, joita on nyt kertynyt 12 TUTTUA TUNTEMATONTA sarjaan pari, samoin kuin 12 KIRJAA, 12 MAATA sarjaan.
Jotkut teoksethan kyllä kävisivät jossain tapauksessa kahteenkin sarjaan, mutta jos nyt kuitenkin yrittäisi sijoittaa saman kirjan vain yhteen sarjaan.
Nyt täytyykin ruveta valitsemaan ajatuksella luettavaa, että sarjat täyttyvät sopivista kirjoista. Tässä on tullut poikettua ”väärille latusille”.

Hei Katri,

mahtava kuulla, että innostuit myös bloggaamaan haasteiden innoittamana! 🙂 Tervetuloa lukuhaasteiden pariin!

Osallistun ehdotetuista kahteen, mutta lisään 12 kotimaista kirjaa haasteeseeni. Aloitin blogini ideasi innostamana, kiitos siitä!

Oi, Lasten kirja luettiin lukupiirissäni vuosi sitten. Pidin kirjasta paljon, vaikka Byattin aiempaa Riivaus-nimistä teosta se ei voittanutkaan. Byatt osaa tehdä huikeita kirjallisia kudelmia! Häneltä on muuten ilmestymässä kevään aikana Ragnarök – jumalten tuho Tammen kautta.

Osallistun kaikkeen kolmeen. Ja odotan myös kovasti kevään uutuuksia. Tämän vuoden puolella jo löysin itselleni tuntemattoman kirjailijan ja juhuu! hänellä on muitakin suomennettuja teoksia.

Suosittelenkin kaikkia tarttumaan A.S. Byattin Lasten Kirjaan, oli upea lukukokemus!

Lukuvinkkejä tulossa muutaman päivän sisään, kunhan saan valmiiksi katsauksen kustantajien kevätluetteloihin! Mielenkiintoisia kirjoja ilmestyy yllättävän paljon, mutta se on meille lukutoukille hyvä uutinen.

Lukeminen ei totisesti lopu kesken.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *