Suomen Kuvalehti ja Suosikki ilmestyvät myös iPad-versioina

SK iPadissa, kuva Seppo Saarentola.Suomen Kuvalehti alkoi ilmestyä ensimmäisenä suomalaisena aikakauslehtenä viikoittaisena iPad-versiona. Näytenumeroon voi tutustua App Storessa. Säännöllinen ilmestyminen alkoi 1.10. Tämän jälkeen lehden uusi numero on ladattavissa joka perjantai iPadissa. Lehden sähköinen versio sisältää printtilehden sisällön lisäksi lisäkuvia ja -materiaalia.

Julkaisualustaksi eli lukulaitteeksi on valittu Applen iPad, koska se sopii hyvin aikakauslehdille. Maailmalla suositun iPadin myynti alkaa Suomessa myöhemmin syksyllä ja siitä voi olettaa tulevan suosittu myös meillä. Tällä hetkellä arvioimme Suomessa olevan noin 10 000 sähköistä lukulaitetta ja odotamme markkinan kasvavan voimakkaasti.

Myös Suosikki löysi tiensä iPadiin

Suosikki on nyt myös iPad-versiona. Ensimmäiseksi ladattavaksi tulee useammasta numerosta koottu ilmainen iPad-näytenumero ja ensimmäinen AppStoressa myytävä lehti on lokakuun Suosikki, joka ilmestyy 5.10.

iPad Suosikki on sisällöltään samanlainen paperisen Suosikin kanssa, mutta jutut on taitettu uudelleen iPadille ja juttuihin on lisätty mahdollisuuksien mukaan uusia elementtejä, kuten lisäkuvia ja videoita.

– Lehden jutut on luettavissa iPadin vaaka-asennossa ja pystysuunnassa lehteä selailtaessa Suosikin sisältö näkyy kuvagalleriana. Tämä toiminnallisuus on puhtaasti Suosikin toimituksen innovaatio, päätoimittaja Ville Kormilainen kertoo.

Suosikin sisällöstä näytenumerossa ovat mukana kaikki elementit julistetta lukuunottamatta.

– Juliste onkin sähköisessä lehdessä aikamoinen haaste. Olemme ratkaisseet lokakuun lehden osalta julisteasian siten, että printtilehden juliste on iPad-version ostajien tilattavissa sovelluksesta ilman eri kustannuksia, Kormilainen kertoo.

Lehti on suunniteltu kokonaan Suosikin toimituksessa ja sen teknisestä toteutuksesta on vastannut Aste Helsinki Oy.

Syksyn kuluessa Otavamedian lehdistä myös Annasta ja Tekniikan Maailmasta alkaa ilmestyä sähköinen versio.

Kustannusosakeyhtiö Otava aloittaa sähkökirjojen kustantamisen

Otavan ensimmäiset sähkökirjat ovat kotimaisten kärkitekijöiden uutuusromaaneja. Muun muassa Anja Snellmanin, Reijo Mäen, Outi Pakkasen ja Riikka Pulkkisen uutuudet ilmestyvät syksyn kuluessa sähkökirjoina. Tietokirjojen puolelta ilmestyy suuren suosion saavuttanut John Simonin Koneen ruhtinas.

Otavamedian teettämän tutkimuksen mukaan sähkökirjan tai -lehden ostaja on alkuvaiheessa alle 35-vuotias pääkaupunkiseudulla tai suuressa kaupungissa asuva mies tai nainen. Ostamista ohjaa enemmän kiinnostus lukemiseen kuin tekninen edistyksellisyys. Sähköiset kustannustuotteet tavoittavat todennäköisesti uusia lukijoita ja ennen kaikkea ne mahdollistavat täysin uudenlaiset sisällöt.

– Minä ajattelen niin, että hyvä kun luetaan, tapahtuipa se sitten lukulaitteen sähköiseltä näytöltä, kirjasta tai puunkaarnasta. Kirjailijana minua kutkuttaa koko laaja skaala kynästä ja muistiinpanovihkosta ihan uudenlaisiin kirjoittamisen keinoihin, joita sähköiset kirjat ja kustannustuotteet tarjoavat. Kaikki on mahdollista, toteaa kirjailija Anja Snellman.

Suomen Kuvalehti youtubessa
Suosikki youtubessa

Kuva Seppo Saarentola

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: iPad, Suomen Kuvalehti, Suosikki

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *