Jere Karalahti, huumeet ja urheilu

Muistan jossain vuosien takaisessa nettikeskustelussa sanoneeni jotain sen suuntaista, että lapsia on varjeltava joutumasta huonoon seuraan, jossa rehottavat tupakka, viina, huumeet ja jääkiekko. Taisin vielä kirjoittaa tämän provokaationi mahdollisimman raamatulliseen, tulta ja tulikiveä uhkuvaan tyyliin. Rinnastus herätti keskustelufoorumilla tietenkin asian vaatimaa huvittuneisuutta, koska vitsi oli siihen aikaan sekä uusi että oikeasti vitsi. Valitettavasti tuoreimmat uutiset Jere Karalahdesta ovat sen suuntaisia, ettei enää juurikaan naurata. Hän ei nimittäin ole joutunut kiikkiin yhden rupisen marihuanasätkän röyhyttelystä jalasmökin nurkalla, vaan hänet on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta - siis sellaisesta, johon voi liittyä esimerkiksi huumeiden välittämistä ja myyntiä järjestäytyneen ryhmän jäsenenä.

Oikeutta myöten on tietysti muistutettava, että pelkkä epäily - todennäköisinkään syin - ei vielä tee Karalahdesta paatunutta huumeroistoa. Ennen hutkimista tulee oikeuden antaa sanoa sanottavansa. Iltalehtitiedoista voidaan päätellä hänen luultavasti sotkeneen asiansa veljeilemällä liiviasuisten moottoriurheilijoiden kanssa ja lopulta velkaantumalla näille. Koska näissä piireissä harrastetaan hieman epäsovinnaisia velanperintämenettelyitä, joita varsinkin perheellinen mies ymmärrettävästi haluaa välttää viimeiseen asti, Karalahti päätyi ilmeisesti henkensä pitimiksi tekemään erilaisia valonarkoja palveluksia "ystävilleen".

Näin yleensä on käydäkseen niille hyviksille ja kilteille ihmisille, jotka syystä tai toisesta hankkiutuvat samoihin porukoihin ammattirikollisten kanssa: ennemmin tai myöhemmin he joutuvat itse tekemään rikoksia, koska ammattirikollisen ystävyyden hyväksyessään he hyväksyvät myös alamaailman lain omaksi laikseen ja alamaailman lojaliteettiverkoston omaksi suhdeverkostokseen. Ammattirikollisen kaverina on tietyssä vaiheessa pakko todistaa, ettei ole vasikka, tai muuten lähtee henki. Mutta koska Suomessa on sentään aika hyvät ja ammattitaitoiset poliisit, täällä kaikenlaisiin mafiatouhuihin sotkeutuvilla henkilöillä, niin isoilla roistoilla kuin elämänhallinnan puutettaan heidän verkkoonsa sotkeutuneilla pikkutekijöilläkin, on merkittävä riski joutua vastaamaan rikoksistaan leivättömässä pöydässä.

Jere Karalahti on tainnut olla jo aika moneen otteeseen otsikoissa huumesekoiluineen, tosin myös viina on maistunut hänelle monien muiden kiekkotähtien tapaan. Silti uskon, että vielä jossain on pikkupoikia, jotka jaksavat pettyä siitä, että heidän sankarinsa näyttää nyt lopullisesti ilmenneen pahikseksi. Tätähän nyt ei varmaan kukaan usko, mutta minun lapsuudessani oli vielä mahdollista kuvitella kaikkien tunnettujen urheilijoiden, esimerkiksi jääkiekkoilijoiden, olevan raittiita. Silloin ennen vanhaan raittiuskilpakirjoitusten aikakaudella viralliseen urheiluvalheeseen kuului sellainen harhakäsitys, että raittius ja tupakoimattomuus - huumeettomuudesta puhumattakaan - olisi oleellinen ja erottamaton osa urheilijana pärjäämistä. Tähän naiiviin kiiltokuvaan uskottiin ihan oikeasti. Minulle tietysti asia selvisi vedätykseksi jo silloin kun luokkani parhaat urheilijat osoittautuivat viimeistään murrosiässä myös ahkerimmiksi tupakoitsijoiksi ja suurimmiksi koulukiusaajiksi, mutta ilmeisesti urheilupiireissä on ainakin takavuosikymmeninä ollut ihan riittävän paljon sellaista väkeä, joka on pyrkinyt tosissaan myös omassa elämässään toteuttamaan näitä ihanteita. Uskoisin erään blogiani lukevan ravintotieteellisesti valistuneen veteraaniurheilijan olevan kanssani samaa mieltä.

Joskus reilu vuosikymmen sitten luin vasemmistolaisten maailmanparantajien Ydin-lehdestä aihetta käsitelleen artikkelin, jossa lupaavasta juniorisoutajasta (muistaakseni hänen lajinsa oli ollut soutu, mutta saatan erehtyä - se saattoi myös olla se laji, jota hän oli alkanut harrastaa aikuisena) humanistisia aineita maistelevaksi...ei kun opiskelevaksi punaviiniradikaaliksi rapistunut mies pohti uutta innostumistaan urheilusta ja kuntoilusta keski-iällä. Hän oli vielä teininä uskonut urheiluihanteisiin täysillä, mutta sitten kun hän jonkin suuren urheilutapahtuman aikana näki parin esikuvansa tupakoivan ja ryyppäävän jossain sopivan kulissientakaisessa paikassa, hän alkoi oivaltaa, että häntä oli huijattu koko ajan. Luonnollinen seuraus tästä oli, ainakin siinä sukupolvessa, johon tämä herrasmies kuului, että hän pettyi aikansa porrrrrvarillisen yhteiskunnan valheellisiin ihanteisiin ja antautui vasemmistoaktivismille. Tunnette varmaankin ihmistyypin, ja muistatte epäilemättä myös tämäntyyppisiä pettymyksiä omasta elämästänne, koska jotain vastaavanlaista olemme kaikki kokeneet monia monituisia kertoja aikuistumisemme aikana.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän jaksan itse kauhistella tekopyhyyttä sinänsä, koska historia ja ihmisluonto opettavat, että tietty määrä sitä tavaraa on yksinkertaisesti tarpeen siedettävän yhteiselämän ylläpitämiseksi. Sellainen yhteiskunta, joka ei vaivaudu olemaan edes tekopyhä, on tympeän ja itsetarkoituksellisen kyyninen, ja vaikka kyynisyys onkin normaali vaihe nuoren ihmisen elämässä, koko ikäänsä ei kukaan normaali ihminen jaksa elää vain vinoillen sille, mitä joku muu arvostaa. Monet niistä arvoista, joita ylläpidetään ja propagoidaan tekopyhyyden ja ulkokultaisuuden keinoin, ovat aivan hyviä, kannatettavia ja arvostettavia arvoja. Se, että monet urheilijat ovat kiiltokuvapinnan alla tupakoitsijoita, juoppoja ja narkkareita, ei tarkoita, että raittiin ja liikunnallisen ihmisen ihanne sinänsä olisi jotenkin naurettava tai vastustettava tai että niiden, jotka oikeasti onnistuvat elämässään toteuttamaan tätä ihannetta, kuuluisi siitä luopua. Kristitty voisi lisätä, että vain täydellinen Jumala voi olla oikeasti pyhä; meidän maan matosten täytyy tyytyä olemaan parhaamme mukaan edes tekopyhiä, kun ei meistä syntisäkeistä oikein sen parempaankaan ole.

Tietyssä pisteessä tulee kuitenkin voida kysyä, voisiko sitä ihannetta ylläpitää paremmin niin, että ne, jotka siihen tosissaan uskovat, ottaisivat hajurakoa kaiken maailman fariseuksiin - tulkaa pois heidän joukostaan älkääkä saastaiseen koskeko, sanoo Herra. Karalahden tapaus osaltaan vahvistaa käsitystäni, että urheiluidealismiin uskovien kannattaisi perustaa itselleen omia järjestöjä sen sijaan, että roikutaan samoissa porukoissa kyynisen urheilubisneksen kanssa. Olen jo eräitäkin kertoja kysynyt, eikö siihen raittiin ja liikunnallisen ihmisen ihanteeseen uskovien ihmisten kannattaisi panna pystyyn erityinen vastaurheiluliike, jonka tietoisena tarkoituksena olisi kyseenalaistaa huippu-urheilun ja kuntourheilun yhteys. Useammin kuin kerran olen kuullut huippu-urheilutoimitsijoiden julkisuudessa puolustelleen lajiaan ja kaikkia sen piirissä ilmeneviä epäterveitä piirteitä vetoamalla lajiliiton tärkeyteen kuntourheilun ja kansanterveyden kannalta. On syytä kysyä, eikö kaikella muotoa olisi aika vetää tämä matto urheilumafiosojen alta.

Osallistu keskusteluun (11 kommenttia)

perkelemunnimimerkkionviety (vierailija) 11.11.2007 08.59

Karalahti tuomittiin huumeista jo vuosia sitten. Höpöheinää eli naurunorttia oli ollut sellaisia määriä, että olisi jo silloin pitänyt olla kaikille selvää, että tyyppi harrastaa kauppaa. Jos kaikki olisi ollut omaan käyttöön, jääkiekosta varmaan ei olisi tullut mitään, vaan laji olisi pitänyt vaihtaa kuviokelluntaan tms.

Aavo Pahonen (vierailija) 11.11.2007 19.25

No joo.. olen ähuomannut, että kyllä se viina maistuu ihan divaritasollaki. Ainakin mitä olen itse nähnyt noita jalkapallon pelaajia eräässä nimeltä mainitsemattomassa kunnassa, joka on nykyään kaupunki. Tietysti ryyppäys tapahtuu joukkueporukan kanssa. Jääkiekkojoukkuetta en siellä nähnyt, kun ei sitä tainnut olla koko kunnassa. Mutta epäilen että tämmöstähän se on. Telkkarissaki näkee kun jääkiekkoilijat kulkee ympäriinsä nuuskaa huulessa, kun eivät tupakille ehdi. Ja kun nuo ns. kokeneet käyttäjät vielä väittävät ettei sitä huomaa, kun he laittavat nuuskaa, mutta samanlaisia turbohuulia nekin ovat. :D

Erastotenes aleksandrialainen (vierailija) 11.11.2007 21.59

Olen pitkälti samaa mieltä Panun kanssa. Huippu-urheilu on raakaa, kyynistä bisnestä, jolla ei ole oikeastaan mitään tekemistä kansanterveyden kanssa. Kansanterveyttä parannetaan rakentamalla uimahalleja, valaistuja lenkkipolkuja, kaikille avoimia luistinratoja, jyräämällä ladunpohjia ja rohkaisemalla työmatkapyöräilyyn. Sen sijaan erilaisten eliittitason suorituspaikkojen rakentaminen ei auta tavallisen ihmisen urheiluharrastusta mitenkään. Päinvastoin: esimerkiksi kaljanhuuruinen jääkiekkokulttuuri huonontaa kansamme terveyttä.

Yhteiskunnan tulisikin mielestäni lopettaa tukensa kaikelle yleisurheilulle ja kansallisen tason joukkuelajeille. Parhaat hallivuorot tulisi antaa junioreille ja puulaaki-höntsäilylle. Ne, joilla on varaa pelata ammatikseen, pelatkoot omissa tiloissaan tai joskus aamuyöllä.

0lio (vierailija) 12.11.2007 04.55

”Yhteiskunnan tulisikin mielestäni lopettaa tukensa kaikelle yleisurheilulle ja kansallisen tason joukkuelajeille. Parhaat hallivuorot tulisi antaa junioreille ja puulaaki-höntsäilylle. Ne, joilla on varaa pelata ammatikseen, pelatkoot omissa tiloissaan tai joskus aamuyöllä.”

Ainahan voidaan yrittää latistaa ja tasapäistää, mutta tuskinpa sekään mikään hyvä idea on. Esikuvia tarvitaan jotta kipinä syntyy. Uinnin suosio lisääntyi valtavasti Sievisen ja Kasvion myötä, ja jostain ihmeen syystä lentopallo on nyt ”in”.

Kuinka monella suomalaisella kuvittelet olevan ”varaa pelata ammatikseen”? Useimmat suomalaiset päätasonkin palloilusarjat toimivat amatööripohjalta.

Kyynikko (vierailija) 12.11.2007 13.23

”Päinvastoin: esimerkiksi kaljanhuuruinen jääkiekkokulttuuri huonontaa kansamme terveyttä.”

Huippu-urheilu on viihdebisnestä. Terveyden kanssa sillä on vähän, jos mitään tekemistä. Saattaahan se innostaa jonkun nuoren urheilemaan, ja pitää heidät pois kaduilta.

”Yhteiskunnan tulisikin mielestäni lopettaa tukensa kaikelle yleisurheilulle ja kansallisen tason joukkuelajeille.”

Silloin yhteiskunnan pitäisi lopettaa myös elokuvan, opperan, teatterin ja kaikenlaisen liiketoiminnan tukeminen. Viihdebisnestä nekin vain ovat.

Mervi Simonen (vierailija) 7.8.2015 13.27

Joko Nänni Ninnin tili on tyhjennetty ja hopeat myyty perintöjä myöten? joko kolmen vuoden päästä saadaan vastaava juttu Suomen valtio vastaan Jere Kamalahti ??? http://mvlehti.net/2015/08/03/michael-kallasti-kaytti-hyvaksi-82-vuotiasta-leskirouvaa/

Mistäpä se päihdeongelmainen jääkiekkotura rahaa muualta saisi kuin uuden muijan siiveltä

entisten eukkojen kersatkin on täytynyt jättää kadulle
http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Jere-Karalahti-jatti-lapsensa-pulaan-joutuu-kadulle/1065959

Nännin kannattaisi pistää jo tässä vaiheessa elatusmaksuja koskeva hanke vireille käräjäoikeuteen

Lue lisää mainoksen makuun päässeen kahelin isän päähänpistosta jättää kerran ne alennuskondomit ostamatta pensiksen tarjouslaarista ei pitäisi säästää väärässä paikassa niin ei tulisi siitettyä kusipäisiä kakaroita tähän maailmaan

Mervisim (vierailija) 7.8.2015 13.28
Mervisim (vierailija) 7.8.2015 13.28
virran viemää (vierailija) 24.8.2015 09.22

Jääkiekkotura ja tuomittu huumerikollinen Jere Karalahti


Miksi taloussanomat valehtelee rökävalheen ai että jääkiekkoturan ja narkkarin brändi myy?
no ei tasan myy kiinnittäkääs huomio tuohon Taloussanomien valehtelevaan artikkeliin

päiväys on 2007 tänä päivänä 2015 jääkiekkoturan markkinajuna on mennyt ohi niin että kolina kävi. Ukko onkin esillä pelkästään riekkomediassa keltaisella värillä.

Mennään siis tähän päivään ja realismiin tuore esimerkki

Reilu vuosi sitten Helsingin keskustassa oli kuntosali joka markkinoi tämän Jere Karalahden kuvalla no mitä tapahtui? bodisali koko täyskadon asiakkaista kukaan ei enää halunnut käydä salilla mitä mainostaa bandiittojen kusipukki ja tuomittu huumerikollinen


Toinen mistä Taloussanomat valehtelee on se että Karalahti olisi jättänyt pimeät hommat

viimeisen kuudentoista kuukauden aikana lätkätura on taltioitu ja jäljitetty veljeilemästä monta kertaa veljeilemästä samojen konnien kanssa mistä aikoinaan tuomittu tarkkailu ja seuranta on tehty ja sitä tehdään tulevaisuudessakin ulkomaisin voimin oman isäpapan rikosepäilyihin liittyen

Niin Isäpappa samanlainen luuseri luovutti itse ja lähti poliisista itse ”eläkkeelle” oma aloitteisesti ilman virkapanotoimia.

Sitä ennen yrittänyt nuoleskella ja vaikuttaa itseään koskeviin rikostutkintoihin aina eduskuntaa saakka. Uskottavuutttaan välineeksi ottanut muutaman sanomatalon pösilön toimittajan.

Jere Karalahden status ”urheilijana” on ohi, kääkkä on esillä ainoastaan yksityiselämänsä keltaisella värillä ja pistää röökiksi kuin oikea epäurheilun esikuva.

Tuomittu huumerikollinen on ottanut tavakseen pistää muijia tiineiksi ja hylätä lapsensa kadulle. Nyt kierroksessa taas uusi pönttö daami joka ei varsinaiselta ruudinkeksijältä puheittensa perusteella vaikuta.

Karalahden häitä mainostikin kuukausi sitten ainoastaan riekkomedia. Kiinnititte varmaan tähän huomion.

Kuinka paljon isä Karalahti käytti poliisin statusta ja vaikutti pehmentävästi poikaansa koskeviin huumetutkintoihin? Pasilan poliisitalon halveksituin poliisien maineenpilaaja Arto Karalahti jättää peräänsä muiston ja epäilyksen vahvasti Aarnion vanavedessä hölskyen.

http://www.jerekaralahti.blogspot.fi

Jouko Virtanen (vierailija) 28.10.2015 11.01

Puistolan liikuntakentän vahtimestari on saanut ainakin uudet näyttävät sivut Faceen

https://www.facebook.com/Urheilijat-uransa-ehtoolla-1484212768551345/

Jouko Virtanen (vierailija) 28.10.2015 11.01

Puistolan liikuntakentän vahtimestari on saanut ainakin uudet näyttävät sivut Faceen

https://www.facebook.com/Urheilijat-uransa-ehtoolla-1484212768551345/

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!